Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tři mírně cynická nehaiku

05. 10. 2009
3
4
1076

Tato arteterapie je namířena výhradně vůči vlastní osobě. Podobnost s uměleckým dílem by byla čistě náhodná.

Zahrada ztichla.

I tygr ve výběhu

usnul uondán.

 

---

 

Sněhové vločky

snášejí se do stopy

vojenské boty.

 

---

 

V trávě zarostlou

rezavou kolejnici

přelézá slimák. 


4 názory

aleš-novák: pomohlo. Byl jsem se svou skoroškolačkou tuhle v ZOO, litovala evidentně nevyskákaného tygra. Po zarecitováni nh1 spočinuli oba v pokoji a míru (odděleně). Dámy: jste hodné, že ty -iny berete tak vážně. Dcera pozoruje nezanedbatelně dlouhou dobu vselijake potvory lezouci po zabahněných kládách a tak, na obranu proti nudě a nervozitě přitom tvořím.:-9 Byla by schopna sednout si i na silnici, takže bezpečnost toho slizáka není prioritou.Tuhle našla u popelnice 50 euro, ještě teplých z bankomatu, ale to asi není námět hodný haiku.:-) Na kategorie mimo mimo nejsem ještě dostatečně uzená. UM

Paulart
05. 10. 2009
Dát tip
Je to dobré, zvláště to druhé dílko, i když na téma stop ve sněhu již bylo napsáno více haiku. Kireji není povinné. První dílko zdvojuje, tj. popisuje totéž. Jestliže tygr "usnul", byl nejspíš "uondán". Zde by kireji mohlo být po prvním verši. Poslední dílko je jistě také haiku, popisuje okamžik, "nyní a teď", není tam nic subjektivního, žádné metafory. Rezavá kolejnice říká, že už tam dlouho nejel vlak. Slimák je v bezpečí. Makrelko, zkus to klidně přesunout do kategorie haiku, uvidíš, co na to ostatní, rozhodně jsi haiku blíže, než většina těch, kteří svá dílka do haiku zařazují. Ráda dávám tip.

raja
05. 10. 2009
Dát tip
Sněhové vločky snášejí se do stopy vojenské boty. >>>tohle se mi celkem dost líbí, akorát to nemá dobrou formu, chybí kireji. Ale fakt fajn nápad. avi. Zajímá mě, co by s tím provedla paul:) (první vůbec, druhý nic)

jestli to pomohlo, proč ne.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru