Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Mezi krovy

28. 07. 2009
8
10
1542
Autor
Kiwagamo´ag

Když náhle přestal fungovat Písmák (myslel jsem si že je to důsledek čtvrtečních čertoženění), nemohl jsem zde aktuálně přihodit reakci na počasí s důsledky pro někoho velmi fatálními.Tak s mírným skluzem.



Sto dvacet dva za hodinu, mělo to dnešní povětří
Někoho trochu to postihlo….a než si došetří
Může se dívat z lůžka na oblohu mezi krovy
Plechová střecha, v rohu zahrady si hoví.

Zmuchlaná, stržena, neměla šanci
Pod sukni ti zběsilí nevzdělanci........... jí vjeli
Trhali, vláčeli a byli smělí.
Bez citu vzali si co chtěli…kanci.

Tak takovou daň vzalo si u nás to povětří
A než si ti chudáci na novou střechu došetří
Bude je sledovat celý vesmír mezi krovy
Slunce, měsíc i hvězdy – supernovy.

10 názorů

no ten čtvrtek si pamatuju.......prostřední sloka je parádní a vše jako celek skloubeno do jakéhosi romantismu))komu se poštěstí sledovat hvězdy mezi krovy,aníž bych si z toho dělal legraci...t.

Toscana
29. 07. 2009
Dát tip
Štěpa - no já myslela, že to hodláš zveřejnit mezi svými dílky, takže tam by to pak i šlo, kdyby byla ctěná libost... :o)

T: jo, to klidně přehodím, nevím sice jak, ale slíbit to můžu:-). Stejně bych chtěl vidět toho "blázna", co by si tyhle "Štěpovy sleeny" vzal do úst.....J.Š.

Toscana
29. 07. 2009
Dát tip
Štěpa - v prvním verši druhé sloky bych přehodila umístění zájmena "ti" - takhle: Pak celý den ti kape z nosu (líp by mi to "šlo z huby") :o)))

Toscana
29. 07. 2009
Dát tip
Dobrá asociace, tohle se ti tuuuuze povedlo! *t :o))

Vylité břehy a znásilněné střechy? Čeho se od léta tohoto dočkáme! Jednou slunce svítí, podruhé zima je jak pes. I přes noc člověk nastydne při otevřeném okně, a to je vážně drakonický běs. Pak celý den kape ti z nosu, či z nerozumu šplouchá na "maják"? Papírovejch kapesníků možná líto je mi, ale co je to proti kupě reklamních letáků, ve schránce, kam patřej´jen dopisy (ale jen ty bez pruhů). Tak, co zbývá? Panák, co nezklame, ale ani neléčí, a pro pláč oči, vem´ˇje ďas! Kytara a pádlo, oči bez mokrých slzí, S dětmi "vodu" pokoř, trochu odvážný a drzý.... A to je všechno, co jsem vyblil....To jsou "průjmy", co? J.Š.

reinka
28. 07. 2009
Dát tip
znásilněná střecha!*

BigBivoj
28. 07. 2009
Dát tip
no není to paráda? bez poukazu ...a zadarmo *

raja
28. 07. 2009
Dát tip
*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru