Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Harmonie

06. 05. 2009
14
16
3901
Autor
Muamarek


  Déšť rozezněl květy
do tónin něhy,
vánek jim vdechl nový svět,
snad uprostřed věty
„jde o příběhy…“
začalo slunce odbíjet…

 Dva paprsky v listech
si spolu hrají,
z roztrhlé šedi zlato zlat
padá – a v těch místech
zas ráje zrají,
to harmonie svléká šat…

16 názorů

Muamarek
27. 01. 2011
Dát tip
To je fajn, že ji slyšíš...

MarK.
27. 01. 2011
Dát tip
..co ti poviem - harmonie padajiciho listi! :) .. *

oleandr
14. 05. 2009
Dát tip
pěkné

Muamarek
07. 05. 2009
Dát tip
Hanka, Janina - díky :-)) Marek

Janina6
06. 05. 2009
Dát tip
Je tam pár zajímavých nápadů.*

To je velmi krásné,nevím,proč by se mělo mluvit o kýči vždy,když jde o něco něžného a přírodního.V básni jsou nové neotřelé výrazy,zkrátka můj vkus a paráda.

Muamarek
06. 05. 2009
Dát tip
Díky všem za obsáhlé i méně obsáhlé komentáře. Vesuvanka, Moorgaan - jsem rád, že Vás to oslovilo. Pišta - aspoňs byl chvíli rozněžnělý, kdy to zase zažiješ :-)) A neboj, opakovat se to hned nebude :-)) Blbjenka - to je právě otázka, co je po vysvléknutí :-)) Také nejsem příznivcem přeněžnělosti, je dobře, že tam vidíš i ty další roviny, mějte se, Marek

blbjenka
06. 05. 2009
Dát tip
když se harmonie svlíkne, bojim se co uvidim. aby wona nakonec nebyla wošklivá :) nicméně líbí ačkoli jako pravověrný cynik nejsem příznivcem přeněžnělosti, možná právě proto oceňuji, že to má i hlubší podtext :)

Ihned v úvodních záběrech nemohu nenalézt jakousi zbytečnou, realistickou charakterizací obtěžkanou, vizuální roztěkanost. Na druhou stranu musím připustit alespoň částečnou logičnost takovéhoto vizuálního počínání, neboť i další průběh básně se s takovouto provinčností zcela bez rozpaků smířil. Hotový produkt je o to rafinovanější, že obě výpovědní fáze jsou nanejvýš stylizované a elipticky propojené a přestože mezi rytmickým provedením a formálním záměrem neexistují souvislosti komparativní ani strukturální, lze takovouto konvenci pokládat za ještě poměrně přijatelný ústupek vůči čtenáři. V konečném důsledku tudíž překvapivě konzistentní dílo.

Bíša
06. 05. 2009
Dát tip
t.

Fuj, až jsem se rozněžnil, skoro. To mi už nedělej...

Mončičák
06. 05. 2009
Dát tip
V něčem se mi to moc líbí, je to hezky hladký a třeba to, co citovala vesuvanka, je hezké - začalo slunce odbíjet. Jinak v tom ale moc nevidím originální nápady, jsou tam samá "ověřená slova" - něha, květy, ...trošku to zavání kýčem. Ještě aspoň jedno slovní spojení ve stylu "začalo slunce odbíjet" a dala bych tip:-)

moorgaan
06. 05. 2009
Dát tip
teda Marku !... tohle se povedlo na vysost skvele.. je to harmicky a myslenkove srovnany..tipanec jako Brno /***

Impresse
06. 05. 2009
Dát tip
*

vesuvanka
06. 05. 2009
Dát tip
Déšť rozezněl květy do tónin něhy, vánek jim vdechl nový svět, snad uprostřed věty „jde o příběhy…“ začalo slunce odbíjet… krásné příběhy z přírody, malované slovy :-))) TIP a díky

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru