Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vopčas sa aj na ten špacír mosí

14. 09. 2009
4
4
833

A von takle přinde sinátor a Že by rád šel s maminkou a tatínkem na vilet, dyž je jako to leto a tak. No to je jasný, že su mu nejdřif scela jednu z fleku ubalitť že tady kecá také chujoviny, ale pak su si najednó řikla, že kurva jako proč ne, dyť je to vlastně celkem gut nápad. Tož su mu dala enem taký simbolický zahlavec a Kluku tož teda jo, sbalíme sa a vemem aj tchyňu, ať sa provětrá a nesmrdí nám tady jak to guvno a aj Veruš s nama pode a jako gut, no ne? Tož sa to šickno nachistalo a za goďku sme stali šici před mojim stavením. Šici až na starýho, von měl čistit vokna, ale zlochnil sa vokenó a bol tim pádem kaput jako. No boli tam tedyk skorem šici. Já, sinátor, Veruš a s ňou takej cigán fůsatá, co asik zbalyla na tej pařbě jak bola čéra, a tchyňa, ta naša flekatá sviňa. Měla som ju pěkně v báglu a svijala se tam svinsky a fort sa dobyvala ven, kůrva! No a já sem řekla Hele lidi, mosime si to šecko ujasnit jako. Podivejte sa semdlenc na ty flašy, co mi vysáj kolem boků na tomdle čpagátě. Tadydlenc v tej plechovej čutóře je pivas. Pivas mosí bejt. Tadydlenc v tej druhej je ščava malinofka pro sinatora, abi nescípnul žizňou. Tadydlenc v tej třetěj je rum jako kurva pro mňa a pro tadydlenc Veruš. A v tendletej posledněj sů skvašané scanky vot tchyňe, to mam na zalejvaní muškátů, beřu je sebó, aby mi to doma nesciplo, dyž teď bodeme pár těch měsicou pryč. Je to takové gnujivo jako.
A sinátor sa nahlej přihlásil a Maminečko, mi budem prič tak dluho? Tak sem mu řekla Jo a zavřála mu hubu pěsťou, neměla su naňho naladu. Von si asik myslal že to bude jen ňáká taká procháska neboco, kurva! Von nevi, že dyž de mama na špacyr, že to sa projdó šecky pajzly f celym širým kraji, kurva! Dyž de mama na špacyr, tag to stojá za to!
A pak už sa šlo.
Bolo vedro, kůrva! Se mi potila frnda, rycka, stehniska, podpaždi, krk a dokonca aj čelo a mosela sem sa fort votirat hadřiskem na podlagu co mam jag kapesnik kurva. Asi padesat metrou za našim barákem sme si dali pauzu. Došel dech. Šici sme sa sesedli, ten verunin cigán vyvalil vodněkať pneumatyku a zapalil ju a bol taborák a pekli sa buřtiska a chlamalo se pivo, kurva. A dobře nam bylo jako, enem jag su si sedla, tož su si sedla rovnó do kravinca, ale srala su nato, řekla su si, Milu hele, seš ftej přirodě, tož sa neser, nebuď jak ňáká ta canca z města! Takzme kalyli, muchy po nás lezly a aj mravenci a ňákí další berušky ščípaví a pak sme sa nakalili a usnuli a mňa sa zdala taká chujovina, že sem krava a že mam misto mlikarny vemeno a u ryciny vohaňku a vodhanim s ňou šecken ten dotěrnej hmys.
Dyž sme sa zasik zobrali, tak sem sa malem posrala! Ten Verunin byl ftahu a s ňom aj šeckno pivo a rum a aj ta šťava pro sinatora, enem gnujivo tu ležalo. Kurva! Ten zmetok nas vošulil jak šulin, kurva! A pak su zistila, že tchyňa je fort f tom baglu, že jak to bilo šecnko rás na rás, ty buřty a chlast, že sme ju zapomněli vybaliť, kurva! Tož su ju rychle vindala a bolo to gut jako, eště dychala, akurát bola celá zlochčená, ale neva, neva, hlavně že bode duchot jako. Ale muškaty kůrva! Ty boly ftahu! Zvadlí jak lofas po mrdu. No co bilo dal, uš asi každej vi. Sinátor za ten tupej nápat dostal deku, sme ho s veruš zbuchali jag dyž sa buchá jednou za deset járů koberec a pak eště dostal lískoviců přes půlky a aj přes gulki. A šlo sa dom, no. A pline z teho fšiho aj jedno ponaučení, a to jako že sebó na vandr je napiču brať cigána. Cigán šecko vypije a zožere a na vas zvostane enem ten skapalněny viměšek vot tchyně!


4 názory

VH64
17. 07. 2012
Dát tip
*

Prosecký
15. 09. 2009
Dát tip
Příště přidej nějaký překvapivý a veselejší závěr. Tchýně přece přežila!!!!! A ten dialekt je, podle mého názoru skutečně někde severně od Nového Jičína.

Alojs
15. 09. 2009
Dát tip
jak jsem psal posledně - nevadí mi ani tak forma, jako spíše obsah. příběh je putováním z místa A do místa... A. žádná pointa, žádné ponaučení... jen jakásí přednáška zajímavého a místy vtipného nářečí. Což by u jednoho textu bylo fajn... Takhle... připomínáš mi známého Ostravaka...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru