Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O bolesti..

31. 07. 2009
0
2
656
Autor
Mudr.Ether
Sedím u Vltavy.. Večrní klid a pohoda. Pozoruji velikou masu šedé vody..
Voda.. Je chladná, stejně jako Tvé oči, tak smutné, inteligentní a plné zkušeností, které já postrádám.. Je chladná jako tvé rty, sametové a něžné.. Jak řekl Goethe.. ,,Běda, Tvá ústa mrazí´´ a já s ním naprosto souhlasím. Je chladná jako ostří nože.
Chladím si nohy a v okolí kotníků se voda zbarvuje krví. Duševní bolest sotva přehluší rozseknuté chodidlo. Skoro ránu ani necítím. A není to poprvé.
Poprvé se to stalo po hádce s maminkou. Jen jsem se o něco škrábla, ale místo bolesti přišla nesmírná úleva. Jako kdyby uzlíček napětí v prsou povolil a tíha odcházela ven z těla společně s krví.
Podruhé večer ve vaně. Pohrávám si se žiletkou, která může ukončit život malé bezvýznamné holky. ,,Vždycky všechno zkazíš.´´ ,,Nic z tebe nebude.´´.. Nic ze mě nebude, přesně tak.. Dívám se, jak se blýská při zapadajícím slunci a pak říznu. Bolest? Ne, jen malé štípnutí. Sotva se objeví pár kapiček krve. Zaříznu hlouběji, silněji a tentokrát pozoruji proud červené vylévající se ze zápěstí. Zavírám oči a užívám si tu nekonečnou úlevu. Stejnou, jako u Tebe v náručí. Teplo, klid a bezpečí... O pár minut později se probírám. Točí se mi hlava a pokoučím se znovu neomdlít.
A po třetí teď, tady u řeky. Večrní vítr mi čechrá vlasy stejně něžně jako Tvé prsty. Nohama čeřím červenou vodu a blýskám malou žiletkou. Snad se to ted povede, tady, na místě našeho prvního setkání. Na místě, kde všechno začalo, ať to také skončí. Rychle a silně říznu, tentokrát vím jak a jdu na jistotu. Opět cítím Tvé něžné rty na svých a pak už se kolem mne snáší tma...
Naposledy...?

2 názory

Mudr.Ether
09. 08. 2009
Dát tip
překlepů jsem si opravdu nevšimla, ve wordu jsem to nepsala. Vím, že to neomlouvá, děkuji za postřeh. 15 a 16 mi opravdu není, jsem starší a můj pohled na celou věc je prostě takový. Děkuji za kritiku, za další postřehy budu vděčná.

DaNdÝ
05. 08. 2009
Dát tip
tak takhle forma, jo, dyž v takhle krátkým textu je nejmíň pět překlepů, který lehce odhalí i word, i ty, dyž si to třikrát přečteš, je škodka je tam mít, páč některý čtenáři prostě nebudou číst, nebo nebudou hodnotit. Jako jak je vidět nehodnotili. A téma: trochu záleží možná na tvém věku, který želbohu neznám. esli 15, 16 tak je to ok, páč je to věk, kterého se takové téma týká, lze ho takhle prožívat - může být citově to hlavní pro člověka. Esli je věk vyšší, člověk by měl bejt myslím vyspělejší a koukat na to i jinak. Textuální propojení s goethem je dosti myšlenkově dobrý, motiv chodidla - ne jen zápěstí je osvěžující, prostě má to svý prvky, něco tam je, nic vyloženě originálního, ale vážil sem si hlavně toho dobrýho přístupu - to propojení s goethem, docela určitej vlastní osobitej, subjektivní příspěvek

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru