Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Komunista

24. 05. 2009
2
23
2409
Autor
Azirafal

nechci urazit, jen připomenout

Kolem nás parazit, v ulicích smetí,
teror a násilí, vrah něčích dětí.
Stejně jak v orkánu smrt je věc jistá,
stejně tak v zemi mé vládl Komunista.

Zákeřná choroba, zničí náš svět,
mysl tvou sžírá jak otravný jed.
Stejně jak byla sis svou vírou jistá,
stejně tak zabíjí, kdo? Komunista.

Otec tvůj s matkou, v noci když spal,
sny, všechny naděje, režim jim vzal.
V módě již nejsou popravčí místa,
stejně tak nezvaný host Komunista.

Doktor nás vyléčil co sudy dřív válel,
bojovník za pravdu pan Václav Havel.
V době té byla to idea čistá,
chtít svobodu! Ať táhne, Komunista.


23 názorů

Azirafal
03. 06. 2009
Dát tip
upraveno, snad už nebudou politické diskuse

Azirafal
02. 06. 2009
Dát tip
pokud umím dobře počítat, nezažils nic z toho ani ty. Za první republiky jsme byli jeden z hospodářsky nejrozvinutějších států. A kam nás přivedli Komunisti? Co vykonstruovaný procesy? Cenzura literatury? Ňějaký hovno jistota, tak maximálně pro straníky, tupej dav sympatizantů. Ne myslím, že vzdělání si doplnit nepotřebuju.

Azirafal
01. 06. 2009
Dát tip
A jestli ti jde o to že je zde zmíněna nejmenovaná politická strana, můžu tam dopsat že i zbytek naší politické scény je verbež. Aby pořád nemyslel na tu propagandu.

Azirafal
01. 06. 2009
Dát tip
Na to ale není nic vtupného. Politická propaganda? Promiň, ale věřím tomu, že v té době to ještě opravdu myslesli vážně. Bylo to o svobodě, dodržování lidských práv atd. dnes je to o penězích a kdo se víc nažere u koryta. Nejde o žádnou propagandu, nebo je tam snad něco takového napsáno? Ano i církev i komunisti zabíjeli ve jménu svého přesvědčení. Ale musí být nějkaý rozdíl, když církev má i dnes vysoké postavení ve světě ne? Teď můj tzv,,antihrdina,. Není dost patrné, že je silně proti? A je i proti dnešním poměrům v politice, které se pohybují, s výroky některých politiků, na hranici před a po sametové revoluci. Promiň, ale asi sis to špatně vyložil. Velmi špatně.

Azirafal
31. 05. 2009
Dát tip
Myslím, že se hluboce mýlíš, protože s náboženstvím ta ,,sračka,, nemá vůbec nic společného. Možná kdyby sis to lépe přečetl. Ale názor taky názor a já děkuji, že sis to vůbec přečetl.

Azirafal
30. 05. 2009
Dát tip
díky ;)

Azirafal
29. 05. 2009
Dát tip
děkuji ti za tip, jsem rád že ses povznesla nad politiku, a neber si prosím osobně moje přirovnání socdem ke komunistům, je to jen můj názor a máme tu demokracii ne? Jinak díky moc, přimluvím se u tebe v nebi, pánbůh ti to oplatí na dětech ;)

Azirafal
29. 05. 2009
Dát tip
nemůžu si pomoct... 1) lékařská péče zdarma? proč? aby kůli každému bebíčku chodili lidé k doktoru a nechávali si psát nesmyslné recepty a ještě to za ně navíc hradily pojišťovny? Všude ve světě je hrazení banálních zákroků a ošetření úplně běžné a víš proč? Proto, aby byly peníze na ty složitější a důležitější operace. jenže to už lidem nedochází. Pod vidinou toho, že nebudou muset zaplatit 30 korun slepě jdou jako tupý dav a volí ČSSD. viz nedávné volby že. peníze v českém zdravotnictví chybí a za dobu co byly poplatky se vybralo několik miliard. teď to opět budou platit daňoví poplatníci. to je jen můj názor k poplatkům. Názor k čssd jako ke straně a jejím představitelům: Paroubek? tlustý, zakomplexovaný idiot, který se akorát chce držet svého koryta a řádně se nažrat. Rath? co je to proboha za člověka? jeho podobnost s adolfem h. není čistě náhodná. Bohuslav Sobotka? bože zavřete je někam do klece, všechny! Nechci se tu zastávat jiných politiků ani stran, ztratil jsem všechny iluze a vím, že naší zemi by pomohla jen 3. pražská defenestrace. Je to všechna jedna velká verbež. Ale jsou Komunisti, a hned za nimi Komunisti light = ČSSD S úctou Azirafal

Amáta
29. 05. 2009
Dát tip
ale ne,víš co,já to četla znova,když zavřu oči nad tímČSSD:-D,tak má ta báseň hlubokou myšlenku.i ostatní tvá díla se mi líbí,já ti ten tip přece jen dám.papa

Azirafal
29. 05. 2009
Dát tip
chápu, promiň nechtěl jsem urazit viz prolog

Amáta
29. 05. 2009
Dát tip
líbí se mi jak píšeš,ale tohle dílko má možná dost dobrou myšlenku,ale fakt je to jak jedna u budovatelských písní.komunismus byl jistě peklo,ale rozhodně nemá blízko k ČSSD!!!tahle strana nebere nikomu svobodu jako komouši.možná některé jejich cíle můžou zdánlivě připomínat komunismus,ale to je jen zdání.co je špatného na tom,že chceme,aby všichni měli práci,lékařskou péči zdarma,aby se snížila kriminalita,aby nebyli bezdomovci.to vše tak za komunistů bylo.tím se jich nezastávám,škodili jinak.ale ČSSD si tohle přeje,aniž by chtělo nastolit komunismus,nebo někomu ubližovat či omezovat.ja jsem"SOCANKA",jsem levičák!!!!nestydím se k tomu přiznat,jsem na to hrdá!!!Zastávat pravici je přiznat se k sobectví!ale už sem nebudu plést politiku.kdyby tam nebyla ta poslední sloka,dala bych ti tip,ale takhle nemůžu..ale nic ve zlém.pa

Azirafal
29. 05. 2009
Dát tip
ups, tak to mě mrzí a štve zároveň, ano myslel jsem to opačně

Yack
29. 05. 2009
Dát tip
Komunismus je bezesporu nesmysl a zlo. ČSSD má k nim blízko. S tím se dá souhlasit. K napsání veršů Tě snad vedla dobrá vůle. Ale vzniklo z toho něco, co mi vlastně nejvíc připomíná staré budovatelské verše a písně oslavující pracující lid a odsuzující zlé kapitalisty. Ač jsi to asi myslel opačně.

Azirafal
27. 05. 2009
Dát tip
njn. mohl bys nějak konkrétněji? takhle mi to nic nedá :(

že je to poznat

Azirafal
27. 05. 2009
Dát tip
no popravdě řečeno moc dlouho ne. proč?

jak dlouho jsi přemýšlel, než tě tohle napadlo ?

Azirafal
26. 05. 2009
Dát tip
něco srozumitelnějšího?

Miroslawek
25. 05. 2009
Dát tip
A ty pohyby pane Bouchal, ty vám poradil kdo?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru