Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Školou povinná?

30. 09. 2009
0
9
1421
Autor
Beatles
Už škola začíná,
někdo se posmívá
těm co už se musí učit
nás budou už brzy mučit

Za delší prázdniny
zkouškou se platí
Však v hodinách
nás učitel nepřekvapí

Za pár let
titul nám dají
to s váma...
si jen hrají.

Vše máte před sebou...
Co bude dál?
My už si vybrali!
Snad osud přál.

S tebou bych, školáčku,
však za nic neměnila!
Já už jsem bakalářka,
a "to je jiná"!

Ta spousta práce,
věčného lopotění
se skrývá v písmenkách
a ty už nic nezmění.

Možná že za rok
budu už inženýrka,
pane, to se to potom
pěkně spinká.

9 názorů

Sněžka
09. 11. 2009
Dát tip
Můj brácha je inženýr už pár let a taky se za poslední dobu moc nevyspal, viz Proseckého první bod. Ale jestli budeš inženýrkou (puntíkatou) v oboru zbožíznalství, tak co by se Ti dobře nespalo!

IHIVA
08. 10. 2009
Dát tip
myslím, že nápad je zajímavý - když se píše o škole, je to většinou o té povinné a tohle mi připadá jako nové téma.. ale je pravda, že se to nečte úplně dobře, jako by to "drhlo", no ale rozpoutalo se tu aspoń zajímavé čtení v kritikách:-)

Toscana
01. 10. 2009
Dát tip
Báseň hodnotím velmi pozitivně jako osvětový příspěvek k tématu "nespavost" - žádné léky, žádné spánkové laboratoře, žádná medicína, vážení čtenáři!!! Stačí si jen udělat vysokou školu a stát se inženýrkou (možná i tříbarevnou), a je vystaráno! (P) s nadšením a bez uzardění

Prosecký
01. 10. 2009
Dát tip
Beatles, musím tě upozornit na několik věcí: 1. já jsem inženýrkem už 24 let a nijak zvlášť pěkně se mi nespinká, zvláště teď, v době hospodářské krize, 2. zkus se k dílu ještě vrátit a pohrát si rytmem, rýmem a obsahem. Pak pošli avízo. 3. obětoval jsem pro svou vlast a tři hodiny učím tady na uni. To je teprve mučení opakovat pořád dokola zákaldní věty a kdxž se někoho na něco zeptáš, stejně nic neví! A co já si už vyslechl výmluv těsně před zkouškovým termínem! Migrény a gynelokogické problémy ... . O chlapcích ani nemluvě (třeba nemůžu přijít napsat test ani jednou během příštích tří týdnů, jsem v práci). Je to řehole.

V tom případku nadšeně připojuji (P).

v hlavním seznamu je...

Nu co, i bakalářky mají své dny. S radostí bych udělil pukavec ale seš si jistej Aleši, že je to v Aréně? Nebo už to pravidlo neplatí?

ano milí školáci, tady vidíte, že i vysoká škola se dá vystupovat v poměrně ranném věku. Dokonce se při tom můžete stát i docela nadějnými spisovateli. Je dobře, když si i vzdělaný člověk zachová duši dítěte. (p)

Petrusha1
30. 09. 2009
Dát tip
nehevaj sa, prosím, ale na to, že budeš budúci rok inžinierka, som ti podľa kostrbatého štýlu básnenia hádala hodne mladý vek ... niečo veľmi blízko detstva

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru