Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Chvalořečník

13. 08. 2009
2
11
1702
Autor
misanthrope

kněz je mizernej sudí

a soudce zas nicotným knězem

a jeho chvalozpěv je těsnopisem zlořádu

rozkládá lidskou moudrost zaživa

ve zbytky vaziva

na juvelírně vybroušených větrem kostech


11 názorů

raja
23. 08. 2009
Dát tip
zkus to od juvelírny:)

Toscana
22. 08. 2009
Dát tip
Mám za to, že v básni je zmíněn těžký život kostnatého soudce a neméně kostnatého kněze a nic na tom nezmění ani těsnopis zlořádu. (P)

avox
21. 08. 2009
Dát tip
Kristova noho, ježkovy voči... ne, neposílám žádná avi, jen tiše úpím :-))

Cvalospřežník júvelírní vycmuchtěný kývákem. (P)

raja
14. 08. 2009
Dát tip
márně tápu v obsahu, kterýžto z těch dvou, je oním chvalozpívajícím zlořádníkem, zda kněz či sudí. Vyhlašuji tedy svou kritiku sice za zmatečnou, ale vyvolávající spoustu otázek! Pojďme hledat odpovědi... Čí chvalozpěv. To se tedy stává základní otázkou, neboť ta je vrahem moudrosti. Poslední věta snad bude schopna rozuzlení básně. Na juvelírně(juvelírna, je jak známo, fabrika zabívající se čištěním zbytků vaziva z kostí moudrosti, které se nachazejí těsně vedle lambdového spoje lebečního a volně se rozprostírají až do prostoru mozku v takzvaných čuchvancích, silně neorganizovaných organických seskupeních, ne nepodbných čočce, či jakýmsi destičkám)vybroušených větrem...snad zde se dá najít odpověď. Soudce sedí v teple soudní síně, na toho nám nefouká. Ale kněz, kupříkladu vykonávající obřad pohřební, musí nastavit tvář větru, dešti, panuje-li nepřízeň počasí. Zároveň nás odkazuje na kosti, což se v případě soudce, může stát, pouze, šlo-li by o soudního patologa, ale to už není zase soudce, a má kritika je už zase v jednom zmatku. Uděluji /p a přenechám rozuzlení díla jiným, schopnějším členům stupid ligy.

Rajmund
14. 08. 2009
Dát tip
Ten detajl:-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru