Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Venkovská tragédie aneb význam celeru ve stravě

22. 04. 2009
14
29
3637
Autor
jejdavilda

 

Chvíli tam stála

byla tak bledá

a pak se začla bát

kobylka malá

kovat se nedá

kováři nechce stát


29 názorů

avox
25. 04. 2009
Dát tip
proč by se bála? Jen litovala ubohého kováře že už nic nedokáže...

Toscana
25. 04. 2009
Dát tip
Luboše Pospíšila ti upřímně závidím, patří k mým zpěváckým favoritům už asi tak 30 let ;-)

jejdavilda
25. 04. 2009
Dát tip
tož já byl za tyhle dva týdny na Lucce Bílé s Maláskem a Pospíšílovi, super

Ferry
24. 04. 2009
Dát tip
:)))

Toscana
24. 04. 2009
Dát tip
Ferry - hlásím začátkem května Nabucco v brněnském Janáčkově divadle, moc se na to těším. To víš, občas venkov musí do města, aby viděl něco, co se na venkov prostě nevozí... :o))) (už takhle proběhly dvě akce: listopad 08 Lazebník sevillský, leden 09 Carmen - vše v Brně, protože Brno je zlatá loď, na operu v Brně choď!) No a mezi tím nějaká ta kultura na venkově taky proběhla, takže s nějakým duševním krněním to není taková hrůza... ;-)

Ferry
24. 04. 2009
Dát tip
My pražští úředníci se o moc víckrát než 4x za rok do divadla nedostanem. Pokud ovsem nemáme o víkendech na starost nějaká robátka. Když zajedu do rodného Blanska, je to jak říká Toscy a jak to platí desítky let. Když je NĚCO, jdou na to všichni. Příští sraz máme na tenisovém turnaji koncem července. A Vy si užívejte u Vás.

Toscana
24. 04. 2009
Dát tip
Ferry - no zase tak bohatí ne, divadlo je tu tak max. 4x do roka, ale když už něco místní kulturníci objednají, pak to je druhu "na co přijde hodně lidí"... takže pak to stojí za to

jejdavilda
23. 04. 2009
Dát tip
Ferry - kdo ti kázal bydlet v Práglu? Přijeď ku nám za kulturou

Ferry
23. 04. 2009
Dát tip
No vidis, venkovanko, jak jste proti Prazanum bohati kulturou. Musim jen blahoprat a tise zavidet... :)

Toscana
23. 04. 2009
Dát tip
Vaud - bramboračku z orgána by mě fakt nenapadlo jít vařit... nicméně, pokud to někomu šmakuje, tak proti gustu žádný dišputát :o)))) Ferry - není nad to bydlet na venkově, kam Cimrmani občas též zavítají, tady se v předprodeji na ně dají sehnat vstupenky poměrně snadno, pokud si to člověk ohlídá. :o)

Ferry
23. 04. 2009
Dát tip
Jestli já jsem si to nemyslela. :)

jaroušek
23. 04. 2009
Dát tip
no vida davida co taková připitomělá zelenina dokáže s národem udělat :)

Vaud
23. 04. 2009
Dát tip
Ferry, ja uz jsem jednou vyhral, ale byl jsem porad mimo, tak jsem si je nevyzvedl. Uz me to dlouho mrzi... ale jeste jsem tentokrat ani nesoutezil :-))

Ferry
23. 04. 2009
Dát tip
Vaude, jestli tímto svým počinem vyhraješ v soutěži Cimrmanova Zpravodaje Kalajáramář dvě vstupenky do Divadla JC, odkoupila bych je. Poblíž divadla toho bydlíc nemám přec šanci lístků na cokoliv v předprodeji získat. A ty se zrovna na Žižkově nevyskytuješ... Děkuji.

jejdavilda
23. 04. 2009
Dát tip
tak to je vyčerpávající vysvětlení

Vaud
23. 04. 2009
Dát tip
Krome nesporneho talentu divadelniho, zpochybnovaneho jen hrstkou Cimrmanovych neprejicich soucasniku, prozil tento nas velikan I kratkou epizodu na poli zurnalistickem. V roce 1905 pri snaze o uvedeni opery Proso setrval Cimrman jistou dobu v Praze, kde nastoupil v redakci casopisu Ona dnes, aby odsud udilel rady ceskym hospodynkam pod pseudonymem Hermina Gebrtova. Ctenarky casopisu zaujal jiz svou prvni mystifikaci o bajnem bodu Gebrtove, jez zastupy zoufalych muzu hledaji neuspesne dodnes. Cimrman byl velmi potesen odezvou na sve schema s nazvem “Kde hledat G-bod” - a to zejmena u muzskych ctenaru jinak ryze zenskeho caspisu. Ten mel po zverejneni strucne mapky s mistopisem vubec nejvyssi prodeje ve sve historii. Cimrman v zapeti koketuje s myslenkou zalozit casopis vlastni, zamereny prevazne na osamele muze, jez by byl protipolem zenskeho tydeniku Ona dnes. Jeho Onan dnes zaznamenal jisty komercni uspech. Napriklad v clanku venovanem potenci se Cimrman zminuje o mnohdy precenovanem ucinku celeru a radi, aby si muzi misto vycerpavajiciho zvykani teto zeleniny, spise organ ke koreni privazovali. Vzhledem k tomu, ze se do dnesni doby nedochoval nacrtek, neni prilis jasne, ke kteremu organu je treba celer privazovat. Pokusem na skupince dvanacti podbrdskych policistu zjistil kolega Rumlena, ze celer privazovany k verejnym organum, nema na potenci prilis vyrazny vliv a krom toho dochazi casto v akci ke ztrate korene. A to i s nati.

Ferry
23. 04. 2009
Dát tip
Teda, Rampouš, za tenhle drzý chlapský postoj ti posílám políček touláček. A co takhle k sexuologovi a poprosit maminu tedááá, kobylku)o trpělivost?

Rampoušek
23. 04. 2009
Dát tip
pokud už ani celer nepomůže lépe je poohlédnout se po jiné kobylce :))

a co když je problém v kobylce? raději postojí někomu jinému? :o)

Vaud
23. 04. 2009
Dát tip
okoreneny organ :-) tohle je vazna vedecka uvaha a ne polivka :-)

Toscana
23. 04. 2009
Dát tip
Vaud - jsem si tak představila orgána policejního přivázaného ke kořenu a fakt mě to rozveselilo :o)))

jejdavilda
22. 04. 2009
Dát tip
máte nějaké dajné chlapce :-)

jaroušek
22. 04. 2009
Dát tip
Ta diakritika mě u pana doktora trochu znejistila. Tak mám si ten celer přivázat ke kořeni nebo okořenit orgána? To by mi chlapci z MP dali :)

Ferry
22. 04. 2009
Dát tip
Kobylka malá strach ale velký, že kovář postál vedle u selky.... t*

Norsko 1
22. 04. 2009
Dát tip
dej si pepře

aby dlouho vydržel používej petržel :o)

Toscana
22. 04. 2009
Dát tip
jééé - a oni ještě nevynalezli kovářskou viágru??? Zkus ten pokrok trochu popostrčit, jinak bude nekovaných za chvíli nespočet... :o)))) *t

čučenka
22. 04. 2009
Dát tip
no teda... lékař ti doporučuje, abys přivázal policajta ke svému kořeni.. no toto :-))))

Vaud
22. 04. 2009
Dát tip
:-))* vyznam celeru ve strave se trochu precenuje a nejlepe v teto indikaci funguje, kdyz se organ privaze primo ke koreni jinak je celer jednou z nejzdravejsich potravin, protoze na rozkousani a straveni celeru je zapotrebi vic energie, nez co prijmes z celeru

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru