Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kořeny

25. 09. 2009
1
1
1129

Povídka na pokračování, nečekejte nic moc realistickýho...:) ´Ze stejné látky jako sny se tkají, náš krátký život je jak spánek malý...´ Jostein Gaarder/Sofiin svět

   Juliet Fleur de Lisová byla na vrcholu své baletní kariéry, když potkala okouzlujícího pana Hari Bose. Hari byl původem Ind, ale mluvil několika jazyky a francouzsky mluvil téměř lépe než svou mateřštinou. Z bouřlivého vztahu se Juliet narodili dvojčata, holčičky. Juliet byla příliš štíhlá a drobná a druhá holčička málem nepřežila, o svůj život se rvala jako lev, a to doslovně. Hari v dobré víře chtěl, aby jí proto dali jméno Lea, aniž tušil, že za několik tisícovek pátků Lea otevře etymologický slovník a najde pod heslem Lea divokou krávu. Juliet si prosadila svou u druhého dítěte, té dala jméno Adrien.

   Brzy přišlo rozčarování, pan Hari pracoval pro NSAU, nebo-li v Nezávislé společnosti agentů v utajení a domů se vracel velmi pozdě, někdy vůbec. Juliet nebyla zrovna typem ženy v domácnosti a stýskalo se jí po tanci, bála se o Hariho a nepřetržitá péče o dvě děti ji ubíjela. Navíc z Hariho rodiny ve Francii nikdo nebydlel, ostatně ani nikdy neviděla jediného člena jeho rodiny. Po celý život oceňovala umělecké sklony svého příbuzenstva, až nyní pochopila jeho nevýhody. Jejich bohatý program a všestranné záliby se poněkud neslučovaly s pravidelným hlídáním dětí. Když Hariho poslali na služební cestu, jak říkal, někam na východ na několik měsíců. Juliet došla trpělivost a po zuřivé hádce, kdy Juliet Hariho poslala ať si jede někam, i Harimu došlo, že jejich vztah nemůže fungovat, pokud se jeden neobětuje.

  Neobětoval se ani jeden, a tak Hari odjel s Leou někam na východ a Juliet zůstala s Adrien ve Francii. Bylo to těžké, bylo to radikální, ale oba byli temperamentní a tvrdohlaví a v tu chvíli to považovali za jediné možné řešení.


1 názor

Prosecký
04. 02. 2010
Dát tip
T*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru