Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Fontána krve ve tvaru dívky (2)

06. 07. 2009
0
4
1060
Autor
Sarlota.Alli

Tak touhle částí si moc jistá nejsem (podle mýho je to trochu zvratek) je z času dvouměsíčního odloučení, což by mělo vytanout v té části potom. Předpokládám, že dojde nějakých změn, ale zajímá mě Váš názor (třeba na to, jakých změn je třeba). 9/7/2009 úprava. trochu jsem to zkrouhla aneb eliminace zvratku. (proste mi kus toho furt pripadá dulezitej)

  

Vzal mě k jezeru. Jen tak, že se mu stýskalo. A že si pamatoval, jak jsem říkala, že miluju vodu.Chodili jsme spolu na procházky a drželi se za ruce, pili spolu víno ve vaně, milovali se... eh, skoro pořát a pak si kýčovitě usínali v náručí. A taky jsme potkali sovu v baru. Seděla tam, vedle sebe měla sklenku své majitelky, tvářila se jako modelka a nechávala se obdivovat a fotit. O nás to asi pranic neříká, jen to, že máme společný zážitek, který vyjímečně nepochází z ložnice. Takové sbíráme pomalu. Stejně jako pomalu zjišťujeme, že ani jeden z nás nejí okurku.

Necítím se z toho pod parou, i když mám pocit že by to tak mělo být. Že s anestetiky v krvi se člověk neptá a neohlíží. Mám pocit, že láska má být opice, teda aspoň hormonální, že mám mít mozek zalitý teplem a tetelit se při každé myšlence na něj. A já vlastně cítím jen nejistotu zda jsem se rozhodla správně. (Alibisticky jsem rozhodnutí prohlásila za náhodu).

Někdy si slibujeme věrnost a schováváme to za zravotní dohodu. Někdy mu píšu, jak jsem strašně nadržená a přitom jen toužím po objetí. A často nevěřím tomu, že by to mohl dělat stejně. Obviňuju ho z vošouství. Chci po něm slova a gesta a jejich pravost jsem odhodlána nezkoumat. Chci předstírat, že mám opici.

Chci mu po nocích vyznávat lásku, protože mi to připadá vznešenější než říct: „Vybrala jsem si tě. Nebolíš. A když se mi stýská tak po tom klidu, který cítím, když jsme spolu. A věř mi, že rozhodnout se pro někoho je mnohem horší, než se zamilovat, protože za rozhodnutí člověk nese odpovědnost. Nejsem s tebou protože mi to kážou hormony. Jsem s tebou kvůli té první noci, jsem s tebou protože seš kámoš, jsem s tebou protože chci a ne pro to, že by bolelo být bez tebe.“ Mám strach se zeptat proč je se mnou on. Bojím se že řekne, že neví. I když ba ne. Už mi to říkal. Cítí se se mnou šťastný.


4 názory

StvN
01. 08. 2009
Dát tip
Ale neni to tak zlý. Chtělo by to trochu odstupu, ale úplnej blábol to neni. Na to, že obsahově to je víc než běžné.

Lepší.

Jo... někdy ztrácím odstup. Prošktala jsem to. pořát mi část připadá důležitá...

Máš recht. Je to blábol.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru