Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Filmová bomba roku - Star Trek XI (Star Trek: The Movie 2009)

27. 05. 2009
3
102
5650
Autor
Induan

Kde jinde, než právě na Písmáku, by měl člověk recenzovat pokračování ságy, která tolika lidem otevřela cestu k životní moudrosti, optimismu a nevtíravé filosofii a zároveň pro ně vytvořila svět fantazie, kterému navždy propadli. Kolik znáte dalších filmů a seriálů, díky kterým lidé citují životní moudra slavných postav historie, literatury i filosofie, které třeba ve škole nesnášeli? Star Trek má prostě potenciál, který je nutné brát v potaz a díky novému restartu série možná ještě dlouho bude. Přináším vám tedy malou recenzi nového celovečerního Star Trek a i když to není recenze tak úplně klasická, doufám, že vás navnadí, abyste tuhle věc určitě co nejdříve zhlédli. Stojí to rozhodně za to, ať už jste skalními fanoušky žánru nebo ne. Jistá větší komercializace tématu si sice vybrala svou daň jako u všech podobných projektů, ale naštěstí tentokrát nebyla úlitba bohům tak zdrcující. Proč je tedy nový film z této série tak úspěšný? Protože to je a není tak úplně Star Trek!

Star Trek - film (2009)

Nový Star Trek se snaží restartovat celou sérii ve formě stravitelné pro současného náročného a zároveň nenáročného diváka. Náročného na technické zpracování, nenáročného na logiku příběhu, herecké výkony, úroveň humoru. Takže jestlipak se režiséru J.J.Abramsovi povedlo oživit 40 let trvající fenomén Star Trek a vlít staronovým hrdinům novou krev do žil? Ale nebudu chodit kolem horké kaše a prostě vás hodím rovnou doprostřed do děje a sami si udělejte obrázek o tom, co by na novém Star Treku mohlo trochu vadit.

Nejen pravověrného trekkieho, ale možná i průměrného diváka, asi trochu zaskočí, když se Kirk spolu se Scottym, díky vzorci z budoucnosti, který Scotty jednou teprve vymyslí, uprostřed filmu teleportuje zpět na palubu Enterprise letící nadsvětelnou rychlostí z tou dobou už zřejmě dost vzdálené ledové planety, od které se kosmická loď (zdůrazňuji ještě jednou, že nadsvětelnou rychlostí) vzdaluje už několik hodin. Ovšem to, že ho na tuto ledovou planetu nechal emočně narušený Spock pro vzpouru vystřelit v modulu připomínajícím jeho fotonovou rakev z Khanova hněvu (druhého celovečerního Star Trek filmu z roku 1982) občasnou přetaženost vyprávění až za hranice uvěřitelnosti, jen podtrhuje. Kirk se nechtěl nechat zatknout ochrankou na můstku Enterprise a místo aby ho prostě přeprali a umístili do cely, Spock Kirka zneškodnil svým proslulým stisknutím tlakového bodu nad klíční kostí a jen tak bez vybavení ho zanechal v ledovém pekle pár kilometrů od nějaké zapadlé základny Spojené federace planet, na které se jen tak náhodou zrovna kousal nudou Scotty - budoucí kotelník Enterprise. Že by to zřejmě byl federální zločin nejtěžšího kalibru a téměř pokus o vraždu, v kterém by jistě Spockovi někdo přece jen zabránil, je pro účely vyprávění zcela nepodstatné. A tak nás ani nepřekvapí, že Spockovo druhé, přestárlé já z budoucnosti si zase mezi tím jen tak čirou náhodou čekalo v jeskyni, pár stovek metrů od místa, kam Kirk v modulu dopadnul, aby Kirka zachránilo před sněžnou nestvůrou s vystřelovacím jazykem (a ne že by se tam starý dobrý Spock ocitnul zrovna plánovaně).

Scotty se ale na Enterprise materializuje uvnitř nějakého potrubí s proudící tekutinou (naštěstí zřejmě pitnou). Tlusté potrubí je vždy po pár metrech prosklené, pravděpodobně jen proto, aby se obsluha strojovny, už dost znuděná sledováním věčně proudící čiré kapaliny s bublinkami, na které asi jinak není nic moc k vidění, mohla konečně jednou za život pokochat taky sledováním v potrubí proudícího Scottyho. Kirk běží vedle Scottyho uvězněného v potrubí a snaží se najít způsob, jak ho dostat ven. Potrubí je hezky pouťově červené a celkově připomíná tobogán, vinoucí se nahoru dolu, doprava doleva a tak dále, až nakonec ústí do nějakého čerpadla, které by Scottyho v cuku letu rozšmelcovalo na hadry, kdyby ovšem těsně před ním nebyla nouzová výpusť, kterou ho Kirk v poslední chvíli nechá vypadnout z potrubí na zem. Prostě pokleslá akčně-komediální zábava, válcující navíc logiku hlava nehlava.

Že tohle přece nemůže být Star Trek? Svým způsobem vlastně klidně může. Podobně jako třeba Indiana Jones, si tenhle film totiž nenápadně dělá z celého žánru tak trochu legraci. A přes všechnu nelogičnost a jistou dávku filmařské drzosti, to funguje a je to akceptovatelné dokonce i pro protřelého trekkíeho, jako jsem já. No - přiznávám - to potrubí, jako vystřižené z nějaké nepovedené vysokorozpočtové komedie pro děti s Arnoldem Schwarzennegerem, už na mě bylo trochu moc, ale přesto to byl snad jediný opravdu příliš nucený okamžik v celém filmu (když nepočítám oteklé Kirkovi ruce, nafouknuté jako balony v alergické reakci na vakcínu, kterou mu McCoy píchnul, s nimiž Kirk mává před obličejem poněkud z míry vyvedené Uhuře).

Je až neuvěřitelné, kolik narážek na původní Star Trek filmy i seriál a dokonce i na spoustu jiných filmů, se podařilo autorům do nového Star Treku vtěsnat a přesto zachovat dostatečnou vážnost a nesklouznout k parodii sama sebe. Ale nejen to. Tenhle Star Trek vás dokonce dokáže už v prvních pár minutách rozbrečet, pokud jste slabší povahy, což se tedy hned tak nějakému filmu nepodaří. Když Kirkův otec, který se právě stal na posledních pár minut svého života kapitánem, umírá jako kamikaze, aby zachránil 800 lidí, kteří v nerovné bitvě opouštějí loď a mezi nimi je i jeho manželka, jenž v té chvílí v jednom ze záchraných modulů dává život jeho synovi, je opravdu těžké potlačit slzy. Poslední, co slyší z interkomu, než s těžce poškozenou lodí narazí do mnohem větší nepřátelské, je pláč jeho právě narozeného syna. A uvědomíme-li si, že uplynulo teprve prvních pět minut filmu, nezbývá než uznat, že se filmařům jejich záměr už od začátku daří a tenhle film prostě emocionálně funguje.

A jak se se svými rolemi poprali nový herci? Vlastně vůbec ne špatně. Chris Pine je jako nový Kirk docela zajímavý a i když právě u něj je možná nejvíce patrné, že je to spíše seriálový herec, jeho angažmá ve filmu nepůsobí nějak zvlášť rušivě. Trochu mi u něj chybí zádumčivost, na kterou byl člověk zvyklý u Shatnera, ale to třeba časem příjde, až se ve své roli víc zabydlí. Zachary Quinto je pro roli mladého Spocka jako stvořený a i ostatní členové posádky si vedou docela dobře. Příjemná je přítomnost Leonarda Nimoye v roli Spockova druhého já z budoucnosti, i když je to už opravdu starý pán a sem tam se ve filmu mihnou i opravdové hvězdy - především matky Kirka a Spocka - Jennifer Morison (doktorka Cameronová ze seriálu dr.House) a dokonce Winona Rider! Bohužel Spockova matka umírá záhy po svém prvním objevení se na scéně a Kirkova se už dále v příběhu také nevyskytuje. Za zmínku ještě stojí Bruce Greenwood v roli kapitána Pikea, který dodává filmu alespoň o trochu víc hvězdného pelu (jméno vám možná nic neřekne, ale znáte ho z vedlejších rolí z mnoha filmů).

Ale zpátky ke zpracovaní jako takovému. Triky a počítačové animace jsou úžasné, jak je dnes už u velkofilmů zvykem. Bohužel logika filmu ale občas trochu pokulhává, jak už jsem naznačil. Jak je tedy možné, že takový film, i přes poměrně laciný humor a nepříliš konzistentní logiku, nejen že převálcoval v kinech suveréně všechny předchozí Star Trek filmy (často dějově dokonalejší), ale dokonce přitáhl i pozornost publika, které Star Trek jinak nemusí, aniž by jej současně zavrhli skalní trekkies? Je to totiž sice svým způsobem opravdový akční holywoodský trhák, v libivé formě, která si prostě svoje publikum vždycky najde už díky zpracování (zaznívají dokonce i pochvalné názory, že se jedná o sci-fi desetiletí), ale současně tento film původní Star Trek hluboce respektuje a to, co s tématem dělá, dělá velmi jemně a zručně. Na drobné chybičky se nebudete v tempu, kterým příběh plyne, mít ani čas soustředit a tam, kde by čas byl, naopak hluboce zapůsobí emocionální stránka příběhu, takže mu jeho občasnou logickou nedotaženost odpustíte.

Ano, tento Star Trek se prostě nadmíru povedl a přestože v to už málo kdo doufal, fenomén se mu opravdu podařilo, po mnoha letech relativních neúspěchů, jakými byly seriály Hluboký vesmír 9, Star Trek Voyager nebo Enterprise či filmy Star Trek 9 a 10, oživit a má znovu nakročeno ke světlým zítřkům. A tak se právě možná rodí nová generace trekkies, která nejen že si vychutná Star Trek v novém hávu, v dokonalém vesmíru počítačové animace místo papírových kulis, ale navíc nebude ochuzena ani o ty jediné pravé hrdiny Star Treku - kapitána Kirka, Spocka, McCoye, Scottyho, Sulua, Checkova a Uhuru. A to je dobře.

Žijte dlouho a štastně, milí písmáci!

Váš Induan

USA / Německo, 2009, 126 min

Režie:
J. J. Abrams
Hrají: Zachary Quinto, Chris Pine, Eric Bana, Zoë Saldana, Anton Yelchin, Leonard Nimoy, Simon Pegg, John Cho, Karl Urban, Winona Ryder, Bruce Greenwood, Clifton Collins Jr., Chris Hemsworth, Jennifer Morrison, Faran Tahir, Kelvin Yu, Marlene Forte, Paul McGillion, Jimmy Bennett, Ben Cross, Brad William Henke, Darlena Tejeiro, Rachel Nichols, Cody Klop, Elizabeth Ingalls, Lucia Rijker


102 názorů

Induan
31. 05. 2009
Dát tip
Mě to stačí :) Těch filozofickech jsem viděl za život dost. Všechny Star Treky, všechny možný další filmy a seriály, četl spoustu knížek. A jsem vděčnej i za tuhle podobu Star Treku. Je to zase něco jinýho a nevadí mi to. Nemusím mít za každou cenu pořád jen filozofický sci-fi. Občas se člověk chce prostě jen pobavit a odpočinout si. A líbí se mi, že tenhle je prostě skoro pro všechny. Nehraje si na záležitost jenom pro intelektuály.

Induan
29. 05. 2009
Dát tip
Jj, je to tak :) Ale jsem lempl hned v několika jazycích :D

Prdlajs. Lempl seš.

Induan
29. 05. 2009
Dát tip
Já vím. y. Dyslexie. Nebo dislexie? Už nevím.

raja
29. 05. 2009
Dát tip
Jakých že?

Zejména ty "nezávyslí". .)

raja
29. 05. 2009
Dát tip
možná proto, že monology:)

No tak ne vždycky se všechno podaří napoprvé, že. Učený z nebe nespadl.

raja
29. 05. 2009
Dát tip
vyjádření "mockrát a má dcera" (slovy, jedna dcera)vykazuje jistý nepoměr...

Náhodou, hrál jsem si v tom už mockrát! Má dcera budiž mi důkazem.

raja
29. 05. 2009
Dát tip
Ale v tom si nehrál, myslím.

To bylo něco s vagínou, myslim.

raja
29. 05. 2009
Dát tip
Monology?

Jakých že monologů.

Induan
29. 05. 2009
Dát tip
Jakých že co? :D

Jakých že?

Induan
29. 05. 2009
Dát tip
Jako mě to nevadí - jak říká klasik "Jen ať si pindá, na to my jsme zvyklí...":D (z Jáchyme hoď ho do stroje) Myslel jsem několik na sobě několik nezávyslích monologů - jestli je vás víc nebo jeden s rozdvojenou osobností, je pro účely komentáře nepodstatné :D Koneckonců diskuze jsou od toho, aby se na nich diskutovalo :D

Huso!

raja
29. 05. 2009
Dát tip
O-ou, jsem to ale tele. Okamžitě jsi jdu poslat klikací zprávu!

raja
29. 05. 2009
Dát tip
děkuji Vy idiote.

Chválím tě. Za odměnu se můžeš přihlásit jako Norsko, a nazvat mě pod libovolným dílem idiotem.

raja
29. 05. 2009
Dát tip
vždycky sem byla ta submisivní část pišty, tedy mlčím se a krčím. Omlouvám se Pišto.

Nesouhlasím, což si mohu jako dominantní sedmina naší osobnosti dovolit. Sekat latinu budete, nicky nicotné!

raja
29. 05. 2009
Dát tip
Jsem pišta ale někdy se cítím tak trochu jako žena. Jako Eva z rája, chápeš? Proto raja... A povídáním si právě s pištou, Norskem, Octopusem, Arminem a dalšími stránkami mé osobnosti, se mi opět hormony sklidní,víš Induane? Tyto monology jsou mi terapií a já můžu žít dál skoro normálně, nezlob se proto na mě. Jsi hodný člověk, trpělivý. Pojďte chlapci, už zde nebudem Induanovi tropit monology.

Nedělej vlny, všichni už stejně vědí, že Octopus je můj alternick. Najmě Norsko.

Časem si zvykneš :)

Induan
28. 05. 2009
Dát tip
Už zase ty podivné monology... :D Každopádně dík za snahu zajistit mi největší počet (zbytečných) komentářů pod mým článkem :D

raja
28. 05. 2009
Dát tip
to je o prsa. Mizím.

Raja kojí?

raja
28. 05. 2009
Dát tip
Jen jsem zkoušela avíza. Fungují.

Rajo?

raja
28. 05. 2009
Dát tip
Pišto!

Induan
28. 05. 2009
Dát tip
Jj, šel jsem na něj dokonce dvakrát a u první scény jsem poprvé brečel jako želva :)

nonamebeast
28. 05. 2009
Dát tip
:-) děkuji, půjdu si počíst, já jsem nějak náhodou narazila na hlavní stránce na tu nějakou jinou recenzi na Star Trek, ale ta se k němu nechovala hezky, tak jsem pak skrz ni našla tuhle, ta se hezky chová. Je možná na recenzi občas příliš těžce popisná, ale jak jsem řekla, chová se k tomu filmu hezky. Já jsem nejdřív měla z nového Star Treku smíšené pocity, tedy nejdřív - když jsem poprvé slyšela o tom, že ho budou dělat, pak se to pocity smísily zase jinak, v kině jsem seděla ani nedutala, odcházela s hlavou plnou myšlenek..a je asi dobře, že ho udělali, je to dobrý film---

Induan
28. 05. 2009
Dát tip
Díky moc, nonamebeast! :) Star Trek je pro mě srdeční záležitost a jsem rád, že jsem měl možnost se tady s vámi o svůj zážitek z nového filmu podělit! Svých recenzí na Star Trek i další filmy jsem tady na Písmáku v minulosti už pár publikoval a i když mi to ještě pořád moc nejde (i proto, že jsem tuhle psal unavenej ve 3h ráno jen tak mezi prací, abych si chvíli odpočinul od programování), chtěl bych jednou psát recenze profesionálně. Jsem docela znalec science fiction, tak bych to chtěl trochu zůročit, jen musím trochu vypilovat styl :D Básničky mi přece jen jdou líp než jiný texty :)

nonamebeast
28. 05. 2009
Dát tip
ano, přesně tak, a ještě bych vyzdvihla Karla Urbana..a ať už je nový Star Trek jaký chce, je to především povedený film..a mně se líbil a Tvoje recenze taky..tip už má, tak do oblíbených. děkuji, že ta recenze vznikla.

nonamebeast
28. 05. 2009
Dát tip
takže nejdřív..dávám Ti tip za prolog, protože SAKRAJO! a čtu dál..napíšu znova:-)

Induan
28. 05. 2009
Dát tip
No nic. Já se pro dnešek rozloučím. Musím jít pracovat. Ale rád jsem s váma hoši pokecal. I když mám takový pocit, že to byly spíš 3 samostatné monology :D

katugiro
28. 05. 2009
Dát tip
Dávám tomu rok. Maximálně dva.

Tak to se máme na co těšit. Kdy že budou Poslední jablkonoce páně?

katugiro
28. 05. 2009
Dát tip
K náboženství. I Kristus začínal malými zázraky.

Jako vždycky, Karle, jako vždycky.

Induan
28. 05. 2009
Dát tip
:D Bože - kam se to zase od Star Treku dostáváme? :D

Kristýna říkala, že on těch chlupů moc nemá - a to, co vypadalo jako větší chlup, se ukázalo býti... No, však víte čím. Velké zázraky s tím prý nenadělal.

Induan
28. 05. 2009
Dát tip
:P

Induan
28. 05. 2009
Dát tip
S chlupi? :D

Induan
28. 05. 2009
Dát tip
Sakryš - sorry - refresh. Možná by to pro mě bylo i vysvobození, kdyby mě sežral :D Mě to taky trhá oči z hlavy ven, ale dyslexie je holt dyslexie. Já klidně napíšu tvrdý y po ř, když přestanu psát vědomě.

katugiro
28. 05. 2009
Dát tip
//s chlupy :-P (a toho si važ, tyhle dementní smajlíky jindy nepoužívám)

Induan
28. 05. 2009
Dát tip
//úmysly

:))

Za ty "úmysli" tě kaťák sežere i s chlupama.

Induan
28. 05. 2009
Dát tip
//úmysly

Induan
28. 05. 2009
Dát tip
Ach jo.. Vy mi s tím nedáte pokoj, že? :D SL je něco jako operační systém. Větší význam tomu vlastně nepřikládám. Ale operační systém, ve kterém by bylo velmi příjemné, posedět spolu ve virtuální literární kavárně nad virtuální skleničkou (k tomu si dát jednu reálnou doma u počítače) a popovídat si. Mozek prostě webovkou neoblbneš :) Ale jinak - pročtěte si weby a podívejte se, jak jsem se SL dopad. Holt cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysli. A Písmák je holt Písmák.

Kachna, husa... Kdo se v tobě takhle má vyznat? Rybí prsty na tyhle kverulanty!

katugiro
27. 05. 2009
Dát tip
vodní byla tentokrát kachna a k dílu jsem nic říkat nechtěl, proto jsem začal závorkou; po zběžném pročtení můžu leda Induana pochválit, že do toho nezamontoval SL

Induan
27. 05. 2009
Dát tip
Já znám jen veš vod ní od Wericha :) Aha, jsa rozrušen. Chápu. Když ne vlka tak psa, když ne byv, tak jsa :)

A vodní je husa. Vod ní, vod Raji.

jsa místo byv

Induan
27. 05. 2009
Dát tip
(mimochodem - v mém případě se o spell-checking ani nesnažte, je to marný, jsem dyslektik a v poslední době se mi navíc opakují slova, jak je vidět i v této recenzince. Moc se mi to nepovedlo, to vím, chtělo by to trochu vyčistit od zbytečností a opakování. Když tak klidně navrhujte změny. Můžeme to pojmout jako kolektivní dílo :D )

Induan
27. 05. 2009
Dát tip
Teď nevím, jestli mluvíš ke mně nebo k Pištovi, poněvaďž já tu moc nebyl, ale netrucoval jsem. Takže předpokládám, že k Pištovi. Taky nevím, jak je myšleno: nejen //dopouští, ale také //jsa Ovšem to vodní ptactvo, to bude zřejmě něco mezi vámi dvěma, protože nemám vůbec páru, o čem to mluvíte :D

A nadešel čas, abys také prohodil pár slov k dílu, pod které právě píšeš své (jako vždy trefné) kritiky. Čímž nechci nikterak upozaďovat tvou víru, leč když už jsi ten kritik...

katugiro
27. 05. 2009
Dát tip
Tehdy jsem ještě věřil, že si v ušetřeném čase doplňuješ znalosti jazyka. Českého, ať zase neskončíme u vodního ptactva.

Věděl jsem, že jsi trpělivý, tak jsem se ani neznepokojoval.

katugiro
27. 05. 2009
Dát tip
Nejhorší bylo přečkat ta léta, kdy jsi trucoval :)

Katugiro si postavil kariéru na lození za mnou a lovení chyb :)

katugiro
27. 05. 2009
Dát tip
(nejen //dopouští, ale také //jsa)

Induan
27. 05. 2009
Dát tip
Aha :) Hezký! :)

Zde dvojí mufnutí: http://pista.hufnagl.sweb.cz//MUF_rename.avi (Muf je vlk, pochopitelně)

Induan
27. 05. 2009
Dát tip
Rozrušenýho Mufa si už ze studia kamarád moc nepamatuju :D

//dopouští

Muf, to je citoslovce, místy používané jako pozdrav, rozloučení či výhrůžka. Vychází z mufání (jehož je mufnutí klasickým projevem), kterého se dopuští Muf, byv rozrušen.

Induan
27. 05. 2009
Dát tip
Muf? Jakej muf? :) Jdeš do vany s Mufem Supermufem? :D No nic. Já taky padám. Tak čau a dík! :D

Induan
27. 05. 2009
Dát tip
Aha. Ok. No - děj jsem přímo popisovat nechtěl, abych moc neprozrazoval. Ale zase esej jsem psát taky nechtěl. Měla to být taková směs recenze a zamyšlení se nad novou podobou, která teď Star Trek čeká.

A tak dále. Jdu do vany. Muf!

Taky zkus zestručnit - žvaníš na deset odstavců a řekneš to, co by zkušený recenzent vyplivl v několika větách. A nebo piš eseje - ale pak je zase potřeba, aby každá věta nějakou myšlenku nesla.

No, předně - na popis děje by ti mělo stačit pár vět. Nechceš spoilovat ale recenzovat.

To s tím přeci nesouvisí, na co aspiruješ nebo neaspiruješ. Ten text je zmatenej jak lesní včela. kdybys chtěl upozornit na dobrej film, stačila by ti věta "Je to dobrej film." .)

Induan
27. 05. 2009
Dát tip
Pištovi: Mimochodem - rád bych slyšel nějaká doporučení, čeho se v podobných recenzích vyvarovat a co tam chybí. Dík!

Induan
27. 05. 2009
Dát tip
:) Však jsem to taky splácal :D Ale jako - já neaspiruju na nějakého super kritika. Jen jsem chtěl Písmáky upozornit na docela fajn film. Psal jsem to v noci jen tak pro oddech. Ale dík za názor.

Tak jsem poctivě přečetl. Verdikt: splácanina. Fuj.

Induan
27. 05. 2009
Dát tip
už je

Dej mi vědět, až bude verze definitivní. Nebaví mě číst polotovary.

Induan
27. 05. 2009
Dát tip
VT Martin: Btw - proč jsem zdůraznil, že zrovna z komedie pro děti s Arniem, mělo svůj důvod. Právě na takových filmech, s velkou výpravou, ale účelovými gagy založenými na infantilních honičkách, je vidět, proč se to do Star Treku nehodí. Kdybych řekl jen: "Z komedie pro děti", bylo by asi těžší představit si, jak to myslím. Komedie pro děti s Arniem jsou skvělej příklad toho, jak se to podle mě prostě nemá dělat.

Induan
27. 05. 2009
Dát tip
VT Martin: No jo, to máš pravdu. Jako já Arniemu věřím, že to dělá z přesvědčení, ale cesta do pekel je téměř vždy dlážděna dobrými úmysly :D Podle mě se prostě na tyhle komediální role moc nehodí. Ani do komedií pro dospělé. To už také několikrát předvedl. Naopak velice dobře působí jeho humor právě v tvrďáckých filmech - vzpomeňme Commando ("Co jsi s ním udělal? Pustil jsem ho..." (když předtím pustí borce ze skály)) nebo skvělé Pravdivé lži, spoustou klasických hlášek přímo nabité: ("A pospěšte si... Můj kůň už slábne...")

Induan
27. 05. 2009
Dát tip
BlueD: Ok :) VT Marvin: Jasný. Mě šlo právě o to, že prostě ta roura vypadala jako tobogán pro děti a ne rekvizita ze strojovny Enterprise. Proto to přirovnání. Mimochodem Arníeho mám docela rád, jen trvám na tom, že do komedií pro děti se moc nehodí :)

Bluedragon
27. 05. 2009
Dát tip
Chtěl jsem napsat kritiku, ale asi radši napíšu vlastní recenzi, hodím ti avi a dáme řeč... :-) BlueD

Induan
27. 05. 2009
Dát tip
VT Martin: Dík za kritiku, na filmu jsem byl dvakrát, poprvé už první den promítání a podruhé pár dní na to. Dozrát jsem to nechal možná až moc - skoro dva tejdny. Chyby v recenzi vidím, zkusím si s tím trochu pohrát, jakmile budu mít zase chvilku. Je to taková první verze a ještě to bude chtít trochu vylepšit, souhlasím. Jo a s tím potrubím - prostě jsem tím jen chtěl říct, že tam bylo trochu jako pěst na oko, ale nic proti komediím pro děti, ve kterých by bylo v pořádku (i když ty se Schwarzennegerem - ruku na srdce - opravdu nejsou nejpovedenější - vzpomeň na "Rolničky kam se podíváš" a podobné věci).

Delahaye
27. 05. 2009
Dát tip
"Mě se ta poznámka zdá urážlivá..." Mně taky ! :-)) Film jsem také viděl a moc jsem si ho užil. Asi jako Transformery, spíš i více. Logiku bych se moc nepletl - hlavně časové paradoxy řeší autoři velmi kreativně. Nebo situaci, kdy nechá z neznámého důvodu Nero Spocka odletět v ukořistěné lodi či když je padouch zastřelen vlastní pistolí a navzdory fyzice padá přes Kirka-gymnastu do propasti .. :-) Velkolepý útok na všechny smysly ... designérům doporučuji popatřit na hlavní nepřátelský škuner .. monumentálně děsivý :-) 9/10 T.

Induan
27. 05. 2009
Dát tip
Hahaha :D Tak to mě dostalo :) No jo, to je právě ono. Původní Star Trek v divadelních kulisách už je prostě pro současníky poněkud nestravitelný. Už jsou moc zmlsaní počítačovou grafikou. Takže právě pro ně je nový Star Trek určitě mnohem akceptovatelnější. Ale já osobně mám stejně pořád nejradši Khanův hněv a taky Neobjevenou zemi. A nejradši mám rozhovor Kirka se Spockem ze Star Trek VI (Undiscovered country). "Jen jste se zachoval lidsky..." "Ale kapitáne Kirku, oba přece víme, že já nejsem člověk." "Spocku, mohu vám něco říct? Všichni jsme lidé..." "Mě se ta poznámka zdá urážlivá..."

eno
27. 05. 2009
Dát tip
ale hej neberiem nikomu nazor..ale tiez si dovolim svoj filmik ma teda moc nezaujial.i ked som ho dopozeral do konca..imho nic moc teda a ked spominas humor.tak mozno len taka spomienka na kirka http://www.youtube.com/watch?v=Z1eFdUSnaQM :) cakal som viaac

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru