Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Rozchod

21. 09. 2001
1
0
904
Autor
Helene1

Rozchod.

Měl tenkrát vše, co jsem si vždy přála. Eleganci i ducha , uhlazenost , která okouzlovala a dodávala mi společenskou jistotu při návštěvách vybraných podniků.

Život s ním, stále v rychlém pruhu, byl pro mně, po těch před ním něco, po čem jsem toužila a co jsem si na něm cenila nejvíce. I jeho vůně mě dlouho omamovala. Nikdy jsem nemyslela na den, kdy se s ním rozloučím. A doufám, že ani on ne. Ani tedˇ, když jsem mu naposledy zamávala a když musel v mém zpětném zrcátku vidět mé slzy, které jsem nemohla udržet, myslím že to plně nepochopil. Snad čekal, že se zase vrátím. Stál tak smutně a odevzdaně na parkovišti a snad nevěřil, že to šeptané Sbohem, byla poslední slova, která ode mně uslyšel.

Cítila jsem se hrozně špatně. Hlavně vědomím, že jsem nevděčná, podléhající modě a konvenčnosti doby. Co záleží na tom, že ten druhý je o deset let mladší a asi s jinou mentalitou..Vždytˇ před těmi deseti lety to byl právě ON, který mi svými vlastnostmi tak okouzlil. A i já jsem o těch deset let starší..Co mu mohu vyčítat.? Ani jednou mě nezklamal, užili jsme spolu ty nejnádhernější chvile..

A přece tedˇ stojí sám, opustěně na tom parkovišti, a já jsem s jiným..

S tím druhým, vonícím opět novotou a elegancí …S tím, který nemá asi tolik ducha, ale zato více ohně, lesku a sportovní povahy. Chci si právě s ním, těch mých deset let nějak kompensovat ?

Uvidíme..

Ale když on ten Dodge-Spirit se svou trochu staromodni kaslí už opravdu neni v modě.. a ten Pontiac- Sunfire byl zrovna na slevě…..


Deltex
09. 10. 2001
Dát tip
jej... to je hrozný! Ne jako dílo, ale to co popisuješ!:o)

StvN
24. 09. 2001
Dát tip
ty pocity ti neberu, bohužel je nemůžu ani sdílet, natožpak ocenit

Helene1
22. 09. 2001
Dát tip
StvN - co vzit trochu rozum do hrsti a podivat se do autobazaru? Dia/ Dik.. SNAD budu zase casteji

StvN
21. 09. 2001
Dát tip
hm, o čem to vlastně je?

Diana
21. 09. 2001
Dát tip
O snobismu, o povrchnosti, o sebelásce a hlavně je to bezvadně napsané a už jsi mi Helen chyběla. TIP.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru