Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Andělský sníh

29. 07. 2009
6
7
2851
Autor
Gerrhen
Sníh. Miliardy miliard vloček. Poletují vzduchem, malé jiskřičky v zimním slunci. Každá je jiná a jedinečná, naprosto čistá zrozením. Padnou na zem a svou čistou bělobu přenesou do našeho světa. Na pár okamžiků. Ne nadarmo se říká "čistý jako padlý sníh". Ale po chvíli ztmavne splodinami našeho lidství. Stane se šedým a drsným. Jako by každá vločka byla anděl. Dokud poletují ve vzduchu, jsou bílí a čistí jako sněhová vločka, s níž si hraje vítr. Ale jen co zatouží stát se součástí našeho světa, zšednou a zdrsní. Začnou se trápit, kým jsou. Jako by tušili, že jejich čistota do světa plného hněvu a nenávisti nepatří, že jejich bílé šaty se zašpiní a až se utrápí a roztajou, odejdou nepoznáni nejen okolím, ale i sami sebou. Myslíte si, že andělé neexistují? Pokud neexistují andělé, neexistuje ani sníh. Jenže oni existují, i kdyby od této chvíle měla spadnout jen jediná vločka. Ta vaše.

7 názorů

Rad_o)))
30. 10. 2013
Dát tip

Milly, děkuji za avi ...

 

... * tink


vesuvanka
13. 08. 2009
Dát tip
I když andělé ve mně vzbuzují spíše strach z posmrtného života, kterého se bojím a nechci ho (následují soudy a tresty), dílo je moc hezky napsané a k zamyšlení, padající sněhové vločky jsou kouzelné, díky a TIP Milly - díky za avi

avox
13. 08. 2009
Dát tip
mám trošku dilema, sníh mám ráda, anděle nemusím... ale napsáno je to moc pěkně a nutí k zamyslení */

Vaud
13. 08. 2009
Dát tip
parádní*

Milly
13. 08. 2009
Dát tip
a

Milly
13. 08. 2009
Dát tip
Stále krásná... -t- k avi

Marlav
29. 07. 2009
Dát tip
je to stejně andělsky čistě napsané*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru