Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bílá pampeliška v říji

02. 05. 2009
4
4
1346

Bylo nebylo...

...žila byla jedna bílá pampeliška a ta, krom toho, že byla celá bílá, umírala. Už jí zbývaly poslední dva padáky. Stačilo by, aby jen trochu zafoukala a celá bílá pampeliška by bývala byla vyfouklá k smrti. A přišel vítr. Naštěstí... vlasně sem nepatří žádné "naštěstí" to jsem použil pouze, abych neviděsil mladé čtenáře haiku. Ale přeci něco pampeliška stihla; ona totiž napsala své poslední haiku:

Padák

Na hlavě moji,

padáček stojí.

Jediný a pouhý,

však život byl dlouhý,

krásný, sladky,

jasný a hladký.

 

Kdyby jen nebyl ten vítr. Ten vítr z tlam kritiků, kteří ničí pampelišky. Pampelišky, tak krásné a jedinečné, by kvetly napořád. A zima by byla žlutá.


4 názory

neroušek
23. 10. 2009
Dát tip
Pěkné,vtipné,roztomilé,milá Utěrko.Zdraví neroušek.*****************

Paulart
04. 05. 2009
Dát tip
Třeba do jiné kategorie. Pro děti.

Zvrhlík
03. 05. 2009
Dát tip
Kdyby duly pořádný větry z tlam kritiků (i odjinud), tak by se podobný bláboly neodvážil nikdo ani publikovat. :) I kdybych tu rozpoutal tornáda kritické zběsilosti, obávám se, že podobné ptákoviny jsou nezničitelné... Už vidím pampelišku, jak vytáhne notýsek a zapíše si haiku. Fakt, že jo. :) A i kdyby, tak pokud by ta pampeliška nebyla úplně blbá, nejdřív by si o haiku něco zjistila, aby nepsala něco, co vůbec haiku není... PS: Co takhle si to nejdřív po sobě přečíst, opravit pravopisný chyby a pak až publikovat? Ale to by bylo moc práce, že...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru