Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Mandalenka

23. 10. 2009
1
5
797
Autor
diderotka

poděkování za dokonalou mandalenku, co jsem dostala od kamarádky - zatím veřejnou výstavu neměla :-(

Hezký večer všem,

kteří jste se dnes rozhodli zatoulat do světa snového, duchovního i pozemského, do světa malovaných obrázků, nevšedních mandalenek. Jsem ráda, že právě já vás můžu přivítat na výstavě mojí kamarádky…

Když mi … darovala mandalenku, počítala jsem tečky, koukala na jejich umístění, byla jsem v pokušení proměřit všechny strany… Ale už na první pohled bylo zřejmé, že vše je zkrátka přesně propočítané a přesně tak, jak má být. Když jsem se jí pak zeptala, jestli to opravdu „sedí“, jen skromně odpověděla, že si myslí, že i na maličkostech záleží. Podle maličkostí se pozná dokonalé dílo. Její mandalenky jsou dokonalé. A její ruce neuvěřitelně trpělivé a mysl pozorná.

Její mandalenky – kruh, který ukrývá tajemství, barvy, které jsou oddělené i propletené. Barvy, které vyprávějí vlastní příběh. Když se dnes dívám na její darovanou mandalenku můžu ji popsat slovy: 4 lístky uprostřed čtverce, 4 další lístky, 2 kytičky, modrý kruh s tečkami, fialový kruh s hvězdičkami…

Můžu ji popsat pocity:  

…za pravdu, za lásku, za štěstí, za naději

za klid duše čtyřlístek statečného

za bolest, zoufalství, smutek, smrt

ať je s čím bojovat, s čím se smířit.

Dva meče odvahy, s červenou notou pokání.

Dva květy čistoty, co je lístky ochrání.

a kolem tmavé nebe – s hvězdami,

ať se nikdy neztratíme.

Ale kouzlo z jejích mandalenek si musí zažít každý v sobě sám. Její věnované mandalenky, jak kdyby byly kreslené přímo pro určitého člověka. Právě vám přináší radost. Zaženou chmury, dodají sílu, když jste vyčerpaní a unavení. A přináší klid. Můžete nad nimi meditovat, můžete nad nimi snít, můžete si nechat vyprávět jejich příběh, anebo můžete jen spočítat tečky, a zjistit, že opravdu sedí.

Přeji vám i mé kamarádce, ať se mandalenky líbí, a ať nad nimi strávíte příjemné chvíli plné inspirace. A pokud vás některá mandalenka osloví až uvnitř v duši, pak věřte, že byla stvořena právě pro vás.


5 názorů

diderotka
23. 10. 2009
Dát tip
víš, jak to je? člověk musí být vždy připraven - tak připravuji, aby až to "přijde", tak mě na tu výstavu pozvala .-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru