Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

45

Výběr: Dero
10. 08. 2009
14
23
3046
Autor
Paulart
 

střecha auta –
hádáme se
nad plujícími mraky.


23 názorů

jorel
21. 09. 2009
Dát tip
připomělo mi to jednu moji hodně dávnou: nad Mléčnou drahou se lenochod tříprstý váhavě pohnul. s odstupem času mi takovéto hříčky připadají zbytečně krkolomné

StvN
06. 09. 2009
Dát tip
Nechci. Tvrdím to snad někde? Jen říkám, že si nedokáži představit jakýkoliv neabsurdní dialog vedený nad střechou auta.

Paulart
06. 09. 2009
Dát tip
Chceš mi tvrdit, že auta mají výšku střechy 180 cm?

StvN
06. 09. 2009
Dát tip
Jak jsem řekl, to bych rád viděl. Pokud nemáš minimálně 180, tak na střechu normálního dost dobře nevidíš.

Paulart
04. 09. 2009
Dát tip
Jsou o střechu auta opřeni.

StvN
04. 09. 2009
Dát tip
Co Tvé mraky dodávají k předtím řečenému? Na to bychom se mohli zeptat i tebe, Paulart, ne? Nedokáži si představit tu situaci. Nehledě na to, že hádání se mi přijde v této formě nepřípustné, protože skutečné haiku vychází z přítomného okamžiku, (hádání není otázka chvíle, hádání je proces, ostatně jak vůbec víš, že jde o hádku?), si neumím představit, jak je možné se hádat nad mraky. Pokud by byly nějakým způsobem zrcadlené na té střeše, pak by ti lidé buď museli na té střeše sedět, nebo být opravdu velicí.

A.H.
30. 08. 2009
Dát tip
zajímavé

Zvrhlík
20. 08. 2009
Dát tip
Nevím proč jsi mi posílala avízo, ale jestli proto, aby jsi zjistila, zda žiju, tak žiju. :) Jinak k tvému haiku: nelíbí se mi (důvody jsou víceméně stále stejné - nechci se furt opakovat), za to tvá obrana haiku proti jeho okázalému rádobyvtipnému prznění je apologií poučenou a inklinuje až "ideálnímu" (ideální typ podle Webera, nikoliv ideál Platónův) zvrhlickému (tj. (rádoby?)ortodoxnímu) (skoro)dogmatismu. :)

Paulart
11. 08. 2009
Dát tip
Krytyku, do toho, zkusím si to rozdat se software :-). Ale když už jsi něco jako pokus o haiku sám přiložil, pokusím se o kratičký komentář: "Proklatý kabrio" - v haiku naprostá blbost! Tím, že přiřazuješ k čemukoliv přívlastek "proklatý", už hodnotíš, což je v této formě nepřípustné. "Nedohodnem se bez střechy" - zase, tenhle Tvůj verš se odehrává ve sféře úvah. Nechej mozek, ať si uvažuje, s kým a bez čeho se dohodne či nedohodne, a napiš skutečné haiku, které vychází z přítomného okamžiku. Žádné spekulace nemají v haiku místa. Třetí verš: "jsou nad tím mraky". Nad čím? Nad střechou, či nad tvojí (vaší) hlavou? Co Tvé mraky dodávají k předtím řečenému? Dílko se Ti rozpadá na kusy, postupně od kabrioletu, přes střechu až k mrakům, je bez přesahu a vnitřní souvislosti, nemá TO, co haiku drží pohromadě. Chceš-li se pouštět do diskuzí a opravdu programovat svůj haiku-software, musíš se nejprve o haiku něco naučit. Neznáš ani základ a hraješ si na chytrého.

Krytyk
11. 08. 2009
Dát tip
moje verze: proklatý kabrio nedohodnem se bez střechy jsou nad tím mraky myslím, že by se dal na tyhle hajku vytvořit software... rozhodně to nejni žádný umění .)

Rajmund
11. 08. 2009
Dát tip
Mne to do mimojazykové nevtáhlo, asi nemám náležitý základ. Jedno z mála haiku, které mne plně zaujalo.

moorgaan
10. 08. 2009
Dát tip
*

Paulart
10. 08. 2009
Dát tip
aleš-novák: mraky sestoupily na střechu auta :-). Arniko, přesně tak. Děkuju všem za návštěvu.

Fuk
10. 08. 2009
Dát tip
v poslednej dobe to riadne "tlacis na pilu" tip

Fouckault
10. 08. 2009
Dát tip
dobrej obraznej střep.. to nemá cenu vysvětlovat, buď to čtenáře vtáhne do mimojazykové vizuální paměti nebo ne.. záleží na jeho imaginaci a otevřenosti této zkušenosti.. líbí*

Můra73
10. 08. 2009
Dát tip
líbí se mi

aleši dík za vysvětlení...ted´ už vím úplné prd....

skleněná střecha auta, uvnitř hádka "nad problémem" mraků...

sklíčko hodinek-hádáme se nad plujícími mraky))nééé fakt nevím...odraz mraků na naleštěném autolaku?auto střechou dolů?

auto vyletělo nad mraky...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru