Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vliv gramatiky na stav české populace

09. 07. 2009
9
15
2279
Autor
PecKer

Mužské "I" ženské "Y",
zadívejme se na ně na chvíli a vzpomeňme si na to, co nám od školních lavic tlučou do hlav: "I" je měkké, "Y" je tvrdé. "I" patří k mužskému rodu, "Y" k ženskému. Už tady vzniká první a poměrně zásadní asociace, že muzi jsou měkcí a ženy tvrdé.
Rosteme a začínáme vnímat druhé pohlaví, není divu, že "I" je muž a "Y" žena, nejsem přece slepý, že. Tohle pochopím. Ale protože nejsem žádný blbec a mám to naštudovaný teoreticky, tak vím, že s měkkým "I" v tvrdé "Y" nic nezmůžu, pravý opak je nutný proto, abych měl chuť se o nějakou reprodukci snažit.

Z předchozích řádků je nad slunce jasnější, že čím inteligentnější populaci máme (čím více dětí je schopno rozlišit mezi tzv. měkkým "I" a tzv. tvrdým/ou "Y"), tím více se tato populace musí bránit něčemu takovému, jako je naprosto nepřirozená konjunkce měkkého "I" s tvrdou "Y". Z toho pak logicky plyne pokles porodnosti u česky gramotné části obyvatel ČR.

Také vidíte jediné a přitom snadné a logické řešení tohoto problému?
Ano není to nic složitého.
Prostě jen požadujme po námi volených zástupcích, aby prosadili a uzákonili tvrdýho "I" a měkkou "Y", vždyť i příroda jim v tom zajisté ráda vyjde vstříc.


15 názorů

sue
24. 12. 2014
Dát tip

patří do teorií o tisíc a jedné věci, které, pokud nezachyceny, bliknou a zhasnou, kdežto čteny v noci v padesát let starém deníku našeho předka můžou mít velký vliv na pochopení se generací a sjednocení se s vlastní krví již dávno dávno mísící se s prachem

nejen

je fajn vědět, že ještě někdo má občas i myšlenku, i když je naprosto nesmyslná

matně si vzpomínám na dobu, kdy jsem taky občas nějakou měla, ha !


PecKer
01. 02. 2012
Dát tip
Vůně - to sem netahej, to je totiž v příkrém rozporu s mým bádáním. to by podporovalo teorii, že Y musí být tvrdé protože přidáním jednoho I všechna měknou. I jako měkčidlo, to mě zatím nenapadlo. I se vlastně obětuje, přetáhne na sebe tvrdost všech Y.

Tak jasná věc, že "I" musí být tvrdé a "Y" měkká. Uteklo to i národním buditelům. Tak proto se ta čeština tehdy rodila v takových bolestech! No, zaplaťpánbu, že je objev na světě a tajemství odtajněno...... Tak tedy vpřed, směle vstříc praktické aplikaci! A nemusí se začínat zrovna tou mluvnicí! J.Š.

slovak
09. 07. 2009
Dát tip
Tiež mi napadlo to, čo ostatným. Istého nášho spoluobčana sa sýpytali: To máš tak rád deti, že ich máš toľko? - Odpoveď znela: Deti ani nie, ale tu robotu.

A.H.
09. 07. 2009
Dát tip
Pacerova kritika hovoří za vše. Není co dodat.

hezké zamyšlení, v pravdě úplně logické :o)

Norsko
09. 07. 2009
Dát tip
tvrdéi a měkkouypsilon, líbí

Na internetové stránce jedné nejmenované menšiny jsem nalezl příznačný citát: "A vi dilini mate vztek ne že ste hlavi bili vychitrali buzeranski.Vsak vi se ani neumite chovat ste obicejni koni co chrapou ze psema a tady se nam vitahujou!!" Je celkem jasné, že o jejich populační růst je dobře postaráno.

školy snižují porodnost - to je známé:-)

Pacer
09. 07. 2009
Dát tip
Díky tobě jsem pochopil, proč se pologramotná část naší populace tak přemnožuje. Jim to holt nevadí. :)

(oYo)

Petrusha
09. 07. 2009
Dát tip
našťastie, než sa k tomu rozkývu tak vymreme :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru