Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Boudova technická úvaha

30. 09. 2009
4
38
5298
Autor
aleš-novák

věnováno Tangens_Omega36 do klubu... jde o autentický výrok, správný výklad předpokládá elementární technické znalosti... (za případné chyby v jménech vědců se omlouvám, ale znalci budou vědět...)

když vidím krysaříka

a ty jeho

tenké nožičky

vždycky přemýšlím

jestli je to ještě

Euler

nebo už Thetmeier...


38 názorů

moorgaan
19. 12. 2009
Dát tip
zdravim...tebe i Eulera.-))

je to miláček "podpažák"

Metta
03. 10. 2009
Dát tip
..necpi mě do grafu, nebo tě porafu.. Kr.

Toscana
01. 10. 2009
Dát tip
Krysaříka bych znala, Euler mi je vzdáleně povědomý a ten poslední mi zůstává španělskou vískou... bohužel, co se týče matematiky, grafů, fyziky a chemie jsem list nepopsaný, protože jsem na tyhle vědy byla vždycky tupá jako stará brusle... :o)

avox
01. 10. 2009
Dát tip
mladá hlavinko, vzpomeň na pohádky, jak Aladin přivolával džina? pohladil lampu... pa, musím běžet, čas taky běží, závodíme :-))

avox
01. 10. 2009
Dát tip
jasně že ten v láhvi... je příjemnější chladit pěknou oblou flašku, než hladit nějakou starou lucernu. A když se najde ještě nějaký Tonik, ůůůů! :-)

avox
01. 10. 2009
Dát tip
arkp: já ač ne Fan, jsem Vavřincová, ale ti dva cizinci, Müller s Thurgauem jsou furt lepší, než ti další, co mi hrozí přes plot, totiž Alzheimer s Parkinsonem, ne? Tak mi to s tím Eulerovým grafem taky nevyšlo, ale co, snaha byla, alespoň jsem se pokusila... :-))

tak takhle je to !!! asi zůstanu i nadále u fernetu :o)

Aleši, vyskoček je tzv. předek z pálení alkoholu. (Úkap, předkap.) U nás se používá na mytí oken a pohoštění Pražáků.

ale vysvětlivku už bych pochopit mohl :o)

viz kočky? nechápu :o) ještě bych doplnil svou vinnou specializaci: frankovkonní šovignista :o)

pokud jse o víno, jsem šovignista :o)

Nějak se nechytám. Ani jsem se nenaladil. Asi budu muset, až bude trochu tepleji, smeknout rádiovku a opravit si anténku.

bouda na čtenáře :o)

Tak za zkomolení Tetmajera se omlouvám, nedokázal jsem nikde vygooglit, jak se to skutečně píše. Přiznám se, že v tomto případě jde o hříčku spíš úzce profesionální. Stručně by se to dalo vysvětlit asi takto: Eulerovy rovnice se zabývají namáháním tenkých prutů na vzpěr, "tetmajer" namáháním na ohyb... Pokud i nadále tápete, nic si z toho nedělejte :o) V každém oboru se najde humor, kterému nikdo jiný nerozumí. Přesto děkuji, že jste dočetli až sem.

Bíša
01. 10. 2009
Dát tip
:+)

Můra73
30. 09. 2009
Dát tip
tady se nechytám :o)

avox
30. 09. 2009
Dát tip
Tak jsem tu zpátky... zahanbeně pokyvuji hlavou, na Eulera jsem si vzpomenout měla, ale toho druhého nezná ani seznam... doma jsem našla jinou významnou dvojici - Müller-Thurgau... trochu jsem si lokla, napadlo mi, žes chtěl kreslit jedním tahem čokla... :-))

...no tak,co to je Thetmeier Haase

avox
30. 09. 2009
Dát tip
si počkám, kolik tady potkáš znalců... jdu gůglit :-) anebo že bys pro neznalé doplnil vysvětlivky pod čarou? teda, vím co je krysařík :-)))

neboj, já loudím jen tam kde tuším šanci :o)

vysvětlení je komplikované, jen zkouším, jestli to aspoň někdo pojme :o)

nejsu znalkyně, nevím a tato perla mě asi k mý škodě míjí :o)

avi...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru