Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

SimVillage

18. 09. 2009
3
17
2883

Zase zaseto



Přesýpací strojek ucpala strouhanka

Máš vlhké slzy, vše jde ráz na ráz

Voníš jak z jihovýchodu seveřanka

Štiplavý pohled, až na šíji trne mráz

 

Vysílám signály OSO* znenadáli

Na mě táhnou tví křížoví mušketýři

Smysl již hry mezilidské odevzdaly

V baru u Klikaře nalejvaj jedy štíří

 

Sevři mou husí kůži a přiraž smysly


17 názorů

PS: Četli jste někdo někdy TOLIK SLAVNOU POEZII Charlese Bukowkeho?

Asi se připojím k těm, jež byli pochopení až po skonu

raja
23. 09. 2009
Dát tip
po osvětlení tajemné šifry OSO, jsem se nadobro přesvědčila o tom, že jde o dílo, které jde až za hranici našeho chápání a má co dělat s mimozemskou inteligencí, kde strouhanka je připodobnění mléčné dráhy, seveřanka je obyvatelka, z naší země spatřitelné jasné hvězdy a křížový mušketýři jsou na pochodu za její čest do některého z dílu hvězdných válek. Poslední věta je o maximálním obětování se, kterého pozemšťaň ani není schopen. Tohle je opravdová rarita. Ufoni na písmáku!/P

Gentlemanové, rozebrali jste můj poetický "vrh" natolik, že sám nemám co dodat, leč jednu jedinou vsuvečku si dovolím k oné tajuplné hvězdičce. Už ani přesně nevím, za jakým úmyslem byla konstruována, vím jen to, že šlo o antismysl signálu SOS;) Ale jestli o sebemrskačský pohled na sobecké okolí, nebo nabídku pomoci veškerému tvorstvu...to už mě má paměť klame :-)

Toscana
19. 09. 2009
Dát tip
U mě to na P není, i když to teda žádný zázrak není - viděla jsem na Písmáku mnohem šílenější věci :o))) petr.ix - přesýpací od slova sypat, které je ve vyjmenovaných slovech!!! Zopákni si :o)) (na překlep se nevymlouvej, v jedné kritice to máš blbě rovnou 3x)

Saintzero
18. 09. 2009
Dát tip
a nebo jsem prostě geniální a vidím to co nikdo,tím netvrdím, že to autor opravdu tak myslel že jo, takže to asi bude naopak.

Saintzero
18. 09. 2009
Dát tip
Přesýpací strojek ucpala strouhanka = přesípací hodiny kráti se čas strouhanka vztah uschnul. Máš vlhké slzy, vše jde ráz na ráz = rozchod Voníš jak z jihovýchodu seveřanka Štiplavý pohled, až na šíji trne mráz= vzpomínky rozloučení Vysílám signály OSO* znenadáli= chce aby se k němu vrátila * znamená hvězdu jeho života Na mě táhnou tví křížoví mušketýři= další její chlapy Smysl již hry mezilidské odevzdaly V baru u Klikaře nelejvaj jedy štíří= prostě ji chtěj opít a ošukat Sevři mou husí kůži a přiraž smysly= měla by si uvědomit co dělá coura já jsem ten pravej sakra proč má pořád pocit, že jsou autoři na písmáku geniální.********

hvězdička za signálem OSO* znamená zřejmě to,že půjde o téma nepřístupné mládeži pod 15 let. Autor zaslouží pochvalu za podrobný, přesto fantazii povzbuzující popis Voníš jak z jihovýchodu seveřanka ve skutečnosti jde o devatenáctiletou Nadju Pestilescu, která trvale žije ve slumu na severním předměstí Bukurešti. Proslavila se díky účasti v castingu do "Milionáře z chatrče", ale nakonec nebyla obsazena. Režisérovi prý nějak nevoněla...(p)

sklad bez ladu a skladu, ďakujem ti za nazor dievca...:)

irem
18. 09. 2009
Dát tip
Zdá se mi to překombinované.

Petrusha
18. 09. 2009
Dát tip
nepáči sa mi to A prečo? Je to plné obrazov naskladaných ako v sklade, ale bez ladu a skladu.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru