Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Povídka z pralesa

22. 04. 2009
3
5
1357
Autor
racek

Povídka z pralesa

/pro Fandu na dobrou noc/

 

   Bylo nebylo. Do jednoho deštného pralesa mezi kanibaly přijel misionář s notebookem. Kanibalové misionáře brzy snědli, počítač si ale nechali, líbilo se jim, jak poblikává. Uctívali ho, tančili kolem něj rituální tance a když zhasl docela, postavili mu zvláštní chatrč se střechou z palmových listů. Nad její vchod neumělou rukou nakreslili záhadný nápis, který vídávali na obrazovce.

   Za nějakou dobu dorazil do pralesa další misionář. Když viděl tuhle svatyni, zhrozil se a vysvětlil kanibalům, že uctívají nepravého boha. Lekli se hněvu svých původních, misionáře za trest snědli a  počítač zahodili do džungle. Tam obrůstal liánami a pomalu se rozpadal.

Po mnoha letech na něj narazila expedice a už nepoznala, k čemu sloužil. V muzeu ho vystavili jako „předmět, určený pravděpodobně k uctívání …“

 

/srpen 2006/


5 názorů

Janina6
24. 04. 2009
Dát tip
Hehe :-)*

blbjenka
23. 04. 2009
Dát tip
to je docela pravděpodobný :) snad to má dokonce nějaký vědecký název - podle toho ostrova - jaxe to tam jmenuje - jak tam rozdělávaj ohně kolem přistávací dráhy a s dřevěnýma sluchátkama čekaj na návrat americkejch letadel... :)

Načež třetí půlka nestojí ani za řeč, že?

první půlka je taková úsměvná, hezká, příjemná. druhá půlka taky, ale už méně :-)

A víš, že je to dobrý? :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru