Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Narozeninové haiku

01. 05. 2009
10
18
2720

zase 1.5. po kolikáte už

 

 

Chci asi víc, než můžu dát

proto: místo pár kvítků

zlomená větev na šeříku


18 názorů

Meheš
31. 08. 2011
Dát tip
tak či tak, krása

:)

guy
05. 05. 2009
Dát tip
cé je správně - sněhové vločky :-)

to guy: tak to je přesně skorohaiku(?):) podle mého gusta!:) název: že by zimní haiku, zasněžené haiku? nebo vločky? sníh?...prozraď:)děkuju za přání, potěšilo:) to Paulart: Zlomená větev na šeříku pověsil se na ni kluk a ono křup Takhle lepší?:D

Paulart
04. 05. 2009
Dát tip
Vyjdi od konkrétního obrazu, od zlomené větve šeříku. Co se mohlo stát?

guy
04. 05. 2009
Dát tip
jo - ještě - název toho "díla" ti dávám za hádanku :-)

guy
04. 05. 2009
Dát tip
mi to připomnělo něco, co jsem tu kdysi dával taky jakože haiku, taky laicky a taky v barvách: bezbarvé hvězdy na nebi bíle zrají na rtech nám tají pár odborníků mi to oprávněně sepsulo, ale většině lidí to příliš nevadilo .. a všechno nej dodatečně k státněsvátkovým narozeninám - se ti musí dobře pamatovat :-)

Děkuju:)

Zvrhlík
03. 05. 2009
Dát tip
Zkus www.haiku.bloguje.cz. Podrobnější informace v angličtině pak snadno najdeš přes google či angl. wikipedii. Online "kurs" haiku je na www.allpoetry.com. Taky v angličtině.

Význam slova "egocentrický" je mi znám:) Bylo to moje první haiku a jak to vypadá, není to možná tak zcela haiku. Budu ráda, když mě odkážeš na nějaká haikupravidla. Děkuji za kritiku, nechtěla jsem pohoršit. Že je to nic neříkající bych si dovolila nesouhlasit, že to nic neřeklo Tobě mě sice mrzí,...ne popravdě je mi to vlastně jedno, prostě se neshodl přijímač a vysílač:) Hraní s barvičkami bylo trochu na rozveselení, to jsi poznal správně.:) Japonci píšou haiku zásadně černobíle? Tak to mi přijde škoda, ale třeba to časem taky přehodnotí;)

Zvrhlík
01. 05. 2009
Dát tip
Jaký chci? Haiku má být totálně oproštěné od egocentrického (egocentrické neznámená nutně sobecké) vnímání světa. Jaký proto? Haiku bývá oproštěno od (očekávatelné) příčiny a důsledku/náseldku apod. Navíc je to zbytečně ukecané a nicneříkající. Hraní si s barvičkama je snad jen hloupý vtip...

Rampoušek
01. 05. 2009
Dát tip
no jo, ach jo je to už asi padesátý třetí první máj :) to už je strom plný šeříkových květů

:)

BigBivoj
01. 05. 2009
Dát tip
krásný šeřík !

děkuju!:)

mašinfíra
01. 05. 2009
Dát tip
pěkné graficky nádherné /*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru