Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Žvacholcův axiom

04. 09. 2009
39
128
11811


   Na světě jest drahně, pro život obyčejného člověka, ne zcela nezbytných institucí. Když bychom si dali práci s jejich vypočítáváním, tu bychom pohříchu zjistili, že všechny. V jedné z nich byl zaměstnán Milivoj Žvacholec. Postavou připomínal kosodřevinu napadenou kůrovcem. Jeho nezdravě šedá pleť byla natolik posetá uhry, že připomínala mixážní pult nahrávacího studia. Chodil-li, činil tak nepřirozeně shrben; dílem z ustavičného sezení u počítače, dílem pak z toho důvodu, že to management rád viděl.
Povahy byl mírné, ducha svěžího. Škobrtnuv o nesnáz, jen zřídka propadal hysterii a vesměs odolával i pokušení ječet a rvát si vlasy, ačkoliv pohled na jeho hlavu by mohl svědčit o opaku. Důkazem jeho racionálního přístupu k řešení obtíží zde stůjž Žvacholcův axiom:

Každý problém má tendenci vyřešit se sám.
Avšak ani důvtipný Milivoj nepočítal se lstivou zákeřností lidského faktoru.

   Lidský faktor zjevil se jednoho dusného červencového odpoledne, a to v autobuse. Zprvu se Milivoj domníval, že do vozu vlétla nafukovací reklama firmy Michelin. Jak se olbřímí persóna sunula mezi sedadly, musel řidič otevřít i zadní dveře, aby vyrovnal kompresi. Autobus se divoce rozkymácel a několik cestujících, zachvácených mořskou nemocí, využilo situace ke kvapnému úprku. Ze zavazadlového prostoru vypadla síťovka s nákupem a počala kol kolosu obíhat jako satelit. Na Žvacholce dopadl stín. Snad poprvé v životě se dokonale napřímil, vypnul prsa a předstíral, že je obsazeno. Hora sádla jej patrně pokládala za zapomenutý deštník a s žuchnutím přisedla.
Osoba byla neurčitého věku a pravděpodobně ženského pohlaví. Typická jezinka, jíž rodiče od útlého mládí stále dokola říkali - jez, jez, jez, a už jí to zůstalo. Nepochybně  zastávala profesi bosorky. Jednak se honosila nápadnou bradavicí na horní bradě, jednak cestovala odvážně na boso. No zkuste sehnat podprsenku o velikosti dvou šapitó!

   Autobus se dal do pohybu. Na slečnině rosolovité postavě se rozpoutalo vlnobití. Vypadalo to, jako když huspenina usedavě pláče. Milivoj se zahleděl do ubíhající krajiny a rozjímaje o evoluci dospěl k závěru, že matička příroda je stará děvka.
Hodnou chvíli byl pronásledován neodbytným pocitem, že se mu v rozkroku tetelí chcípající chobotnice, až byl nucen přesvědčit se pohledem. Odulá, upocená ruka mu spočívala na stehně a svojí vahou vtlačovala nohu hluboko do sedadla. Mravenčení se stalo nesnesitelným. Končetina počala chladnout a promodrávat. To už Milivoj neunesl:

„Odpusťte, že neopětuji vaše sympatie, dámo. Očividně jste nabyla dojmu, že u vědomí svého žalostně omšelého zjevu, nemohu si dovolit rozmařile plýtvat příležitostmi k seznámení, leč přes veškerou snahu, nedokážu přimět své oko aby na vás spočinulo se zalíbením. Krom toho si nemohu dovolit takto košatou družku, už kvůli spotřebě a emisím.“

Korpulentní slečna sebou trhla a začala mrkat nalepenými řasami tak rychle, až se zvedl průvan.

„Jsem si jist,“ vemlouval se Milivoj, „že dlouhý zástup urostlých a zámožných seladonů v bezesných nocích prahne po příležitosti...“

„Co to blábolíš, vychrtlino! Kdo je u tebe dáma?“  obořila se na něj jezinka.
„Sem jenom klimbla a svezla se mně ruka, nééé?“

„Není třeba omluv, slečno. Vkus máte opravdu dobrý. Toliko si činíte marné naděje.“

Na ta slova olbřímí jezinka zrudla jako koňská sekaná:

„Cóóó? Vidíte ho, paskřivca? Jak si dovoluje? Dlachmí mně pačmáchu v klíně, má lascívní camry a kdo ví, co se mu honí v golozni, prasákovi! Mám mu jednu fláknót?„

Převaha cestujících usilovně předstírala spánek.

„Slečno,“ stal se Milivoj nedůtklivým, „když jste usedala, byl jsem nucen přitulit se k oknu, abych neskončil tam, kde vaše tanga. Pak mi ohnete holení kost! Hemžíte se mi rukou v rozkroku! Propotíte mi levou polovinu košile! A já jsem prasák? Zdá se, že vám elefantiáza leze na mozek, máte-li jaký! Nechápu, jakým nedopatřením jste opomněla před pětašedesáti miliony let vyhynout! A vůbec, rozejděte se! Chci vystoupit!“

   Záhy po tomto incidentu stal se Milivoj Žvacholec terčem všeobecného opovržení, neboť zprávy tohoto typu šíří se rychlostí lesního požáru. Upadnuv nespravedlivě do lidských hub, neboť takový jest světa běh, pojal nezkrotnou bázeň z prostředků hromadné dopravy a pro účely cest do zaměstnání zakoupil si moped. Kuposledku pak rozšířil svůj axiom o nezbytný dodatek:
Každý problém má tendenci vyřešit se sám, dokážeme-li jej dostatečně dlouho ignorovat.







128 názorů

Augustus
30. 10. 2011
Dát tip
Sice tady, tuším, StvN psal, že je to jen shluk vtipných přirovnání, ale ZATRACENĚ vtipných přirovnání, které okouzlují nejen humorem, ale rovněž hravostí jazyka a autorovou vynalézavostí, s níž dokáže vyčarovat z velmi banální události parádní historku. To je také umění. Smekám a dávám TIP.

Ty dva bych za bráchy rozhodně bral.

8hanka
20. 03. 2011
Dát tip
jednoznacne rodny brat Simka a Grossmana. Cim viac Ta citam, tym viac som si ista...tu som si spomenula na ich poviedku o seznamování - slečno, je vedle Vás místo? A jak tak koukám ještě dlouho bude... "Typická jezinka, jíž rodiče od útlého mládí stále dokola říkali - jez, jez, jez, a už jí to zůstalo." "Jednak se honosila nápadnou bradavicí na horní bradě, jednak cestovala odvážně na boso. No zkuste sehnat podprsenku o velikosti dvou šapitó!" super napady, fakt skvele:)))

Tangensi, zajisté máš pravdu, ale kdo by se řídil postulátem, který mu poťouchle podbízí nějaký vtipálek? Alespoň doufám, že nikdo. Ne bo myslíš, že by...

Díky za poklonu. Vynasnažím se ve šmrncání vytrvat.

má to šmrnc...*

Nazdar Dave. To jsem rád, že se culíš. A uctivý pozdrav milostivé paní.

Tak to mám radost, Maceško.

macecha
22. 09. 2009
Dát tip
opět jsem se skvěle pobavila ... T***

jejdavilda
21. 09. 2009
Dát tip
vaud- a ty přitom píšeš proto, aby sis snižovall čtenost

jejdavilda
13. 09. 2009
Dát tip
a na tom je něco špatného? Já jsem zadal do googlu jejdavilda a skvěle jsem se pobavil v nějakém ekfi či co. Nevím jestli se mám dmout pýchou anebo červenat, že píšu takový paskvil :-)

Vaud
11. 09. 2009
Dát tip
jak mi teď psal jeden kritik - úmyslně píšu veselé věci, abych si uměle zvyšoval čtennost něco na tom asi bude :-)

jejdavilda
10. 09. 2009
Dát tip
By mě soudruzi zajímalo, proč je tu tak málo humoristů. Furt sama mrtvola, osamění, jakési divné sny, halucinace atd. Čím větší srdceryvnost, které navíc nerozumím, tím větší jásot publika

jejdavilda
10. 09. 2009
Dát tip
nehudrej a piš cosi

Vaud
10. 09. 2009
Dát tip
Verim, ze se na me taky jednou setrivy svycarsky pracujici lid slozi, a to driv nez se slozim ja.

A zde lze spatřovat původ pořekadla - Jak jenou uděláš něco dobrovolně, podruhé už je to tvoje povinnost!

Vaud
10. 09. 2009
Dát tip
Je hezke videt, ze chut prispivat na lajdactvi jinych od dob pozaru Narodniho divadla jeste nepolevila :-)

Možná je to tak lepší. Stejně v posledních letech nějak množí žádosti o sponzoring i ze zahraničí zvané arbitráže. Některé takové žádosti zřejmě těžko odmítají, tak se holt musíme skládat znovu a znovu.

Vaud
10. 09. 2009
Dát tip
Pracujici lid je takovy malo ocenovany sponzor - nemyslim, ze by treba majitel TV Nova Lauder (?) nosil dusledne na svem obleceni upozorneni, ze oblek hodinky i veceri sponzoruji pracujici CR :-)

Ano, z Floridy by se mi psalo dobře. Jenom najít šikovného sponzora, jako je například pracující lid ČR.

Vaud
10. 09. 2009
Dát tip
Pripomenme treba jeho Dopisy z Floridy nebo famozni Doplnky v jizdnim radu na trati Brtnice - Solopysky. Nemas se zac stydet!

Gross? Standa? Když uvážím, že i Grossova diplomová práce byla z třetiny opsaná z výročních zpráv ČNB, ani to není důvod k jásotu. Asi budu muset originalitu hledat v extrémech.

jejdavilda
10. 09. 2009
Dát tip
Nech Standu žíííít

Vaud
10. 09. 2009
Dát tip
Jak zde pravi kritikove -zatim pises jako Grossman jen na pul - cili jako Gross :-)

Jejdo - přiznám se, že já to na sobě taky nějak nepozoruju. Ale začínají se ta podezření z reinkarnace nějak množit. Asi se objednám u naší místní Sibyly - madame Ankory Sarcanti aby mi to vysvětlila.

jejdavilda
09. 09. 2009
Dát tip
vyjadřuji nelibost, že v tobě někteří negramoti nerozpoznávají reinkarnaci Š+G

Mně se tímto stylem zase hrozně těžce píše. Ale nějakým zvráceným způsobem k němu lnu. Ne, že bych takto běžně hovořil. Ani se v každé větě nepokouším o šprým, ale když píšu, stávám se komikem, jenž se ve varieté snaží přimět diváky aby neusnuli. A dělám-li ze sebe idiota, řekne si každý, jaké to štěstí, že já nejsem takovým pitomcem a plácá jako divý. Děj a občasné zrnko moudra používám jen za tím účelem, aby náhodně přišedší intelektuál nespáchal okamžitě rituální sebevraždu. Je ale jistá naděje, že mě tyto záchvaty přejdou a budu psát opět normálně.

StvN
09. 09. 2009
Dát tip
Mně se tento styl čte hrozně těžce. Je to přeplácané vtípky, takže dá pěknou práci vydolovat z textu, o čem vlastně je. Ve výsledku jde spíš o přehlídku nápadů ve stylu kdo vymyslí divočejší přirovnání.

jejdavilda
08. 09. 2009
Dát tip
Nestraš, jsem si přečet pár dílek z arény a těch neštastných lásek a osamění je tolik, že jsem propad depresi a kopřivce :-)

Marcela.K.
08. 09. 2009
Dát tip
Jeden moudrý muž mi kdysi řekl:,,Pokud budou všichni lidé na světě nemocní a jen dva z nich zdraví, neznamená to, že ti nemocní jsou zdraví a ti dva zdraví nemocní..." Neberu nikomu jeho schopnost i možnost psát pro šantán..jen jsem vyjádřila svoji nelibost nad tím, když tvůj text přirovnávají k Š+G. Toť vše. Vaude - bez komentáře, nestojíš mi za něj.

Volné verše už jsem zkusil. Byla krávovina a navíc se mi to rýmovalo. Ale jednou něco třeskutě vážného napíšu. A to kritici z beču nevyjdou!

Vaud
08. 09. 2009
Dát tip
měli bychom vyhlásit soutěž - humoristi budeme psát volný verš a volnoveršaři humornou povídku :-) tam se to rozsekne :-))

Už klasik, nějaký Jan Neruda napsal: "No - pořádná hloupost!" řekne mnohý, když čet´ cos hodně veselého. Ach, zdali pak slyší jiný autor kdys úsudku tak zlého! A musíme přisvědčit v tom sami, my humoristé pranešťastní: nás skutečně živí jenom hloupost, a ani ta ne vlastní!

Diana
08. 09. 2009
Dát tip
Nojo, máš pravdu, to by byla škoda. A Milivoj Žvacholec je drahoušek :-)))

Mylenko, už jsem někde obšírně psal o tom, že se svojí tvorbou hrdě hlásím k dědictví estrády, šantánu a pokleslého varietního kumštu vůbec. Rozhodně si nemyslím, že by nešlo o umění. Napsat prvoplánově přihlouplý varietní skeč je stejně složitý tvůrčí proces, jako napsat kupříkladu fejeton, nebo "volněveršovanou" báseň. Rovněž jsem přesvědčen, že panu Šimkovi velmi křivdíš. Odchod Grossmanna nic na jeho tvůrčím poteciálu nezměnil. Jen doba se jaksi změnila a divák se chtěl smát něčemu jinému než dříve. Varieté bylo vždy reflexivním uměním. Rozhodně se nezlobím za negativní kritiku a nehodlám bránit svoji pravdu ostrými a vulgárními výpady. S nějakými šprýmky ovšem počítat musíš. My humoristé už jsme takoví. :-))

Vaud
08. 09. 2009
Dát tip
mylenko - utěšuju Květoně po Tvé zdrcující kritice, že když se bude snažit tak dosáhne Tvého mistrovství, kvalit i kvantit. Myslím, že ho to inspiruje.

Ale to bys přišla o plné znění nezpochybnitelně platného zákona. Můžeš ho nakonec vyzkoušet v praxi. Já jím řídím už léta.

Ale to bys přišla o plné znění nezpochybnitelně platného zákona. Můžeš ho nakonec vyzkoušet v praxi. Já se jím řídím už léta.

Marcela.K.
08. 09. 2009
Dát tip
Když ono to je o chytrém humoru a humoru "estrádním"...to co psal Šimek s Grosmanem pak už nikdy Šimek sám s "náhradníky" nedokázal...Ty mi připomínáš už jen éru náhradníků... v tom je asi ten zakopaný pes. Vaude, přestaň si mě , prosím, brát do úst...také neprobírám styl Tvého psaní u jimých i když tam necháš značku...dík.

Diana
08. 09. 2009
Dát tip
Hahaha, tohle jsem si fakt užila! Co věta, to perla. je to tak parádně rozehrané, že mne trochu zklamal poslední odstavec. Asi bych to ukončila tím "Rozejděte se, chci vystoupit!"****

Na tu si vzpomínám. To byla návštěva v ZOO s nesmrtelným - Nechci slevu zadarmo!

guy
08. 09. 2009
Dát tip
mi to trochu evoklo povídku Š+G, kde poněkud tělnatý hlavní hrdina mimo jiné při školním lyžařském výcviku udržel lavinu až do jara .. ten, co ho učitel biologie používal jako názornou pomůcku například při popisu hrocha :-)

Nazdárek děvčata. Rád vás tady vidím. A pokud se řehtáte, tak ještě radši.

Markel
07. 09. 2009
Dát tip
pěkně jsem si početla :-)) - T

Yvaine
07. 09. 2009
Dát tip
Pobavil mě kontrast vyjadřování obou protagonistů, celkově Tvá klasika - takže super.:)

Alojs
07. 09. 2009
Dát tip
později kouknu na další... :)

Jasně Alojs. Suché těsto, ale bábovka hezká :-)) Já už to ani jinak neumím. Muessa3 - dík a pukrle.

Alojs
07. 09. 2009
Dát tip
ha, maximálně vymazlená věc. Nejvíce mě dostává tvůj jazyk a pak ta přirovnání... Banální příhoda, ale ve velice luxusním balení. Smál jsem se. Upřímný tip.

Vaud
07. 09. 2009
Dát tip
odted budu zazivat veci jen ve snadno zapamatovatelne datumy, kdybych se stal maturitni otazkou - aby me meli studenti radi :-))

Týýýýjo! Hezká kolekce. Neruda Čapek Vaculík Křesťan Konštacký To ti upřímně a z celého srdce závidím. Já mám tak akorát naději, že se o mně zmíní učebnice kriminalistiky.

Vaud
07. 09. 2009
Dát tip
treba ma, na rozdil od nas, nejake dustojne povolani, kde neni prilisny humor vhodny :-))) ja jsem se dostal dokonce do vyuky, pak ze ten humor nema takovou vahu! http://home.sszfm.cz:8000/assets/export/CEJ/Zaklady%20literarni%20teorie%202.ppt#256,1,Základy literární teorie

Nevím jak Lysenko s Engelsem, nebo Mylenka, ale Lakrov náhodou píše bezvadný hlody. Ale nechce. Asi se vždycky vyděsí, že je to sranda a že by za to mohla být vážnými literáty uvržena do klatby.

Vaud
07. 09. 2009
Dát tip
Neboj, jednou budes psat jako Lakrov, Lysenko, Engels nebo dokonce jako mylenka. Ale musis se jeste mooooc snazit!

Dosáhnul jsem už věku, ve kterém bývá doporučováno zmoudřet. Nedaří se mi to. Jednak počertech ubylo mladých děvčat, jež by uvedl do hormonálního neklidu můj sexy mozek, jednak jsem nabyl dojmu, že chytrolíny nemá nikdo rád. Přestal jsem tedy hrát roli intelektuála a velmi se mi tím ulevilo. Nemusím se sám před sebou stydět že jsem byl pobaven pitominou a nakonec i sám mohu pronášet bláznoviny ku pobavení těch kteří rovněž odmítají předstírat že zmoudřeli.

Lakrov
06. 09. 2009
Dát tip
Při čteni se směju máločemu, takže fakt, že téhle povídce taky ne, neznamená, že by nebyla k smíchu. Stylem jazyka (slovní vazby, přechodníky...) mi tahle povídka zpočátku trochu připomíná různé ty studentské historky Jaroslava Žáka (30.-40. léta?). Dále Styl jazyka trochu kolísá a taky obsahově se příběh začíná odlišovat od jmenovaného autora. Ale na obhajobu tohoto textu si dovoluji předpokládat, že při vhodném přednesu by z něj mohla být bobma televizní estrády -- tam často obstojí i 'díla', k nimž se vyjádřit neodvažuji. Děkuji za avízo

jejdavilda
06. 09. 2009
Dát tip
ani ne, ale mám tu tuším něco kolem 30 jeho knížek, už samotné jméno Milivoj Žvacholec je pro jeho tvorbu typické :-)

Toscana
06. 09. 2009
Dát tip
ale fůůůůj - NEDOBYTNEJ - už z toho škytání píšu jak Tatar

Toscana
06. 09. 2009
Dát tip
arkp - kašlu na veterináře, škyt, když to je takovej nedobitnej Toník, škyt, že jen s tryjédrem na něj... Květoň mě zlikvidoval nějakou, škyt, samohonkou, jdu sebou seknout do kanafasu, škyt!!! :o)

Pssst! Nerušit. Učím se interpunkci a modlím se za Šimka s Grossmannem aby v hrobě nerotovali tak rychle.

Toscana
05. 09. 2009
Dát tip
arkp - jasně, že přeperu, škyt, mám na to ty správný fígle, škyt - herdek, co nám to ten Květoň nalil? Škyt, nevíš? :o))))))))

Mimochodem, jeden můj kolega, co mě učil chirurgii, měl mnohem lepší axiom. Pravíval: "Každé krvácení jednoho dne ustane." :)

http://maturita.cz/cestina/gramatika/interpunkce.htm Sej mák. Vyděláš víc.

Jsem interpunkčně bezcitný. Nechci se vymlouvat, stejně už mi všechny výmluvy došly, ale nikdo mi nedokázal jednoduše vysvětlit, kam ty čárky sázet. Tak je rozsévám nahodile s nadějí, že se z času na čas trefím.

Dostal, ale stálo mě to mnoho, mnoho sil. Když mi prozradíš, na kterém hřbitově odpočívá tvůj cit pro interpunkci, donesu květinu a svíčku.

Výstižně řečeno. Jejím úkolem je odradit intelektuály. (Předpokládám, že jsi se přes ni nedostal.) Jak ale vidím, ne vždy se jí to podaří.

Ta první věta je brutální.

Marcela.K.
05. 09. 2009
Dát tip
> Takovou intelektuálskou čtvrtou cenovou? Promiň, ale tímto jsi sám přesně vystihl styl Tvého psaní a pánové Š+G by se museli obrátit v hrobě, kdyby někdo styl Tvého humoru a psaní přirovnával k jejich "zlaté éře".

Toscana
05. 09. 2009
Dát tip
arkp - ááááá, tak panáček tepláčkový loudil je i podskříňák, škyt, dokonce s optikou jako dna od popelníků, škyt? Herdek, tak nevím, jestli jsem právě neztratila srdce... :o))))))))) Květoni, že to jsi ty, tak možná někdy tím luxusem zhrdnu a vezmu za vděk tvou intelektuálskou čtverkou. ;-)

Ferry - všechno co píšu, je v podstatě o mně. Ale mám velkou fantazii. Koukám, dámy, je tady u mě pořád veselo. Že bych si otevřel hospodu? Takovou intelektuálskou čtvrtou cenovou?

Toscana
05. 09. 2009
Dát tip
arkp - jo, až zavaříš, cinkni na mě až poběžíš kolem, čtení Brailova písma tím, co váš veterinář schovává v teplákách, to mě fakt zajímá, možná budeme první, kdo ten div shlédne na vlastní zraky. Chááá, to bude cosi jako div přírody! :o))))

Toscana
05. 09. 2009
Dát tip
Květoni, jsem fakt netušila, že Brailovo písmo se čte oním arkp zmíněným inkriminovaným orgánem, za který popadla zvěrolékaře v domnění, že jde o rukojeť paraple. :o))) arkp - jak vidím tepláky s vytahanýma kolenama, jsem úplně bez sebe (mj. jak si to jen mohla tušit? že by náhlý záblesk jasnovidnosti?) :o)))

Ferry
05. 09. 2009
Dát tip
No užila jsem si to, Květoňku, užila (četla opakovaně). Nejvíc asi skutečnost, že jsi přiznal částečnou autobiografičnost příběhu... t*

Tedy dámy, ten emeritní zvěrolékař musí míš škytavku jako kráva. Že mu nedáte pokoj. Třeba to se sexem vůbec nesouvisí. Možná se chce dámě na prdýlku jenom podepsat Brailovým písmem!

Dík Bíšo, ať ti úsměv vydrží. Jejdo, člověče, od Švandrlíka jsem četl naposled Kopyta a Mňouka ve škole pod lavicí. Vlastně ještě Černé barony, a tomu je už hromada let. Že by to na mně zanechalo stopy takovou dobu? Musím si od něj něco přečíst. Napsal ještě něco jiného?

Toscana
05. 09. 2009
Dát tip
arkp - jéééééééžiš, jen to nééé!!! :o))))))

Toscana
05. 09. 2009
Dát tip
arkp - hele, když Za rybníkem, možná teda chodí ukazovat i sumcům :o))))))))

jejdavilda
05. 09. 2009
Dát tip
čeče, tak začátek a konec je typický Švandrlík a prostředek, jak jinak, Š+G*

Bíša
04. 09. 2009
Dát tip
Ještě se dlouho budu řehonit...

Toscana
04. 09. 2009
Dát tip
arkp - chááá, tak veterinář čuňas, to je dobrej nářez!!! :o)))))

čučenka
04. 09. 2009
Dát tip
skvělé :D

No, splést si něco takového s deštníkem... Až mu závidím. Někomu holt příroda nadržuje.

Že bych se už doklopýtal ke stylu? No, říkejme tomu zatím poznávací značka, ale i tak mě to těší.

avox
04. 09. 2009
Dát tip
u nás neleje, jen praští, zahradu budu muset kropit ručně...

No jo, vánek. To víš, tajfunu se ode mně už asi nedočkáš. Ale nemusí pršet, stačí když kape. A jak tak koukám z okna, leje až praští!

avox
04. 09. 2009
Dát tip
Květoni, tvoje dílko je vždy osvěžujícím vánkem pro mou duši! Mám podobné moudro a zakoupením mopedu jej i tvůj hrdina potvrzuje: "Věci mají tendenci dospět do optimálního stavu, jen se jim včas (občas) musí trošku pomoci" :-)) */

dobrá, já to martinez vyřídím :o)

Četl, ale ještě nevím. Včas se ozvu.

a dyž je řeč o kultůře, Květoni - četl-li jsi u martinez ohlášky? :o)

Pro mně ne. Já jedu za chvilku vrzat do Opavy. Škoda že ne do Frýdku a Místku. (-:

Adis a Béba a Bzuk a Ťuk... dneska to tu asi bude nadlouho :oD

Vaud
04. 09. 2009
Dát tip
a Hrochuv a Tynec

Nebo jako Kolben s Daňkem, Brouk s Babkou či Vinnetou s Old Shatterhandem.

já už se lekla že z tebe vypadne Čuk a Gek :o)

Vaud
04. 09. 2009
Dát tip
koniku - my se s Kvetonem doplnujeme - neco jako Ping a Pong :-)

Toscano tušíš správně, je to lehce autobiografické.

Díky přátelé. Doufám, že se řehtáte povídce, nokoliv mně. Hanaot - Odolal jsem pokušení napsat celý dialog v hanáčtině bez nutnosti připojit vysvětlivky. Jisté zkušenosti s dřívější povídkou mě od tohoto záměru odradily.

Květoň mě nezklamal - a Vaud to umocnil... díky kucííí :oD

hanaot
04. 09. 2009
Dát tip
ha ha ha ha.. bezva.. doporučuji důkladněji dodržet intonaci u té madam, např.: "Mám mu jedno fláknót?„ místo "Mám mu jednu fláknót?„ .. apod..

Vaud
04. 09. 2009
Dát tip
Ja jsem jednou sedel v dopravnim prostredku vedle podobne obryne, jejiz speky obtekaly ze vsech stran loketni operku mezi nami. Pak ta slecna prisla s napadem, ze bychom operku mohli zvednout, protoze ja si o ni loket stejne neopiram (neskocim cizim lidem na spek) a ji tlaci do bucku. Ubranil jsem se! Nehodlal jsem s ni sdilet city ani lipocyty. Vedel jsem, ze by me v nasledujicim okamziku pritlacila spekova tsunami na okno a ja bych vypadal jako zertovna samolepka za sklem. V sebeobrane jsem ztloustnul, tak si ke me nikdo neprisedava - jen hubeny holky :-).

směle řadím vedle "mojí jízdy tramvají" od Š+G !!! vytříbený humor...:o)

Toscana
04. 09. 2009
Dát tip
To je kouzelné!!!! :o)))) Skvělá zábava (jen si doplň "p" ve slově komrese - aby z toho byla komprese). Milivoj musel být věru donchuán, okrasa dámských budoárů, buldozer dívčích srdcí... :o))))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru