Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

K.O.U.L.E. / "RUMBA V ČERVENÉM"

05. 08. 2009
11
25
4137
Autor
macecha



     Když vešla do galerie, ihned ji ten obraz upoutal.
Zastavila se před ním a nemohla odtrhnout oči od těch čar, znázorňujících vlnící se siluety. Smyslná červená na pozadí celého plátna podtrhovala atmosféru evokující vášeň, lásku, pohyb, radost. Podívala se na název obrazu. "Rumba v červeném."  Autora vůbec neznala, ale pocity,které z obrazu měla, byly ty, které znala, aniž by někdy rumbu tancovala.

     Zavřela oči a jako by z dáli slyšela hudbu, cítila rytmus, viděla tanec. Divoký, něžný, takový, co donutí člověka zažít i to, co by jinak nezažil. Pocit propojení smyslů, zapomnění, uvědomnění si sebe sama i přání nechat se vést rukama muže až k touze, kterou probouzí v těle jeho dotyky. Při té představě se úplně zadýchala. Jako by byla vržena do jiného světa, vůbec nevnímala dění kolem sebe.

     Konečně otevřela oči. Zjistila, že před obrazem nestojí sama. Pozoroval ji mladý muž. Kdo ví, co se zračilo v její tváři, když ho to donutilo dívat se na ni tímto pohledem. Pohledem plným touhy. Přesto, že nebyla zvyklá na zájem mužů, okamžitě jeho výraz v očích pochopila. Věděla, že není žádná krasavice, ale jemu se zřejmě pro tuto chvíli jevila jinak. Tiše ji oslovil. "Líbí se vám ten obraz? Mně také. Můžeme ho prožít spolu, pokud budete chtít."  Úplně cítila to vzrušení. Tělem se jí, při tónech jeho hlasu ,rozlévala nezvyklá slast.  Uvědomovala si, že by byla schopna v tuto chvíli, pod dojmem jeho tiše pronesených slov, odhodit veškeré zábrany. Potřásla hlavou a aniž by cokoli řekla, rozběhla se k východu z galerie.  Ještě hodnou chvíli stála na chodníku a nemohla se vzpamatovat. Možná podvědomě čekala, že se mladý muž vydá za ní. Dveře galerie však zůstaly zavřené.

     Když vešla do svého prázdného bytu, cítila se nezvykle sama.

25 názorů

macecha
10. 08. 2009
Dát tip
avox - děkuji Jiří - krásné verše - děkuji, potěšil jsi mě Diano - s Jiřím se doplňujete úplně úžasně. Děkuji.

Diana
09. 08. 2009
Dát tip
Rumba je gejzír, do hlav tryská, šálí a voní ozonem, při tanci vím, jak jsem ti blízká, hudba je voda, my v ní utonem...

nostalgik
09. 08. 2009
Dát tip
tančil obraz s myšlenkami byly vzrušující, teskné červený rytmus rumby zněl, s pocitem, že nejsme sami z agonie bezútěšné vychází, on nevyšel...

avox
07. 08. 2009
Dát tip
*/

macecha
06. 08. 2009
Dát tip
Všimla jsem si, že máš výhrady nejen ke mně, tak to beru :-)

macecha
06. 08. 2009
Dát tip
není zač, chápu, že s tím máš hodně práce a oceňuji to.

macecha
06. 08. 2009
Dát tip
Bíšo, děkuji.

díky, maceško - a seš tím pádem všude viditelnější jako KOULařka :o)

Bíša
05. 08. 2009
Dát tip
Skvělé!

macecha
05. 08. 2009
Dát tip
moorgaane - myslíš? :-)) Díky za tip.

macecha
05. 08. 2009
Dát tip
tak, já to doplním.

za KOULI se nestydíme :o) upřesnění je vidět až po rozkliknutí, v seznamu děl a v avízech fakt ne a já vážně všecky díla nerozklikávám - proto je VŽDYCKY v instrukcích DO názvu a proto to tak všichni vždycky mají - proč až příště?

moorgaan
05. 08. 2009
Dát tip
...zensky jsou desne stydlivy a plachy:-))))

macecha
05. 08. 2009
Dát tip
mořský koníku - vždyť je to napsáno v "Upřesnění." Já myslela, že to stačí. Příště se polepším. Ono mi to vždy kazí dojem z názvu, proto jsem to tam nedala. Omlouvám se.

macecha
05. 08. 2009
Dát tip
VT Marvine,díky za komentář. Snad se Ti někdy bude nějaký můj výtvor líbit celý. Těším se, až ta chvíle nastane :-)) Delší jsem to nenapsala schválně, protože pak by zas bylo ukazováno na to, že je to dlouhé. Všem se nezavděčím. Napsala jsem to tak, jak jsem to momentálně cítila. Jarmilko, děkuji. Povzbudilo mě to. Diano - jsem ráda, že se Ti to líbilo. Díky. aleši - to víš, od přání je někdy k činu daleko. Díky za návštěvu. PecKere - možná, kdyby zareagovala na jeho výzvu, dopadlo by to jinak. Tomu jsem se právě chtěla vyhnout. Díky. sharene.de.maire - děkuji za tip.


PecKer
05. 08. 2009
Dát tip
to byl ale ťuťmák, ten nevyšedší mladík. TIP i s ŤAPem

chtěl prožít jen obraz...ona víc.

Diana
05. 08. 2009
Dát tip
Páni! Jako Jarmila. Výborné! T****

ještě by to chtělo KOULE do názvu - aby bylo hned v seznamu děl vidět kam to patří :o)

Aničko, próza Ti nesmírně sluší, až mi vyskočila husí kůže - ta příjemná!!! včera mi filmař Rosťa zkopíroval 2 CD slovenských hitů, tak je v klidu poslouchám a už dlouho jsem nezažila tak krásné ráno, umocněné právě Tvojí RUMBOU...

macecha
05. 08. 2009
Dát tip
avi

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru