Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nový Star Trek je jako...

28. 05. 2009
9
46
2235
Autor
trigate

Sežeňte kuchaře, co je u dětí právě in, vemte jeden starý a řádně oschlý fenomén, nařeďte ho polévkou ze šutrů, smíchejte s Hvězdnými válkami, Hvězdnou pěchotou a Mladými a neklidnými, přihoďte aspoň jednu figuru, co hrála v původní sérii a až po okraj doplňte akcí. Okořeňte vyčpělými infantilními vtipy. Podávejte zásadně frikulínům.

Nejsem pravověrný trekkie, avšak nakoukáno mám poměrně solidně a jakés takés povědomí o celé sérii mám jakbysmet. Vždycky jsem Star Trek vnímal jako něco odlišného, co se dekády úspěšně vyhýbalo Hollywoodskému mainstreamu a naopak jevilo snahu alespoň trochu poučit diváka. Byl to sice fantaskní svět, který mi není příliš blízký, avšak na druhou stranu musím uznat, že měl hlubší myšlenku.
Nový Star Trek ji však naprosto postrádá a posunuje příběh do čistě komerční roviny, na úroveň Hvězdných válek. To snad měli celý Star Trek raději nechat zesnout v pokoji, než ho takhle zmršit.

Tak v první řadě, celý ten svět tu nefunguje. Když člověk v původních filmech viděl skromnou výpravu s pár desítkami statistů, bral to jako něco samozřejmého. Původní Star Treky takové prostě byly. Co chybělo na výpravě, doháněly zápletkou a ústřední myšlenkou. V Abramsově Star Treku není ani výprava, ani pořádná zápletka, ani myšlenka. Lodě se tu prohánějí bez respektu k fyzikálním zákonům, a to i mimo rámec původních Star Treků a postavy nejsou ani zajímavé ani přemýšlivé a už vůbec ne vtipné.

Můžu se na to dívat jako trekkie a pak musím říci, že to byla slátanina. Můžu se na to dívat jako divák, Star Trekem nepostižený, a i potom mi nezbývá, než konstatovat, že to byla slátanina. Příběh byl dětsky imbecilní, hlavní zloun tak úžasně zlej a klaďasové zase tak krásní a šikovní (jeden uměl dokonce i něco jako karate), až jsem měl chvílemi pocit, že sleduji další díl Power Rangers, nebo tak něco. Už už jsem čekal, že Kirk vykřikne Morfujeme, Enterprise se složí do velkého barevného robota a já se pochčiju smíchy.

Abramsův příklon ke Star Wars pak všechny předchozí série deklasuje na úroveň popkornové zábavy pro mladé a jednoduché, kteří si řeknou >a co wole, Star jako Star. Roztomilé CGI figurky s velkýma očima a ušima bohužel ještě nevymřely a konkrétně nad tou včera se mi chtělo zvracet. To nemluvím o CGI příšerách s dlouhýma nohama a velkýma zubama, které ne a ne dohnat Kirka na zasněžené pláni, aby ho sežraly. Vůbec mi přišlo, že od vysazení Kirka z Enterprise šla znuděná logika spát.

Co se týče roztomilých vtípků, žvatlání nebo samotných dramatických scén, tolik klišé jsem už dlouho neviděl. Žvatlající Čekov mi přišel vyloženě blbý než vtipný, scény s injekcí jakoby vypadly z nějaké pošahané tuctové komedie o šíleném doktorovi, Scotty byl ukázkový schématický Hollywoodský vědec ichtyl (vědec-co-dlouho-nebyl-na-sluníčku-a-ve-společnosti), ve scéně o šikaně na vulkánské škole mi chyběly snad už jen ušaté roztleskávačky vulkánského školního basketbalového týmu a dramatická záchrana vulkánské rady se smrtí Spockovy matky mě svou stokrát omletou blbostí zvedla ze židle.
Humor je vyloženě prvoplánový a hollywoodsky schematický, a to, čemu recenzenti říkají palba vtipů a dramatických scén je maximálně tak palba vykradených scénářů, které zkušený Hollywoodský matador zfleku vyjmenuje.

Samotnou kapitolou jsou triky a kamera. Kamera byla tradičně akčně přeřvaná, blízké záběry střídaly ještě bližší záběry, takže chvílemi nebylo poznat, co se na plátně děje, vesmír byl narvaný bordelem, takže se tam člověk sotva hejbal a lasery (phasery) svítily jak na diskotéce (ovšem pěkně po starwarsku, tudíž hovno laser, milostivá, ale pořádná palba). Mimochodem, lasery ala Star Wars mě odjakživa fascinují. Představa, že u laserového paprsku uvidím začátek a konec je stejně vtipná jako zvukový efekt, který takový výstřel doprovází. Mějte mě klidně za šťouru, ale v původním Star Treku to aspoň vypadalo jako paprsek a ne jako stopovky z protiletadlových čtyřčat nad Bagdádem.
Jak jsem předeslal, fyzika v tom filmu šla spát ještě před logikou a tak ani záběry na vesmírné lodě v letu či boji nefungují. Loď zde nepůsobí jako hmotné těleso o váze milionů tun, jako spíš nějaký papírový dráček. Ale oceňuji alespoň nějakou snahu o realismus, kdy některé části lodí a raketoplány nebyly vypulírované, nýbrž nesly známky používání. Jeden z mála kladů v této břečce.

Při tomto si nelze nevzpomenout na propracovanou kameru a triky ve Star Trek: Nemesis, nebo v Battlestar Galactica. V BsG mě naprosto uchvacovaly záběry na letící Vipery, ta promakaná fyzika letu stroje, umocněná výbornou kamerou s bleskovou reakcí při švenkování po scéně a střídáním blízkých a vzdálených záběru s pouhým zoomem. Stroje tam létaly jako ve vesmíru, tedy třeba jen setrvačností a s proměnlivou osou. Po tomto zážitku jsem včera při ST zíval nudou i při těch nejdrsnějších záběrech na vesmírnou bitvu.

A vůbec, zmiňovaný ST: Nemesis se také nabízí ke srovnání. Nemesis byl propadák, zatímco Abramsův Star Trek trhá rekordy v návštěvnosti. Vidím v tom všeobecný pokles nároků na zábavu. Polepený a vyleštěný prd vede před solidně vypracovaným příběhem se skvělým duelem mezi nejlepším kapitánem flotily a jeho klonem. Výborně zpracovaný vesmírný souboj jak z hlediska triků, kamery i použité taktiky prohrává se zmatenou a nepřehlednou akcí bez jakékoliv invence. Nepovažuji Nemesis za nějaké geniální dílo, avšak oproti včerejšímu filmu je Nemesis krásná, inteligentní blondýna proti tupé plastové Barbie.

Kdyby byl nový Star Trek jídlo, vařil by ho nejspíš Babica.


46 názorů

WaltDisney
08. 06. 2009
Dát tip
Já si myslím, že žádná palba vtipů a humoru tak nebyla, stejně jako už bylo řečeno. Čechov byl asi ta nejvtipnější věc, která tam byla, vzhledem k tomu, že z celého kina se Čechovi zasmál pouze můj otec. Při první části - tedy narození Kirka - nebylo skoro poznat co se děje. Porvní věc, kterou jsem pochopila, bylo, že z nějakého toho důvodu Kirkův otec explodoval. Nebudu to tu rozebírat, jen řeknu, že občas se filmy nepovedou a jen tak mimochodem:víc mě rozvášnil trailer na Harryho Pottera 6, než celý tento film.

Induan
06. 06. 2009
Dát tip
Abrams. Ale jinak ok :)

pozorovatel
05. 06. 2009
Dát tip
souhlasim, že adams použil filmový klišé, ale ty používal i dřív a ví, že fungujou a očividně fungují i ve star treku on ty klišé umí používat a příklady, cos vyjmenoval mi přijdou spíš jen podobné, ne kopie.. star wars mě vůbec nenapadly, ale to bych je musel znovu zkouknout pro jistotu mně adams zkrátka přijde jako chytrej rejža a scénárista, který ví, jak lidi pobavit a přilákat na film

trigate
05. 06. 2009
Dát tip
avi

trigate
05. 06. 2009
Dát tip
@pozorovatel namátkou: 1. Příšery na zasněžené pláni - Star Wars: Imperium vrací úder. Jen ten světelný meč Kirkovi chyběl. 2. Menší příšeru sežere větší - Star Wars: Episode I. 3. Ohrožení Země a způsob vyřešení jakoby z voka vypadl Star Trek Enterprise, 3. řada, poslední díl. 4. Odlehčení husté atmosféry na můstku přibyvšího Scottyho je tak chronicky provařené, že mě ze všech těch filmů, kde to bylo použito napadá jen Pátý element na konci. Ovšem tam to mělo aspoň grády. ;-) 5. Malý Kirk v ukradeném autě, ala rebel bez příčiny s Nokií (zajímavý product placement). Scéna jiná, avšak princip opět chronicky známý. Celkově byla postava Kirka strašně Hollywodsky schematická. 6. Scéna na vrtáku mi fakt připoměla Power Rangers a další dětské akční seeriály, nemůžu si pomoct. Jistě bych si vzpoměl na další, avšak to bych na to musel zase jít, a to se mi nechce. Ten film je narvaný filmovými klišé až po okraj. Poslední takovou kulervoucí slátaninu jsem viděl před lety a jemnovalo se to Den nezávislosti.

pozorovatel
04. 06. 2009
Dát tip
kande, já v star treku vidim jasný stopy adamse, si nemůžu pomoct.. přesně ty samý záseky do diváka, spousta akce v jednom záběru, žádný oddech podle mě má star trek to, co má divácky úspěšný film mít vesmírnou odysseu jsem ani neočekával:)

Kandelabr
03. 06. 2009
Dát tip
pozorovatel: byl bych ochoten odpustit cokoliv (nelogicnost, patos...) kdybych se bavil. Ale to se nestalo. Sikovny scenarista nevim, na lost delalo asi milion lidi a scenar star treku taky nepsal.Celkove mam ze ST pocit prumernosti a sedivosti. nudny film, na ktery jsem zapomnel, sotva se v kine rozsvitilo. Nicim nezaujal. A na nekterych mistech me vylozene vytacel svou lacinosti.Jakoby to psal kompijutr.

pozorovatel
02. 06. 2009
Dát tip
"Humor je vyloženě prvoplánový a hollywoodsky schematický, a to, čemu recenzenti říkají palba vtipů a dramatických scén je maximálně tak palba vykradených scénářů, které zkušený Hollywoodský matador zfleku vyjmenuje." to vyjmenování by mě zajímalo... Abrams je šikovný scénárista. Není ten typ, který by potřeboval příběh jemu blízký, ale píše (a točí) tak, aby přilákal a uspokojil co nejvíc diváků... Mně se jako příklad třeba vybaví jeho Lost, kdy konec vám to největší neřekne a nutí vás koukat na pokračování... do nekonečna. Abrams je dobrej na zachraňování sérií... U MI3 narval do scén co se dalo a sklidil úspěch. I proto Star Trek není tak úplně Star Trek a nelze ho asi ani brát jako věrné pokračování. Abrams to zkrátka sází a pere do diváka. Otec umírající hrdinským sebeobětováním si ještě naposled povídá se svou těhotnou ženou, která co čert nechtěl zrovna rodí... Patos a akce při nejvyšších obrátkách! A při zábavě je logika celkem na obtíž... a tady jde jen o zábavu. Ale na Transformers to nemá no:)

neroušek
02. 06. 2009
Dát tip
Velmi dobře napsané,nadprůměrná filmová recenze.****

Miroslawek
30. 05. 2009
Dát tip
VT Marvin: no, chtěl jsi, abych ti avizoval, až dám tip... nic hlubšího v tom nehledej, pupiku

Induan
30. 05. 2009
Dát tip
Ale chápu. Tenhle Star Trek je ted na výsluní a tak ho kde kdo kritizuje. Až zapadne a stane se běžným filmem, bude se na něj koukat schovívavěji. A s tím, že nemá někdo něco právo kritizovat - o tom to není, já říkám, že je nesmyslné něco kritizovat přehnaně nebo zbytečně. Samozřejmě lze kritizovat i Karla Gotta, ale když to dělá jeho fanoušek a dělá to zbytečně přehnaně, je z toho blbost - už to vlastně není fanoušek. O opravdových netrekkies navíc nemluvím, ti tenhle film konzumují zatím jako popkornovou zábavu, i když některé z nich možná přivede k zájmu o starší série. Prostě přesně jak jsem řekl - člověk by neměl být "papežštější než papeženci"

Tragicus
30. 05. 2009
Dát tip
Kandelabr: Tos mi neporozumel asi. Pokud clovek je "trekkie", tak si proste neodmysli tu zkusenost, jiz ma s predchozimi dily, neprestane porovnavat a neoprosti se od urcitych predsudku a vlivu, ktere s "bytim "trekkie"" souvisi. Naopak, pokud neni "trekkie", pokud je predchozimi filmy nepoznamenany, tak si zase tezko vymysli tu zkusenost s ostatnimi dily etc. etc. Je to jako rici, ze si bez problemu dokazes predstavit, jaky bys dnes byl, kdybys vyrostl na ulici. Induan: Prvni ~3/4 tveho posledniho prispevku jsou celkove nesmyslne, ale par otazek za vsechny: Kone se delaji na zakazku, ze se jim da tedy hledet na zuby, kdyz je kupujes? K. Gott je nedotknutelny buh, ze se mu nedaji vytknout chyby? Nestaci, kdyz jsem proste fanda filmu jako takovych, abych je mohl kritizovat? Musim byt kuchar v petihvezdickovem hotelu nebo staci trihvezdickovy, abych mohl rici, ze mi polevka nechutna? To, ze zjevne nechapes, co se mysli "patnacti minunatami slavy" uz ponecham bez komentare. A posledni veta uz je jen legracni.

Induan
30. 05. 2009
Dát tip
jj, však to je v pořádku

Induan
30. 05. 2009
Dát tip
Vám všem: Byl jsem dnes na filmu potřetí a ani potřetí jsem se u něj nenudil. Vím o Star Treku téměř všechno, co se dá vysledovat pouhým zhlédnutím jednotlivých dílů seriálu a filmů - viděl jsem až na výjimky všechny kromě kresleného. Nejsem ale klasický "trekkie", tedy alespoň ne ten typ, který je papežštější než papeženci, tedy sám sebe staví do role oprávněného kritika světa, který netvoří on, ale ti, které kritizuje a dělají to defakto právě pro něj. Je to trochu, jako kdyby skalní fanoušek Karla Gotta mistra kritizoval, že už nezpívá jako dřív nebo mu radil, kde dělá chyby. Darovanému koni na zuby nehleď, se říká. I když namítnete, že za film platíte, nedělá vám jej nikdo na zakázku nebo na míru a vkládá do toho vždy vlastní představu o tom světě. Buď tedy jste opravdoví fandové a přijímáte s vděkem, co pro vás kdo z tohoto světa vytvořil, jen občas vyzdvihujete to více povedené, ale jste rádi i za to ostatní nebo nejste fandové a pak zase nemá moc smysl kritizovat to, na čem vám vlastně nezáleží a nemáte k tomu ten správný vzah. Ať tak či tak, i kritizovat by se mělo vždy s láskou a úctou ke kritizovanému, protože jen potom má kritika smysl a pomáhá něco zlepšovat. Jinak je to prostě jen plyvání na něco, co by jste téměř jistě sami nedokázali ani náhodou. Na každou věc lze pohlížet z mnoha úhlů a právě recenze nebo kritika by se tak měla na hodnocenou věc dívat. Já se na nový film díval v podstatě s nostalgií právě pro ty odkazy na všechny ty věci, ze světa Star Treku, které se v něm objevily. A také jsem dnes při třetím zhlédnutí filmu pochopil, co jediné opravdu podstatné mi jako trekkiemu na filmu vadí - je to Chris Pine v roli Kirka, protože jako jeden z mála herců v tomto filmu se téměř nepodobá původnímu představiteli a svojí předloze - Williamu Shatnerovi. Má jiné oči i jiné výrazové prostředky a to dost ruší, protože člověk si ho nedokáže ztotožnit s jeho předchůdcem. Ale jinak ten film není horší než ostatní Star Treky - každý z nich měl svoje chyby, jen teď už na ně pohlížíme jinak, protože už je to klasika. A tenhle rozhodně jednou také bude a stejně jako díla slavných autorů, doceníme jeho roli v historii až po jeho "smrti", tedy po období jeho patnácti minut slávy. Koneckonců nové věci bývají často kritizované nejvíce a mají to těžké.

Kandelabr
30. 05. 2009
Dát tip
Tragicus: nejde prece o to, ze si neco predstavujes, jestli jsi trekkie nebo ne. vnimat film ve vic rovinach je prece bezne. ja byl treba na watchmenech a zazival jsem uplne tu stejnou schizofrenii: jako ctitel predlohy jsem si uzival, jak se povedlo prevezt obrazky do pohybu, jako filmovy fanousek jsem casto skripal zuby nad tim, ze to "nefunguje" jako film. tohle prece muzes rozlisovat uplne bez problemu. a trigate zazil zklamani na obou urovnich, fanouskovske i filmarske. nezda se mi na tom nic nepredstavitelneho. kritika je ostra, ale dle meho si to film zaslouzi, je to fakt slatanina, ptibeh absolutne bez napadu, ani ty triky a akcni sceny mi neprisly zajimave, nudil jsem se.

Tragicus
29. 05. 2009
Dát tip
Recenze je to dost spatna, resp. to asi nebude ani recenze. Zni to spise jako Paroubkovo hodnoceni vlady ODS, tj. zcela neobjektivni kritika neceho, co te sere, bez nadhledu. Abys takovemu dojmu zabranil, je dobre tech par kladu dat hned na zacatek, takto jsem se k nim ani nedostal (a dozvedel se o nich az v komentarich pod "recenzi"), u prirovnani k Power Rangers jsem si pomyslel, ze jsi jen zase dalsi ukrivdeny fanousek, co mu sahli na oblibenou hracku, a prestal cist. "Můžu se na to dívat jako trekkie a pak musím říci, že to byla slátanina. Můžu se na to dívat jako divák, Star Trekem nepostižený, a i potom mi nezbývá, než konstatovat, že to byla slátanina." je zcela stupidni hlaska: Nemuzes. Bud jsi "trekkie" a tedy se na to nemuzes divat jako ne-"trekkie" nebo nejsi a tedy se na to nemuzes divat jako "trekkie", pokud sis tedy po pohledu jako "trekkie" neprovedl lobotomii, nelze se oprostit od toho, co vis, stejne jako si nelze "predstavit", ze vis neco, co neznas. Film jsem nevidel, do fakticke roviny se tedy poustet nebudu. Pokud by tva "recenze" byla jidlem, sel bych se past.

trigate
29. 05. 2009
Dát tip
Abych to shrnul tak nějak celkově. Tu recenzi jsem napsal už před časem pro svůj blog. Občas takhle o něčem napíšu, když mě to vyloženě zklame. Pokud je zájem, můžete si přečíst, že takto kritický jsem byl i ke třetímu Spidermanovi nebo poslednímu Indiana Jonesovi. http://lokutus.cz/534960-velke-zklamani.php http://lokutus.cz/700736-novy-indiana-jones-ve-zkratce.php Takže to, že se tu sešly tři recenze na Star Trek byla vyložená náhoda. Po asi čtyřech letech jsem se vrátil na Písmáka, abych si zas něco napsal a podíval se, co je tu nového a zahájil jsem touto recenzí. Takže za tím nehledejte žádnou konspiraci, přátelé. :-) Ad. fyzika. Jak jsem zmínil v článku, jsem namlsán naprosto úžasným seriálem Battlestar Galactica. Vřele doporučuji. Už jen ten předělový celovečerák, co vyšel pro televizi mezi třetí a čtvrtou řadou (BsG: Razor) by si uvedení v kině zasloužil víc než celý Abramsův Star Trek, který se zas naopak IMO hodí spíše do té televize. Ten seriál má všechno, co nový ST postrádá. Skvělý příběh, skvělé obsazení, skvělé triky a skvělý zážitek ze sledování, který vás přiková do židle.

Induan
29. 05. 2009
Dát tip
Jo, mě se tamto fakt nepovedlo. Byl jsem ospalej a unavenej a pletly se mi strašně slova i věty. Furt jsem to předělával, ladil, až z toho vyšla slátanina. Ale při troše práce bych to mohl opravit. Asi to časem udělám, ale teď jsem mrtvej, tři dny jsem programoval. Přemejšlím, že skočím potřetí do kina na tenhle Star Trek. Za 5 minut to hrajou, to je tak akorát, abych tam došel. Tak já jdu :D Mějte se hezky a povídejte si o tom, na co já jdu radši koukat a neřešit, jestli když tam raketce šlápnou na plyn, jestli by se něměla zastavít až za Jupiterem :D

Induan
29. 05. 2009
Dát tip
Mimochodem - tohle je spíš čistě kritika než recenze. Já v té svoji záměrně jen nekritizoval, ale snažil se najít něco pozitivního a nebylo to tak těžké. Ono něco z Hvězdných válek ve Star Treku vlastně chybí a hodně toho chybí ve Hvězdných válkách ze Star Treku :D Nehodnoťme tento film, jako nepovedený Star Trek, který se snaží přiblížit Hvězdným válkám, ale spíš jako povedené Hvězdné války, které se přiblížili Star Treku :D (já vím, je to hrozná představa a Spockovi by se zdála spíš urážlivá, ale co jiného čekat, když se režie Star Treku ujme režisér Transformers? :D (mimochodem ti se mi nelíbili)) Taky jsem velkoryse nehodnotil technické věci a chyby, právě proto, že na tenhle film není možno se dívat tímto pohledem, protože není určen pro trekkies, ale pro široké masy. Takže než hodnotit fyzikální model jejich počítačového vesmíru, možná se raději zaměřme na ty umělecké kvality filmu (logika příběhu do nich ještě spadá, fyzika už tak moc ne) a ten zbytek nechme do nekonečné diskuze na trekkies stránkách. Já nejsem ten typ trekkieho, který by chodil v kostýmech, znal do detailů každou technickou věc ze série a podobně, ale ten, který na Star Treku miluje myšlenky a ty byly i v tomhle filmu. A to, že z toho prostě místo těžkého tématu pro intelektuály udělali odlehčenou věc pro každého, vlastně není tak úplně od věci. A to říkám jako intoš :D Ale použijme příklad s fyzikou jako dobré přirovnání k tomu, o čem tenhle problém s novým Star Trekem je obecně. Prostě technicky nadaný člověk si například rád zahraje počítačovou hru s přesnou leteckou fyzikou a užívá si, jak je to reálne. Ale zároveň je to těžké a velkou část času nudné. Průměrný člověk ale ví o lítání kulový, natož o fyzice a letecký simulátory ho neberou. Ten si to prostě nezahraje. Oba si ale určitě rádi zahrají starou dobrou 2D střílečku s letadýlkem letícím z leva doprava nebo ze spoda nahoru a střílejícím hlava nehlava fyzika nefyzika a nepřemýšlí nad tím, jestli to takhle může být v reálu - je to prostě čistá zábava s příchutí techniky, která tam je jako koření a ne jako domácí úkol pro studenta kybernetiky. A o tom přesně tohle celý je. Mimochodem miluju vesmírný a ještě víc letecký simulátory a stejně tak mám rád i ty střílečky typu R-Type, Raptor, Tyrian a podobně, protože každé zpracování dává člověku něco jiného - jedna zamyšlení a trénink mozkových buněk, druhá postřeh a oddych. Ani jedna z nich není bezcenná.

Induan
29. 05. 2009
Dát tip
S recenzemi se roztrhl pytel. Třetí recenze na stejný Star Trek během týdne, to už je fakt asi moc. Přijde mi to trochu jako když Tom Hanks ve filmu "Terminál" byl "zase někdo další, kdo na letišti přišel na to, jak vydělávat čtvrťáky" (čtvrtdolary) uklízením vozíků, které lidi nemají čas uklízet... Prostě - když už píšete ty recenze, neděláte to náhodou jen proto, že se jako jedny z mála příspěvků zobrazují na první straně a je jich málo? ;) Jako pro mě to je něco, co jsem prostě musel udělat - napsat na novej Star Trek recenzi, protože Star Trek je prostě můj život. Ale když už to tedy zkoušíte vy ostatní, nechcete zrecenzovat klidně nějakej starší? Taková pořádná recenze na Khanův hněv nebo Neobjevenou zemi by vůbec nebyla od věci. Klidně vám s tím pomůžu.

nonamebeast
29. 05. 2009
Dát tip
dlouho jsme čekali na film a práve proto, že jsme dlouho čekali na film, nemůžeme ho označit za sračku a čekat na další - samozřejmě, že to není starý dobrý Star Trek, ale to nikdo nečekal a ani nikdo neříkal, od začátku se vědělo, co se chce natočit, kam bude děj zasazený a kdo tam bude hrát - myslím, že to dopadlo ještě velmi dobře, akčnost i vtipy a stárwarsování mi tam taky docela vadí..ale nemůžem čekat zázraky, myslela jsem, že to dopadne daleko hůř, jako film bych ho nepotápěla.konec.(uá co se to teď děje? během druhého dně čtu už třetí recenci na Star Trek!)

Delahaye
29. 05. 2009
Dát tip
tohle není recenze, nezlob se .. to je nenávistný plivanec .. "Můžu se na to dívat jako trekkie a pak musím říci, že to byla slátanina. Můžu se na to dívat jako divák, Star Trekem nepostižený, a i potom mi nezbývá, než konstatovat, že to byla slátanina." už tohle je kravina .. pokud nejsi pozitivně diagnostikovaný schizofrenik

Miroslawek
29. 05. 2009
Dát tip
Film jsem zatím neviděl a rozhodně na něj do kina půjdu, takže pak uvidím, nakolik máš ve svém úsudku, resp. odsudku věcně pravdu. Napsáno je to dobře, stylisticky i argumentačně, tenhle prostor na rozdíl od seriózních periodik unese i uvolněnější mluvu, takže bez zbytečných výhrad TIP. (a avi Marvinovi, kterému jistě spade jeho velká tvrdá brada ;)

Kandelabr
29. 05. 2009
Dát tip
VT: ja myslim, ze je v poradku, ze se vic lidi pokousi zpracovat stejne tema. tenhle pripad je hodne vidietlny, tak vas to asi drazdi ;) ale vzdyt se to deje porad. tema je ted aktualni a popularni, at chcete nebo ne. prijde mi skoda tady vykrikovat, recenze je na mistni pomery nadprumerna, vycineno by meli dostat spis autori tech predchozich.

reka
29. 05. 2009
Dát tip
konecne prvni recenze na Star Trek! Uz jsem se zacal bat, ze lidi, co sleduji Star Trek, a lidi, co dokazou psat, jsou dve mnoziny s prazdnym prunikem. I kdyz i tady by bylo fajn, kdyby nektera tvrzeni byla podporena argumenty - viz napr. "Lodě se tu prohánějí bez respektu k fyzikálním zákonům, a to i mimo rámec původních Star Treků" - proc? Existuje nejaky priklad?

Kandelabr
29. 05. 2009
Dát tip
VT Marvin: no a co? at jich je tu klidne sto. navic takhle ma ke kritice nejbliz. ma hlavu a patu.je ostra a nazory jsou dobre podane. a souhlasim s nimi. nikdo vas nenuti to cist tak co se durdite?stejnetak byste mohli poslat vzkaz vsem basnikum tady: nepiste uz proboha o zhrzene lasce ;) moznost nekliknout na odkaz vam snad zustala.

aramis
29. 05. 2009
Dát tip
Najvystiznejsie to zhrnul Teta Jozef. Toto bolo treba napisat este predtym, nez sa tu objavili tieto ST srandicky.

Rabb
29. 05. 2009
Dát tip
dlouho čekali na film, jsou toho trekaři plní.. :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru