Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tábor v Snezvojadsku (úryvok)

27. 05. 2009
1
3
1009
Autor
Kamil.Kubik

Plechové vnútro vagóna pripomínalo posledný prevoz do Snezvojadska. Prsty sa pri pomyslení stáčali v klbko. Sedel som tam s Igorom a s ostatnými zo sektora C. Oči sa nám zbiehali v jednom bode. Kľúče spiaceho strážnika pri masívnych rozťahovacích dverách v nás vyvolávali šancu uniknúť z rúk tohto veľkého šialenstva. Zároveň však spomienku na nášho priateľa Ewana, ktorého prichytili pri pokuse o krádež zbraní pri čistení skladu. Deň, keď ho odsúdili na trest smrti a potom chladkrvne odstrelili na dvore, kde sme chodievali cez prestávky hrávať futbal, sa pripísal k najkrutejším udalostiam aké sme kedy v tábore zažili.

 „Máme, šancu Igor, ako nikdy predtým. Vidíš ako chrápe ten bujak?,“  povedal som šepkavo Igorovi.

„áno, ale pamätáš ako dopadol posledný pokus o útek?,“ odpovedal mi Igor s vystrašeným výrazom v očiach. Utrel si čelo od potu.

„Pamätám, ale ...“

„Chceš, aby sme dopadli ako Ewan? Roztrieľaju nás na cucky. Vieš, že nemajú zábrany pre ničím.“

Zrazu ostalo ticho. Obidvaja sme rozmýšľali, či je lepšia rýchla smrť s guľkou v zátylku, alebo pomalé mučenie v plynovej komore.  Vedeli sme však, že takto nevyzerá život. Bez chute dosiahnúť cieľ  je to ako život zvery, ktorá čaká na odstrel.


3 názory

hanaot
29. 05. 2009
Dát tip
těžké, přetěžké téma.. bez podrobného studia skutečných událostí, prožitků, osudů a bez obrovské vnitřní invence.. bála bych se, že že se mi nepodaří dosáhnout potřebné hloubky sdělení..

kachen
28. 05. 2009
Dát tip
já nemám přehled ve slovenštině, takže se mi to hůř čte, ale jinak to je docela dobré, teda pokud je to začátek, protože mi tam chybí děj a konec...

Kamil.Kubik
27. 05. 2009
Dát tip
jeden z mojich prvych pokusov o prozu, zatial len testovanie reakcii takto cez uryvok...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru