Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Letní

23. 08. 2009
8
12
1075
Autor
Yentl
Žár slunce sžírá
obrázky nakreslené
vodní pistolí.

12 názorů

Paulart
28. 08. 2009
Dát tip
Problém je v prvním verši, který všechno prozrazuje. To mizení vodních obrázků pod svitem slunce je dobré, ale jak to jen lépe napsat? :-)

Oldjerry
24. 08. 2009
Dát tip
Dnes za haiku vydává kdekdo každýho kraťasa bez ohledu na neodmyslitelné atributy haiku ať již formální či tématické. Je pravda, že i výklad samotných haikuistů je zmateční, zavádějící a rozmazaný, bez nutného definitorického uchopení.Tohle je nejvýš docela hezká haikuodní miniatura. Za miniaturu bych tip dal, určitě.

přátelé co je to vlastně haiku)).....obrazovka panasonic roztříštěna střelou z bonsajového praku...vím ,vím vtip se nepovedl,přesto tip

raja
23. 08. 2009
Dát tip
stejně jako fakt, že se má haiku opírat o přírodní jevy či roční období:) Tak si ho holt trochu zpřístupníme. Pravda, nejsem ortodoxní haikujista. Vlastně vůbec nejsem haikujista. Podle mých měřítek splňuje.

Dalek
23. 08. 2009
Dát tip
raja:nemusí být japonsky...V japonsku pouze vźniklo. (:-)) :P

raja
23. 08. 2009
Dát tip
Dalek: haiku má být japonsky a taky není:P

Dalek: Právě proto jsem psala co to ve mě evokuje. Co může být přírodnější než děti? :-) A rosu najdeš v každé druhé básničkce.

Dalek
23. 08. 2009
Dát tip
Alecta.Sparks,raja: Jenže haiku má být přírodní a proto se tam pistole nehodí (i když dětská)

raja
23. 08. 2009
Dát tip
mě jo, už proto že pistolí maluje člověk, vybavilo se mi dost zmizelých obrázků, jakých asi?...s rosou by to nebylo ono*

Dalek: Pistole se mi právě líbí. Není to tak klišoidní a evokuje to ve mě červenec a tlupu hrajících si a povykujících dětí :-)

Dalek
23. 08. 2009
Dát tip
Žár slunce sžírá obrázky nakreslené kapkami rosy To by se k haiku hodilo asi lépe.Ta pistole mi tam prostě nesedí. :(

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru