Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

!!!.

10. 09. 2001
0
0
1159
Autor
Cowboy

Aj tak odišla a steny sa zrútili.

Tvár v zrkadle sa čudne škerí

zrazu neviem, na ktorej som strane dverí,

či som von a dnu je všetko v pohode,

alebo vonku svieti slnko

a ja sa doma brodím vo vode,

v brečke, čo vyteká z tmavých zákutí,

čo podmýva základy, kým sa všetko nezrúti,

a ja sa snažím podopierať steny,

s pocitom, že zrazu sú všetci slepí a nemí,

pritom viem, že môžem za to aj ja,

keď v panike vykrikujem čo nás rozdeľuje,

a zabúdam na to čo nás spája !!!


Cowboy
12. 09. 2001
Dát tip
Nazdar Bezejmenny, musím s Tebou sčasti súhlasiť, aj keď výraz "strašne" nieje celkom namieste. Ja som rád, ak tam niekto nájde aj odraz seba, tak ako mňa poteší ak nájdem odraz svojich pocitov v básni niekoho iného. Ja sa necítim byť básnikom, ja píšem hlavne čo prežívam a čo zo mňa vylezie v podstate samo. To, že sa tam mihne aj nejaký veršík, to umožňuje potom aj tým druhým aby boli schopní to prečítať. Preto toho nemám veľa napísané, tvorím len sem tam. A píšem tak ako píšem. To, že sa prezentujem na písmakovi, je len túžba môjho spisovateľského ega dokázať si, že sa viem aj takto vyjadriť, a bežne to o mne ľudia nevedia. Ešte k tejto veršovanke. Je to jasne prvoplánové, pretože to bolo napísané konkrétnemu dievčaťu, ktoré ma púšťalo a pustilo k vode (alebo brečke?) a doteraz to čítala len ona. Ale akosi som sa rozpísal, budem končiť. Dík za hodnotenie, Bezejmenny a musím uznať, že Ty píšeš naozaj dobre.

Bezejmenny
12. 09. 2001
Dát tip
Cowboy: já ti rozumím, nakonec sám to někdy píšu ze stejných důvodů. Jsem si vědom, že ne vše, co napíšem a zveřejníme, je něco, co je napsáno s úmyslem vyjádřit vlastní pocity takovou formou, aby to mělo pro ostatní literární hodnotu. Mnohem častěji píšeme jen tak, abychom uspokojili sami sebe. ;o)))) Zmínil jsem se o tom v podstatě jen proto, že mi to s ohledem na jiné kvality básně připadá skoro škoda. V daném tvaru to dokáže vybudit jen psychické souznění - viz Amanda. Kdybys do toho vložil další vrstvu, ukrytou za tou prvotní, vzbudila by tvá báseň mnohem více pozornosti.

Cowboy
12. 09. 2001
Dát tip
Čo je pravda, nieje hriech. Máš, myslím, pravdu.

Bezejmenny
10. 09. 2001
Dát tip
Cowboy, tvá poesie má skoro vše, co má správná báseň mít, kromě jednoho: je strašně prvoplánová. Nelze nad ní přemítat, uvažovat a snít. Vše co báseň vyjadřuje, je řečeno jí samou. To je hrozná chyba. Neponechává prostor pro představivost čtenáře.

Amanda
10. 09. 2001
Dát tip
Smutno krasne...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru