Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Návrat do dětství

11. 05. 2009
24
68
4428
Byli jsme tam a jsme už zase jen v čase párkrát zatočili jsme se můj milý každý s jiným teď na vrcholu spolu snad už nadosmrti napořád znova jsme staré známé dítě pojď vzdejme jí hold senilitě

68 názorů

Delfín
20. 05. 2009
Dát tip
ArmínTamzarian: Nu, já nehodnotím ani tak formu, jako myšlenku, někdy i skrytě vyjádřenou. Taky jsem si Jarmilku trochu proklepl i v tématech nesouvisejících moc s veršováním a udělal si i tam svůj názor! Beru ji takovou, jaká je. Ostatně k té Tvé připomínce o vydávání děl: když si člověk přečte, co je dnes někdy vydáváno za poezii a vidí, že to vydávají skutečná nakladatelství, ne knihovnicka.cz,občas i ta soukromá vydání na vlastní náklad mají větší úroveň, i když netvrdím, že mi vždy sedí...

Tak ji tu máš :)))

Jééé, barůůů, tak já to zkusím! :))))) Krásný den Tobě!!!

baronka
20. 05. 2009
Dát tip
Mávám Jarmilce do nového rána je na báseň piš

jo, a taky naposledy

Fiona1
19. 05. 2009
Dát tip
to je asi poprvé Armine :-))))))

byl jsem tu, přečetl jsem si tvoji reakci, ale vyjadřovat se nebudu

moorgaan
19. 05. 2009
Dát tip
musel se vratit- jinak to neslo, mam ho prectenyho, je to prima kluk, akorat se moc stresuje pod dilama tech, co ho vuubec , ale vuubec nezajimaji:-)) nevim jestli rozumi reci a jazyku dobytka,ale o cestine a o jazyku toho vi stejne jako my vsichni tady, nicim neprevysuje a patrne ani nekulha... takze stejny pytel jako ti, ktere by rad poucoval - akorat si to nechce priznat ! poslu ti avizo Armine, jdu do sebe a chci ctit nepsana pravidla , abych teda nevybocoval z radu - zdravim a tesim se na reakci v redakci:-))

A hele, moorgee, on té dobytčí řeči kluk jeden ušatá rozumí!!! :)))))))

Přišel jsem i bez avíza :-) Heleďte se, moji milí, investujte svůj čas do studia českého jazyka, neb píšete jak dobytek.

Fiona1
19. 05. 2009
Dát tip
Armine asi by stálo investovat čas do něčeho, co má opravdu smysl,ale to,co tu předvádíš je pod úroveň nás všech. Jarmila si píše co chce, někdy lépe, jindy hůře. a co? je to také jen člověk. ale už od dob, kdy jsem chodila do školy jsme měli pro takové povahy, jako jsi ty pojmenování. s respektem na pravidla Písmáku tu ale ono jméno publikovat nebudu. My, jenž jsme jistě naprosto omezení, neboť Jarmilu čteme si ho asi nevybavíme (jak jistě povrchně komentuješ) ale ty, jakožto dokonalý člověk víš.....:-)))))))

hahahahaha :))))) to jsem sama zvědavá!!!

moorgaan
18. 05. 2009
Dát tip
rad testuji..-))..zatim se dari, ale je fikanej, urcite prijde a napise, ze mu avizo poslal nekdo jinej.-)) urcite jsi s nim sprazena a posilas mu avi za mymi zady.-))

hahahahahahahahaha, super moorgee, ale neztrácej svůj čas s Arminem, leda by Tě to bavilo :)))) i Tobě, barunko, díky :))))

moorgaan
18. 05. 2009
Dát tip
no vida.. test se podaril:-)) ... u tebe Arminku vim, ze avizo nepotrebujes.-)) skoda kliku.-))...vzdy se prihrnes i bez aviza, abys nam neco moudreho, duchaplneho, neprizemniho zdelil! ... schvalne- bez aviza- dorazis zpet?

moorgan, baronko, bývá slušností posílat avi, když na někoho reagujete. jelikož tenhle váš intelektuální spolek obdivovatelů oduševnělé poezie, tak jsem to předpokládal a vrátil jsem se. Co jsem chtěl napsat, jsem napsal. pokud to nechápete, přečtěte si to znovu. třeba několikrát.

baronka
18. 05. 2009
Dát tip
Milý Armine ráda bych podotkla že píšeš kritiku jako bys lejno hodil a taková kritika nepomáhá No buď zdráv a hodně dlouho

moorgaan
17. 05. 2009
Dát tip
hlavne ale pise a blbe nezvani!..je z tebe Armine citit zavist, ze ma nekdo vydane sbirky, je to uz asi druhy a nebo treti koment, kde to opakujes...je prece uplne jedno kterym nakladem sbirky vysly!...proste nekomu vyjdou a nekomu ne!...vetsinou nevyjdou tem, kdo nic neumi! a nic nedela....

Delfíne, nuž, co říci ? napsal jsi to hezky, vcelku výstižně. netvrdím, že je nemožné najít ve tvorbě milé jarmily něco víc než průměrného. ale v tom množství, která je zde vrženo, je to práce nadlidská. dvacet procent její tvorby je zcela průměrná, sedmdesát pět více či méně podprůměrná a zbytek naprosto otřesná. Navíc se domnívám, že jí vydávané básnické sbírky vznikly vlastním nákladem paní em, anžto si nedovedu představit idiota, který by toho investoval. pokud autor stojí o hlubší kritiku, měl by ji snést. ovšem jarmila je tak zevrubně přesvědčena o svém talentu a výjimečnosti, že toho prostě není schopna. A nic na tom nezmění ani kroužek navzájem se tipujících pablbů. Co se týká mé tvorby, mohl jsi tam nalézt jednu báseň, která není nijak úžasná, ba ani dobrá. a nějaké diskuze a internetové odkazy, to je asi všechno. takže méně kvantity, a více kvality. nechť jarmila zkusí pročistit svoji autorskou stránku o devadesát procent jejích říkanek. prospěje to nejen písmáku, ale především jí samotné. to, že píše hodně, neznamená, že píše dobře. naopak. píše špatně. podprůměrně. pokud zde nějaké dobré básně jsou, a já netvrdím, jestli ano, nebo ne, tak se ztrácejí v moři podprůměru.

Delfín
17. 05. 2009
Dát tip
Armín Tamzarrian: Jsem snad i já duch mdlého, když k Jarmilce nahlížím a občas z dílka jejího inspiraci vytěžím? Když, abych nevyšel z cviku, hodím koment ujetý, pěkně veršík po veršíku, někdy jsem dost rozjetý ?... Netvrdím, že jsem povrchním obdivovatelem všeho, co ona tu stvoří a že musím všemu hned nadšeně tleskat, ale někdy umím i mezi řádky objevit to, co bys Ty nenašel ani po týdnu mravenčího úsilí! Ale snažím s být spravedlivý a každému přiznat, co jeho jest! Kdesi jinde jsem se v komentech právě kvůli Tobě porafal s Norsky, protože mi připadalo, že ta výměna z jejich strany přerostla hranice slušnosti! Jenže Ty jsi taky pěkně pichlavý...Co Ti brání tiše odejít a nekomentovat či, když už musíš, přiznat, že Ti to nic neříká? NIKDO NENÍ DOKONALÝ!!! Pohlédni na svoje stránky! Nevím, zdas něco nemazal, ale to, co tam nalézám neuspokojuje moji představu o tom, kdo tak zdatně kritizuje jiné! Zamysli se nad sebou a zameť před vlastním prahem a když Tě tak skličuje zaražený vývoj téhle publicistky, poraď jí něco konkrétního, třeba návrat k vázanému verši, orientaci na prózu či co já vím! Když už kritizovat, tak konstruktivně, když debatovat, tak v mezích slušnosti, nikoli jen urážet...

teploušek
17. 05. 2009
Dát tip
jestli má nějaký problém na duši ať se svěří strýci Artuši nebo mě :))

Fiona1
14. 05. 2009
Dát tip
Arim má asi jarní problém:-))))))možná by to chtělo otevřít si.......no tam dole:-)))

no to víš, že jo? Fiúúúúúúúúúú! :)))))

Robinia
13. 05. 2009
Dát tip
*

Dickers
13. 05. 2009
Dát tip
Já taky, hold a slávu dáme, čemu že? Už vim:)***

Fiona1
13. 05. 2009
Dát tip
:-) ty nejsi senilní mamko:-) teda, jsi moje, viď? :-)))

možná bys měla utrácet čas se svými slabomyslnými obdivovateli... vrána k vráně, že :-)

AT: A s kým tady tedy utrácím svůj čas? Ach jo... milý, žel ducha mdlého. A já jsem v Tebe vkládala naději...

BigBivoj
12. 05. 2009
Dát tip
on je pořád u mě maceško :)))) to víš novej talent mu nedá spát

já u tebe čas netrávím, nevím, jak jsi na to přišla

macecha
12. 05. 2009
Dát tip
T* - není to o mně?

Mýlíš se, můj milý - fanoušek je ten, kdo než by svůj čas trávil jinde, tráví ho u mě. Nepřiznávej se k obdivu, já to také nikomu nepovím.

Nejvěrnější fanoušek ? To zasejc nééééééé. Já ti neotipoval jediné dílo, ale co jsem viděl, je tu pár jedinců, kteří tě permanetně tipujích. To jsou fanoušci a obdivovatelé. Já opravdu ne. V úctě A.

Považuji Tě za svého nejvěrnějšího fanouška - v úctě J.

není zač. už se těším na další vzletné verše :-)

Lituji, můj čas je příliš drahý... a Tobě děkuji za ustavičnou náklonnost.

stačí se podívat na nová díla. Jedno lepší než druhé :-)

Ne, nestíhám si všímat všeho dění tady v posledním čase. Je mi to líto. Navedeš mě?

Hele, Jarmilo, všimla sis, jak se ti tu včera vyrojila konkurence ?

Jééééééééé, děkuji vám!!! :)))))

Bíša
12. 05. 2009
Dát tip
Skvělá sebeironie! :+)

baronka
12. 05. 2009
Dát tip
Jarmilko pěkná vtipná -T

baronka
12. 05. 2009
Dát tip
Armine i já ráda bych se tě zeptala kde je posun v tvé tvorbě ona jde kritika lépe než sebekritika

mašinfíra
12. 05. 2009
Dát tip
******************************* samozřejmě, abych nezapomněl tak je dám do předu před text kvůli Arminovi

BigBivoj
12. 05. 2009
Dát tip
nebudu se s tebou přít, je to k ničemu psychopata nepřemluvíš

Od práce ? Myslíš od sepisování tvých básniček ? No, tak to už tě nebudu zdržovat :-)))) BigPivoj : Spoustu básní, ale narozdíl od většiny tady, já si uvědomuji, že jsou špatné, ba hrozné, a nikde je nevystavuji. Básničky, co píše jarmila, bych psal dvacet denně. Asi jako ona. Kvantita značně převyšuje kvalitu. Žel.

BigBivoj
11. 05. 2009
Dát tip
Armínku cos napsal ty ? picu ?

AT: V tom případě mě už propříště prosím nezdržuj od práce :)))) - vím, kde se sebevzdělávat.

Já jsem nemyslel sebe :-)

stenos
11. 05. 2009
Dát tip
To má vtip!

Podívám se na Tebe, slibuji.

Děkuji Ti za názor, brát Ti ho nebudu. Ale možná by ses měla podívat na soudobou tvorbu. Podotýkám, že na kvalitní tvorbu.

Děkuji za Tvůj názor. Můj názor je: daleko... tam Ty sotva v tuto chvíli dohlédneš.

Jde o to, že já žádný posun nezaznamenal. Proto se ptám Tebe, kam jsi, podle svého názoru, došla. Bude-li některý s pravidelně tipujících té ochoty, nechť mi to řekne.

BigBivoj
11. 05. 2009
Dát tip
Nic není domluveno Rajmunde a Diano ! je to naprosto nomální úďo :)) Armín taky zavzpomínal na dětství, bohužel ale jen o 4 roky zpět, dál už mu to cementóza mozku nedovoluje a nebo, protože by musel jít do záporna svého věku :))

Rajmund
11. 05. 2009
Dát tip
To jste se s Haberem domluvili?

Diana
11. 05. 2009
Dát tip
Ale no tak! Co tohle má znamenat??? :-))***

AT: Jsem zde na Písmáku proto, abych skrze Tebe a ostatní čtenáře našla odpověď.

BigBivoj
11. 05. 2009
Dát tip
senilní jsme celý život akorát ke stáru je to horší ale jenom proto, že už si to nepamatujem * :))

Rád bych se tě, Jarmilo, zeptal, kde spatřuješ posun ve tvé tvorbě od roku 2005 do roku 2009 ?

neroušek
11. 05. 2009
Dát tip
Z takového romantismu nerouška chytá tik.****

moorgaan
11. 05. 2009
Dát tip
co já jsem ti to chtěl vlastně napsat???..../*


Norsko 1
11. 05. 2009
Dát tip
jsem rád že to tak bereš. jiný by to třeba nepochopil

Tak to je ta největší odměna pro mě, Nore!!! :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Norsko 1
11. 05. 2009
Dát tip
nakonec mě to upe rozesmálo :-)))*

Delfín
11. 05. 2009
Dát tip
Jakýpak hold senilitě? Na to zapomeň hned hbitě! Kousek dítěte vždy je tu v každičkém z nás! Však jsme k světu! ;o))))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru