Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Všem stejně lhostejnosti

Výběr: StvN
29. 04. 2009
0
87
3279
Autor
akredit
Obávám se, že nastal čas, kdy už zde nelze kritiku rozumně vzkřísit. Potom by bylo lepší zrušit nefungující seznamy "hodnocení", včetně tipů i výběrů, dokonce i zobrazení čtenosti příspěvků bych zarazil, aby se tím nikdo nemusel na své rovnostářské cestě jakkoliv dezorientovat. Když se vám dobré dílko povede pár dní před koncem měsíce, tak už na tom nesejde, uveřejňujte jenom do 15. dne v měsíci a ušetříte si tím mnohé zklamání z jepičího života zdejší pozornosti. Všechny rigidní procesy jsou zde nezvratné, rezignujme svorně a se vstyčenou hlavou na iluze hodnot; společnost na ně rezignovala už dávno, takže se tím jenom staneme opět normálními. Jedinou kvalitou je totiž jen kvantita, to je důsledně fyzikalistický přístup, který jsme povinni akceptovat v souladu s konceptem našeho globálního sebeovládání. Všechny "vjeci" se prosadí samy, kvality prověří historie a nám může nastat království netečného lenošení. Lhostejnosti zdar! Pac a pusu v jednom kusu s horizontem bezmoci. Huá!! A D. a d. --- metál. Nebo ne? 

87 názorů

moorgaan
04. 05. 2009
Dát tip
Souhlas s Pozorovatelem - ma to logiku ! řádek i Tangens taky vědí o čem mluví... verim , ze i ostani diskutujici maji zajem , aby to k necemu vedlo- ale skepse fakt neni na miste, spis se uakzuje, ze ti aktivni z rad autoru a pisatelu/ řádek, Marvim, Norsko / vlastne svym prikladem poradani soutezi, vyhodnocovanim urciteho segmentu del, konstruktivnim pristupem k deni na Pismaku - delaji daleko vic prace nez ti, kteri by mozna z titulu sve funkce mohli.. je to vec nazoru, Pista urcite taky vi o cem mluvi, jenze mam z nej pocit, ze je znechuceny a vsechno co delaji druzi je spatny.. nakonec dobre veci se prosadi samy i bez kritiky - to ovsem neznamena, ze kritici nejsou potreba, urcite ano..maji svou dulezitost a nekdo by mel ze statutu " kritik" veci hodnotit - a ne jen dila! cele deni na Pismaku ma mit nejake mantinely a smer.. Pozorovatel a spousta jinych ma plan, predstavy a chut, tak proc je v tom nepodporit?

Algaranna
03. 05. 2009
Dát tip
osobité, pochopitelné, ironizující, ale s nadhledem k věčné diskuzi:-} pobavilo i rozčílilo zároveň....hlavně myslet...:-}

Algaranna
03. 05. 2009
Dát tip
osobité, pochopitelné, ironizující, ale s nadhledem k věčné diskuzi:-} pobavilo i rozčílilo zároveň....hlavně myslet...:-}

Algaranna
03. 05. 2009
Dát tip
osobité, pochopitelné, ironizující, ale s nadhledem k věčné diskuzi:-} pobavilo i rozčílilo zároveň....hlavně myslet...:-}

Delahaye
03. 05. 2009
Dát tip
kde je Lyryk, tam to žije .. :-) každý má jiné hobby, on holt rád pošťouchne a pak se pochechtává :-)

čkd: až napíšeš něco, s čím se budu moci ztotožnit, s čím budu souhlasit, nebo něco, kdy budu moci říct, že máš pravdu, řeknu, že máš pravdu a že s tebou souhlasím. Zatím se tu jenom ztrapňuješ.

ČKD: Tvoje starosti bych chtěl mít...

pozorovatel
03. 05. 2009
Dát tip
P.S. to jsem ho přinutil já

Koneckonců, pozo, počkejme si a uvidíme. Čím déle tu jsem, tím větší propadám skepsi ohledně toho, jestli "uživatel" vůbec chce něco víc, než jen komunitní server a politovnu v jednom. U tebe to probíhá nějak opačně, entuziasmus z tebe jen stříká. Čas dá zapravdu buď mně, nebo tobě. Ani z jednoho neumřu. Do ZV jsem se snažil protlačit Krejzu, ale odezva nulová. A nic tak kvalitního, abych si za Výběrem mohl stát, jsem pak nezachytil (samozřejmě i pro to, že nemám tolik času prokousávat se vším). Domníval jsem se, že V má být v rámci toho kterého udělitele špičkou, a ne to sázet jak hrách hlava nehlava, jen kvůli nějaké motivaci, či co... P.S. To na hlavní straně, to není Marvin se svým výčtem povídek?

pozorovatel
03. 05. 2009
Dát tip
kydy no

pozo, tvůj nápad je jistě dobrý a záslužný, ale ve výsledku dojde na pištova slova "uživatel", byv obdařen kritikou pod svůj výtvor, si z této buď něco vezme (případně si řekne "Hmm, a co?") a nebo hnedle běží popatřit na "kritikova" díla, která zhusta uzná jako absolutní bláboly - z čehož pochopitelně vyvodí kýžený závěr, tedy že kritiky a Výběry trousí osoba navýsost nepovolaná. Ale s tím systémem Výběrů souhlasím, erudovaných uživatelů a uvědomělých čtenářů je zde spousta, měli by mít právo, alespoň někteří, udělovat Výběry.

pozorovatel
03. 05. 2009
Dát tip
pišto, nechápeš, uvedu na příkladu V. T. Marvin dělá po měsíci takový souhrn povídek a ke každé něco napíše... tato jeho činnost je vesměs známá, přestože to netahá na úvodní stránku... Fakt, že něco takového podniká zvyšuje jeho prestiž a ostatní vědí, co je zač, když jim napíše kritiku kritici ze sekce nic takového nedělají, uživatelé je většinou neznají.. vlastně jen vědí, že dávají výběry a pak se ve ZV díky nim objeví nějaký autor, toť vše uživatel chce buď ZV, který se často obměňuje a často se v něm střídají různí autoři, což znamená více kritiků v sekci nebo chce sekci, která bude vykazovat očividnou činnost a já nabízim obojí.. model sekce redaktorů, kde bude lídr(ři), budou nuceni k aktivitě, ale nuceni motivačními nástroji... dám jim, o co si požádají (vizitky redaktorů, vyhlašování anket, soutěží, ceny do soutěže, srazy,...) jinak podle mě je v nynější době vhodnější dát právo výběrovat norsku, vyndalovi drámovi, dadikové, v.t.marvinovi, únosu zbyňka, řádkovi a dalším pišto, kolik jsi dal výběrů a kritik za uplynulý měsíc? podle mě vykazuješ známky remcala ty ono je dost jednoduchý ukázat, že kritik nic nedělá a pro kritika je dost snadný říct "a proč bych měl něco dělat" a oba tábory maj pravdu

Souhlasím s Pištou. A taky si myslím, že je z globálního hlediska pravda to, co jednou napsal papouch francoisovi: "Pro tebe by měl Dero přidat novou kolonku - autor si přeje jen kladnou kritiku."

řádek
03. 05. 2009
Dát tip
pozorovateli: kritik nemusí být vždy totéž co teoretik, osobně si nemyslím, že slovo kritik je apriori negativní osobnosti nebo "osbonosti" písmáka do toho nepůjdou většinou z těch samých důvodů, jako do toho nejde redakce, která je mimochodem složena, jak se tu a tam dovím, převážně z písmáckých osobností postavení kritické skupiny by se změnilo, kdyby buď měla lídra a vizi, kterou by lídr byl schpen uskutečnit, nebo kdyby do ní měl přístup každý, kdo by měl zájem - pak by si těžko někdo mohl na kritiky stěžovat, že nebylo by asi od věci též si říct, pro koho je skupina "kritiků" určena; pro starý harcovníky? Sotva. (Jistě, každýho starýho harcovníka potěší dobře napsaná kritika, ale každýmu starýmu harcovníkovi je u *, jestli dotyčný má ocásek či nemá) Spíš si myslim, že kritická skupina zajímá autory nevyzrálé a plné literárního nadšení. Tahle skupina může mít pro nováčky jistou "auru autority", která je nejasně daná oním ocáskem. Zvláště když není tak úplně jasné, jak takový kritik "vzniká". Osobně si myslím, že pokud chce kritika něco dělat a nějak se zapojit do činnosti písmáka, měla by tam začít, ale je mi jasný, že to není tak jednoduchý a tudíž jí nezazlívám, že to nedělá Myslim ale, že současná skupina kritiků tu není nic platná. Mluvim tedy o "instituci", nikoli o jednotlivých lidech. Osobně nevěnuju pozornost už ani zlatýmu výběru. Na druhou stranu nechápu... ne, to není přesný. Chápu (chování uživatelů na internetu má jistá "pravidla"), nicméně osobně nepřikládám význam důvodům, pro který je tu tahle skupina tak kritizovaná a nesnášená. Vzhledem k tomu, že skupina nedělá kromě výběrování nic, co by můj pobyt tady vůbec jakkoli ovlivňovalo (a konec konců, ani to výběrování se mě netýká), nevim, proč by mě to mělo rozčilovat. Mnohem větší význam pro mě má časopis a to s ocáskem či bez. Tedy - toliko k těm všem avízům, co mi votaď choděj a který zas tak podrobně nepročítám s výjimkou posledního pozorovatele :)

Remcalové budou vždycky. A to, že výběr má právo udělit někdo, komu vezmete článek, na podstatě samé nezmění vůbec nic. V současné chvíli onen "uživatel", byv obdařen kritikou pod svůj výtvor, si z této buď něco vezme (případně si řekne "Hmm, a co?") a nebo hnedle běží popatřit na "kritikova" díla, která zhusta uzná jako absolutní bláboly - z čehož pochopitelně vyvodí kýžený závěr, tedy že kritiky a Výběry trousí osoba navýsost nepovolaná. Tebou navrhovaná změna jen některé věci přejmenuje, princip zůstane při starém. Čili zbytečnost. Dle mého.

pozorovatel
03. 05. 2009
Dát tip
já redaktorům časopisu nabídl, že by mohli výběrovat a všichni to odmítli nedivim se, protože postoj veřejnosti ke kritikům neni moc dobrej a já se nedivim ani tý veřejnosti další problém je slovo "kritik" a to co vyjadřuje a jak odpuzuje některé uživatele vstoupit jsem pro aby výběry udělovali "osobnosti písmáka", což nejsou jen erudovaní kritici, ale i kecálisti, aktivní a zasloužilí písmáci hodnota výběru je přímo úměrná tomu, kdo výběr uděluje já se pokusim navrhnout, aby výběry udělovali ti, kteří budou psát články; tzn., že uživatel bude vědět, jaká osoba se skrývá za výběrem kritici v sekci mají jen svá díla na autorské stránce a nelze nijak moc zjistit, jak se onen kritik vyzná všechno musí být postaveno na motivaci (která tu zatim chybí)

Markéta
02. 05. 2009
Dát tip
avi

Markéta
02. 05. 2009
Dát tip
Avízka posílejte, nemohu mluvit za druhé, ale já jsem těmto podnětům otevřená. Jinak v Sekci to nyní je jako po vymření v souvislosti s prací na časopisu, který je teď pro většinu aktivistů ve středu zájmu. V budoucnu asi dojde k výrazným změnám, jak co se týče práce Sekce (bude-li v této podobě existovat a mám vážné důvody si myslet, že si tuto podobu nezachová, což by mělo býti spíše ku prospěchu věci), tak s příchodem nových vlivů a aktivit, jež přinese existence písmáckého časopisu.

To je naprosto v pořádku. Jsem přístupný i takovýmto, byť dle mého názoru poněkud ukvapeným, názorům.

Jsem tu teprve třetí den, což však jistě není zábranout tomu, abych dostatečně pateticky nevzpomněl svých předvčerejších začátků. Písmák se od předvčerejšího dne zcela jistě změnil a to nejen v rámci mé vlastní perspektivy. Několik nezávazných přátelství (kupř. s Markétou, Kokroučem a Magdushou) bylo násilně zpřetrháno buď vinou mou, nejspíše však systémovým pochybením. Kvalita se mírně pohnula zatím těžko odhadnutelným směrem. Nechci dělat ukvapené závěry, význam jednoho, dvou dnů v životě tohoto bájného serveru je zřejmě stejný jako význam biblických alegorií, pronášených satanistickým duchovním při aktu rituálního obětování. Avšak zdá se mi, že oproti předvčerejšku dnes v dílech dominuje spíše podřadnější rodinná a zvířecí tématika na úkor analýz rozpadajících se ideálů vlastního bytí. Ke kritice mohu napsat jen jediné - dělám co mohu, sám však na celý tento nafukovací prostor sotva stačím.

mně avi neposílé, já s tím nic neudělám :-)

(a avi)

Jistě by nebylo od věci okruh kritiků krapet rozšířit, neb čim víc kritiků, tim víc kritik:) A každej je rozhodně psát nemůže. Jinak souhlasim s Marvinem, že pokud by v dostatečný míře fungovalo rozesílání avíz, na který by pak kritici adekvátně reagovali (a to je přece jejich práce?), nebylo by co řešit..

raja
01. 05. 2009
Dát tip
V tom pripade zalozim zalujici diskuzi. Jsou popularni;)

Narvah
01. 05. 2009
Dát tip
to je phajn, že už časák bude. se na to těším

Zmýlená neplatí .)

No vidíš, to už je slovo do pranice. Zaskočím tě ale nečekanou otázkou - proč tedy nenahrazují? On jim někdo zabavil klávesnici?

Jinovata
30. 04. 2009
Dát tip
Chystaný časopis je řekl bych nikoli jakýs takýs pokus, ale asi dosud nejambicióznější pokus zde vytvořit nějaký kritický, autorský, publikační prostor. Samozřejmě se teprve uvidí, co že je časopis zač... já jen neskromně vyjadřuji své domění, že právě kvůli chystanému a již skoro hotovému časopisu není proč si stěžovat, že se na tomto poli nic neděje. Pak bych chtěl podotknout, že se nejedná o časopis, kterého jsem se já ujal, ačkoli na něm mám značný podíl. Hlavní podíl na celém projektu (který neobsahuje pouze pdf časopis) má pozorovatel, dále pak bílá místa v akvarelu, arthur chyba, winter a mnozí další.

U klonování krátký ocásek nevadí, pánové a dámo :)

Kareš: Tak mi někoho takového najdi, vejre...

*stínový

To by nešlo, rajo. Stínevý kritik by měl delší ocásek :-)

řádek
30. 04. 2009
Dát tip
Vaud: le tak... co se předehry týče... to záleží... že ano... jak to říct... na .. ehm. Číli tak :)

Vaud
30. 04. 2009
Dát tip
radku - prej u klonovani je kratsi predhra mozna diky tomuto faktu zjiska nejake dosud vahajici priznivce

řádek
30. 04. 2009
Dát tip
Vaud :-DDD Klonování. Věř mi. Klonování. Vim co řikám :)))

raja
30. 04. 2009
Dát tip
Aha, tož to mě nenapadlo, takhle se zapojit:) Využiji Markéto, dík. (A co takhle zřídit funkci: stínový kritik:D)

Vaud
30. 04. 2009
Dát tip
ja jsem radsi pro tradicni klinovani :-)), ale posli fotku :-)

já hlasuju pro poklonkování :-)

řádek
30. 04. 2009
Dát tip
Taky hlasuju pro klonování! :)

Markéta
30. 04. 2009
Dát tip
Ing Kareš: já toto neovlivním, ale vždy, když se jedná o takto závažnou věc, jsou všem rozeslána avíza. většinou vždy reagovalo minimálně 7 členů.

Vaud
30. 04. 2009
Dát tip
ano, v kritice to neni chybi dobri autori !! treba fejetonistu je malo!! vyzivam timto muzy a literatky, aby prestali obcovat s basniky a prednostne se venovali fejetonistum!! V nejhorsim pripadne hlasovali pro jejich klonovani!!

Markéta
30. 04. 2009
Dát tip
raja: pokud máš dojem, že jsi narazila na něco výjimečného a hodného zastavení a máš dojem, že by to nemělo být přehlédnuto, můžeš poslat kritikovi avízko. Klidně jej pošli mně, budu za to ráda... nemám oči všude, a také zde netrávím celé dny, abch prolezla všechny kouty. Díky m.

Markéta
30. 04. 2009
Dát tip
sorry, už ti to psali...

Markéta
30. 04. 2009
Dát tip
Armin: díla, která je možno zařadit do doporučených děl je omezeno nikoliv na tři týdně, ale na pět měsíčně. Máš to uvedeno v nabídce u vložení nového díla.

raja
30. 04. 2009
Dát tip
pravděpodobně:) Zakládáš je ze stejného důvodu?

(se mi nějak zbláznily závorky a uvozovky... :( )

Narvah
30. 04. 2009
Dát tip
podle mě akredit zakládá tyhle diskuse jen z prdele a pak hledí do komplu a baví se, jak sou lidi schopni pořád schopni donekonečna diskutovat na tak debilní téma jako je kritika

raja
30. 04. 2009
Dát tip
A taky jde o to, že kritici jsou stará garda a až na vyjímky, jdou jen po dílech osvědčené staré gardy a dílech kamarádů kritiků. Viz narvahovo stýskání v diskuzi. A pod přílivem nových nicků, z nichž, pravda, velká část píše nezajimavě, utíkají, chytajíc se za hlavu a nechávájic bez povšimnutí i ty dobré. Aspoň že si všimli třeba nicku dada, který až na vyjímku a2a2a, unikal všem donedávna. A takových dobrých "nových" autoru je tu ještě pár. Jenže bez páru nových, a hlavně aktivních kritiků budou unikat dál a ve zlatým se budou dál objevovat spíš díla stará a pak ještě hodně stará a sem tam nějáká extra vyjímka, objevená více méně náhodou. Jinak je lépe šáhnout po už osvědčeném autorovi u kterého nehrozí, že odvážného kritika, napadne jiný kritik, čemu že to udělil výběr. A odvážný kritik, pak ztráci spoustu času obhajobou svého rozhodnutí a příště se na to radši vykašle. Ale jinak dobrý:)

Jednak je srandovní, kterak tu hafo křiklounů volá po kritice, jako by byla samospásná (ne, není) a za druhé jak se díky tomu dostávají do pozice dítěte, které tu zmrzku chce a chce a chce! Ovšem samo si ji nepořídí. Co brání těmto lidem semknout se v excelentním kritickém klubu, a celou slavnou sekci totálně převálcovat jak množstvím, tak i erudicí svých kritik? To pořvávání "chybí tu to a to (momentálně je "in" kritika" je jalové. Když něco chci, buď to můžu udělat sám, a nebo si to zaplatím. Na zdarmém serveru se toho těžko mohu domáhat jaksi z principu.

Inženýre, ono nejde o to, že by kritici byli uzavřený spolek, ale každý být kritik prostě nemůže, to snad uznáš... Nejde o to, že je málo kritiků, jde o to, že se zde vyskytuje mnoho děl mizivé až žádné kvality, z čehož vyplývá, že : - kritik (a ostatně i běžný uživatel bez ocásku :-)) otevře arénu a narazí na deset po sobě jdoucích takovýchto výtvorů, přejde ho chuť a) číst další a b) kritizovat cokoliv - kvalitní díla jsou přehlížena a zůstávají nepovšimnuta Jelikož na soudnost písmáků nelze spoléhat, bylo by nejlepší omezit počet děl od jednoho autora a tři týdně. Není to málo, neboť si myslím, že skoro nikdo z nás není schopen vyprodukovat více než tři opravdu kvalitní a jakostní díla týdně. A pokud by se zde opravdu někdo takový vyskytl, nechť má možnost publikovat týdně děl pět a více. Tímto způsobem klesne počet děl publikovaných grafomany a kritiky se dostane každému autorovi od více kritiků. A když už mluvíš o rozšíření sekce kritiků... Nevidím to jako vhodné řešení. Kritizovat může i běžný uživatel, jak bylo již mnohokráte napsáno. Pokud ti tedy nejde jen o ten ocásek.

Markéta
30. 04. 2009
Dát tip
Máš recht, ale nemohu pracovat za druhé. I to je v popisu práce všech kritiků. Nakonec, kdybych narazila na nějakého jak říkáš "kritického talenta" určitě bych jej oslovila. Ale jak jsem uvedla výše, v lodi je díra a schopní odcházejí. Přiznám se k zoufalému počinu, že jsem zkoušela některé z nich dokonce i přemlouvat, aby zůstali :-))

Norsko 1
30. 04. 2009
Dát tip
přesně tak, inženýre. Mimochodem, někteří týpci zde jakoby byli placeni za udržování současného status quo

Markéta
30. 04. 2009
Dát tip
Ing_Kareš: Každý kdo má zájem, může oslovit Sekci a ta pak dle hlasování členů adepta přijme, nebo ne. Možná by tuto možnost chtělo zviditelnit, či udělat hromadný nábor, ale dle mého, každý, kdo má opravdu upřímný zájem a cítí se na to, tento zájem projeví a sekci osloví. Hromadným náborem by se spíše podporovala kvantita na úkor kvality.

Markéta
30. 04. 2009
Dát tip
Jedna jednotlivost, o které bych se ještě chtěla zmínit, že sekci kritiků chybí liedr. Před nějakým časem se hlasovalo, kdo je pro volbu šéfredaktora, ale buď se členové neúčastnili, nebo byli proti. Ale není to zavádějící doměnka? Vzpomeňme na Armanda, který se této pozice ujal, i když pro mnohé za dosti nepřijatelných okolností..., mělo to nějaký smysl? Každopádně tu taková snaha byla a byla nemalá. Přesto to v důsledku bylo pouhé plácnutí do vody...

Markéta
30. 04. 2009
Dát tip
avi

Markéta
30. 04. 2009
Dát tip
Z kritické sekce odešla podstatná část zdravého a erudovaného jádra: egil, Fouckault, Jinovata etc. Print už také svoji někdejší plnou aktivitu značně omezil... Důvody? Každý má nějaký ten důvod... ale faktem zůstává, že z nějakých příčin ti, jenž by byli schopni pozvednout úroveň tohoto serveru, zůstávají nečinní, bez zájmu, bez motivace... Kritický klub Zoom, jehož práce byla obrovským osvěžením Písmáckého dění, byl odstraněn z úvodní strany Písmáka a v rozhovoru s jeho majitelem, na kterého jsem jemně apelovala, aby zkusil aktivitu znovu rozjet, jsem nedosáhla žádného výsledku, jelikož u Fouckaulta není v momentálním čase ani ona kýžená motivace, ani čas, ani energie na účast zde. Těžko pojmenovat příčinu a úkázat prstem na hmatatelný důvod tohoto všeobecného úpadku. Mohu vyjmenovat mnoho jednotlivostí, které by se tímto důvodem mohly zdát. Tato paralýza však nabyla takového rozsahu ( přes očividnou snahu z různých stran o změnu, která ovšem nedosahuje takových výsledků, jak by bylo žádoucí), že mi opravdu nezbývá, než-li se konstatovat, že i dění Písmáka podléhá jistým cykům, jakési sinusoidě úpadku a obrody, tak jak to můžeme nahlédnout v historii, kultuře, politice, společnosti... prostě v životě. Jakousi takousi naději nyní vidím v plánovaném časopisu, kterého se ujal Jinovata.....

Narvah
30. 04. 2009
Dát tip
jinak pokud akredite píšeš to, co píšeš a pokud ti o písmáka opravdu jde - tedy tím způsobem, který zde naznačuješ - tak nezbývá, aby jsi vstoupil mezi kritiky a snažil se pozvednout úroveň kritiky. pokud to neuděláš, tak ti asi o písmáka nepude a bude v tom něco jinýho.

Narvah
30. 04. 2009
Dát tip
norsko je přece písmácké pako. každej server nějaký má

Petrusha
30. 04. 2009
Dát tip
aká pozornosť čo to jeeee? viď názor nižšie ak sem bude môcť každý, kto tu prejde, prlcnúť 15 diel denne tak to proste fungovať nebude a ak niečo nefunguje nemožno od toho nič očakávať

N: Sis někam založil švihadlo, že seš tak popudlivej?

Norsko 1
30. 04. 2009
Dát tip
Milý armine, dokážeš-li si někdy odpustit ty své permanentní osobní invektivy, kterými dokazuješ vlastní mindrák, budeš zase o krok blíže skutečné dospělosti S pozdravem N.

Brečíš sice hezky, ale na špatném hrobě. Návrh, aby bylo možné vkládat jen omezen počet dělat za týden, kvůli permanentnímu zahnojování arény kretény bez talentu, ovšem s nehorázným sebevědomím. Systém tipů je také zcela zbytečný, vlastně jakékoliv hodnocení je zbytečné, dokud sem bude moct vrazit každý, co chce a v jakémkoliv množství. Není chyba v kriticích, ale v systému, který jim práci znechucuje a namnoze i znemožňuje. P.S.: Norsko zase blábolí

Norsko 1
29. 04. 2009
Dát tip
Jsi legrační

Markéta
29. 04. 2009
Dát tip
Norsko: měl bys více přemýšlet a méně mluvit. Prospělo by na mnoha místech...

Norsko 1
29. 04. 2009
Dát tip
Milá Markéto, ty a tobě podobní držíte otěže od tohoto splašeného koně, který se jmenuje Písmák. Zdá se, že si to plně neuvědomuješ, a stále věštíš jak kněžka ze Stonehenge. Jsi legrační

Markéta
29. 04. 2009
Dát tip
nejenom ty máš pocit, že nastal na Písmáku jakýsi již déle trvající odliv, ale moře má své vlastní zákonitosti a člověk vodu k pobřeží dětskou lopatičkou bohužel nenahrne... Tato situace se dle mého již netýká pouze selhání jedinců, kterým by mohl pomoci prekardiální úder, nýbrž mám tendence si myslet, že je to úkaz, který má mnohem hlubší a těžko hmatatelné příčinny a především mnohem širší kontext, jenž přesahuje toto vykolíkované písmácké hřiště

Norsko 1
29. 04. 2009
Dát tip
Tvůj postoj je extrémní, ale pochopitelný. Též mám mnohdy (skoro pořád), pocit, že by bylo lepší odejít zdechnout do houští. Ale je to jako v životě, nakonec se zvednu a pokračuju, i když vlastně už nemám pro koho. Vivat jejdavilda

Ach, jak bohulibé, míti na srdci bližního svého a bránit jej před možnou dezorientací! Další zbytečný blábol.

Vaud
29. 04. 2009
Dát tip
nevim, jestli je to jen test pro potencialniho zajemce na misto kritika (vstycenou?, hua?) pro fanousky Matrixu jsi urcite pozoruhodny tim, ze krome pismen prosakuje pres internet i Tvoje ego :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru