Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

**Myslíš to dobře....?**

01. 09. 2009
17
32
3132

Z technických důvodů není možné si objednat nápoje s čokoládou spjaté. Děkuji za pochopení. K.Z. 1.8.2007 (upozornění na kávovém výdejním automatu)

 

                        Myslíš to dobře a nabídneš lidem pomoc a oporu

                        Stane se, že „hodíš i perlu svini“,

                        Co ryje rypáčkem jen to svoje blátíčko

                        A za ohradu nevidí

 

                        Je to nevděčné nebo není?

                        To otázka pro Hamleta…

                        Není však nad vlastní přesvědčení!

                        Konat dobro, ale nečekat ocenění.

 

                        Pomoc lidem nabízet? Nevděčná je role.

                        Však také mnohem snazší je stále

                        orat a orat, zasívat a sklízet jen to svoje pole.

 

                        Ano, říkáš si, bez tebe nezboří se svět.

                        Cihličku k cihličce přikládat to trvá dlouho.

                        Ale i Řím stavěli tisíc let….

 


32 názorů

Možná jednou jo! Až zhasne "naše" Slunce! Ale nás to určitě trápit už nemusí! A doufejme, že i naši potomci budou již v téhle době "bydlet" v jiné vzdálenosti od Proxima Centauri! J.Š.

Erzsi
01. 12. 2009
Dát tip
Svět se zboří!*

Štírka
28. 11. 2009
Dát tip
Užij si sakrapracovní čas co nejlíp a pokud dojde někdy i na věci mimo, budu se těšit...

Mohu to s tou melodií zkusit! Mohu vyhrabat něco ze svých "Análů" (bacha to nejsou "zadky", ale moje vnější paměti- zápisky v memory-sešitě! Ale až v průběhu vánoc 2009! Do té doby nejsem schopen nic poslat, neb jsem až do té doby "sakrapracovně" v "matičce" Bruselu! J.Š.

Štírka
27. 11. 2009
Dát tip
...po pravdě : těší mě, že se něco takového jako je chtít použít text pro písničku vůbec stalo... a těší mě to moc... Takže pokud/ tak ano/ a s velkou radostí...:-)... Možná by to šlo jako pokus i obráceně... (půjčíš mi melodii, a já zkusím text)... A jsem ráda, že je to tak, že vzdálenost je jen něco pomyslného, překonatelného třeba tímto způsobem... I to je fantastické... i když už se nad tím nikdo nepozastaví... Tak hezký večer :-)

Taky mávám, asi taky z dálek! Děkuji za text! Někomu se ta společná "Prázdnota" líbí moc a někomu méně! Ale zatím se neobjevil nikdo, komu by se nelíbila vůbec! Dík za text a jestli nebudeš mít nic proti zase si u Tebe nějaký (text) vyberu pro písničku. Třeba začnu tou parní lodí! Dík! J.Š.

Štírka
26. 11. 2009
Dát tip
...slibovat po větru do větru... to ne :-) ... přijet, to by bylo skvělý... ale chybí mi létající koberec... a ani na Václaváku v orientálních kobercích ho něměli...cesty jsou dlouhý, času málo. Tak mávám z dálek :-)

Takže, aby "byla" jistojistě Prázdnota, (Velký) Inko doraž! Nebo to alespoň slib, že dorazíš! Sliby se sice mají plnit, ale jako dívka a ještě k k tomu tak trochu Sapfó a tedy také bohém, si můžeš případně slíbené nedodržet (pro tento případ)! Musíme nějak té náhodě pomoci! Nebo jak jinak se lépe dočkat světové premiéry! J.Š.

Kdyby Velký Inka dorazil, bude Prázdnota. Jinak asi jiná nota....to až podle momentální nálady. Štíři mají i své povinnosti.

Děkuji (Velký) Inko! Prázdnota je dokončena! Zazní asi jako světová premiéra 2.12.09 v rámci Open micu č.29. Bohužel já u toho nebudu asistovat neb pracovně jsem v matičce Bruselu! Ale jiný účastník téže akce Jirka Votypka, s ním jsme dopracovali "Prázdnotu" v provedení jako kytarové duo, nedmítl moji výzvu, že ji zahraje tamtéž ve svém sólovém provedení! Tak ho také tímto poprosím, aby skutečně "Prázdnotu " sólově na Open micu č.29 provedl. Udělal by mi tak zprostředkovaně velikou radost, že tedy budeme alespoň prostřednictvím hudby, a ty Inko, prostřednictvím slova zde přítomni! Zdar a sílu! J.Š.

Štírka
24. 11. 2009
Dát tip
...ze života...a závěr skvělej...

...s 15ti tipy je dílko na hlavním seznamu děl,dostane se tam z dílny/pokud bylo v dílně/ :)

Děkuji, ale přiznám, nevím, co to znamená, být na hlavní stránce. Můžu požádat o objasnění! J.Š.

...a jsi na hlavní stránce*

tlampacek
05. 10. 2009
Dát tip
každej chce svůj žold

Já fakt nevím, tohle je opravdu "můj spleen" nad tím, co se skutečně stalo. Jedna holka to myslela s lidma dobře a chtěla jim ušetřit jejich peníze, a přesto se to nakonec obrátilo tak trochu proti ní! Možná mně ji bylo potom i trochu líto! Myslím, že opravdu platí toto,....."každý dobrý skutek je po zásluze potrestán!". Toto však nic nemění na tom, že vzdát se je "srabáctví!" Dík J.Š.

slivaka
01. 10. 2009
Dát tip
..není to nevděčné..:)*t.

Bíša
14. 09. 2009
Dát tip
:+))

Určitě, souhlasím s tím, že některé motivy jsem "si sám nevycucal z prstu". Že už jsem je někde dříve zaslechl. Nicméně, toto dílko je reakce na skutečný přiběh (viz Prolog)! Uznávám, že pro toho, komu není známá pointa příběhu, tomu se může zdát toto příliš banální. A možná má i pravdu! A také nic proti tomu! Toto "dílko" vzniklo asi během pěti minut po onom "Múzickém oslovení" a ani jsem ho nijak dále výrazněji neupravoval. Řěkněme, že bych já sám připojil k tomuto dílku přívlastek "angažované":-). Pro mne má "vypovídající hodnotu" tak, jak je! Přesto děkuji za zastavení a názor! J.Š.

HenryP
09. 09. 2009
Dát tip
basen postavena na frazeologickych klise? no neviem..

není.. tenhle jediný verš tam dle mého názoru sedí :-)

... no a právě to, že ".... Řím stavěli tisíc let", je staré antické nebo možná již středověké klišé!!! Přiznám jistou svoji obavu při uveřejnění tohoto dílka, že mi právě toto s tím Římem někdo "vmete přímo do tváře"! A pak že opakování není matkou moudrosti!! :-) Takže je vlastně úžasné , když se Ti právě tento verš líbí! Teda jestli to z Tvé strany není ironie!! J.Š.

četlo se mi to špatně, jako by pokulhával rým, některé verše "znetvořené" z jiných děl... ale tím závěrem "Ale i Řím stavěli tisíc let…." sis mě získal, ten je skvělý!

Děkuji všem za přízeň, kritiku a tipy. Přiznám se, že jsem u tohoto dílka nečekal, že vzbudí nějaký větší ohlas. Takže dík za zastavení a i skrze vás je dnešní den ....slunečný, den je slunečný, noc má peříčka havraní, čas jako vítr letí, čas jako vítr letí..... Osobnější svoje věci pošlu poštou. J.Š.

Já to cítím, jako povznášející. Jako, že to všechno "trápení" při psaní a úpravách není tak úplně k ničemu. Ale teď mám pocit, že ze mne ten můj egoismus přímo prší.... J.Š.

NIKDo nepíse mimo, drahá. I když vím, o čem mluvíš, občas to prostě nejde a máš divný pocit. Jaký je to pak div, když tě ostatní čtou, hm? ;)

Tak to teda fakt děkuju, někdy se mi zdá, že píšu jaksi "mimo". Vždy mi trochu pozvedne náladu, když vidím, že si moje výtvory alespoň někdo přečetl. A což teprve, když se to někomu i líbí.... => téměř pozemská Nirvána. Děkuji. J.Š.

tvoje báseň se mi moc líbí. První sloka se mi zdála ze začátku lehce mimo celé téma, ale krásně potom zapadla ke sloceposlední. Líbí se mi tvoje obraty s Hamletem a Římem, máš můj tip!!!

Histreo
01. 09. 2009
Dát tip
douhlasím, desetitisíce... tip*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru