Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Duchové moře

27. 04. 2009
4
2
500

Spirit´s of the sea

Tichá noc. Hvězdná obloha, které vévodí měsíc v úplňku je bez mráčku. A moře tiše zpívá. Tichounce tak jak to dokáže jenom ono. A nad ním poletují bílí. Brázdí jeho vlny a zpívají s ním. Nejkrásnější ukolébavka, nejkrásnější pohřební píseň.
Bílí začínají tančit svůj krásný ale lehký tanec. Víří přes vlny. Jen se za nimi rozběhnout a tančit s nimi. Jak nádherné by to bylo. Je to nádhera. Smočím nohu ve vlahém moři. Je to příjemné. Voda mi omývá kotníky a dál mě táhne píseň moře.
Slaná voda mi smáčí pas. Kráčím klidně dál. Nechávám se unášet tancem i písní. Jen tak se ukládám v náruč moři. Omývá mi konečky vlasů a šíji. Pomalu se k nim, k bílým blížím. Mají nádherné šaty a skvostně tančí. Přidám se k nim. Jdu ještě blíž. Usínám. Usínám a moře mě ukolébavá ve své náruči.
Mám nádherné šaty. Už nejsem já, ale jsme my. My bílí. Ti co lákají bláznivé svou ukolébavkou aby se k nim připojili. Tak pojdte taky. Zavřete oči a zaposlouchejte se do písně moře a zakoukejte se do našeho tance, tak jako i my…

2 názory

DaNdÝ
02. 05. 2009
Dát tip
nnno, je to docela i pěkné, pár hezkých obratů, kratičká imprese. Pro mě osobně, abych moch dát tipík msuelo by tam být víc děje i dyž chápu, že tohle o ději tak docela nebylo. Ale doušek ho tam bylo znát a to je také dobře. Ti bílí, ti si úplně říkali o velké B, ne? pro takovej větší pocit mystiky, větší pocit duchů... ale třeba byl záměr jinej..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru