Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Eat me

Výběr: Krytyk, a2a2a, Markéta
09. 11. 2009
51
44
8307
Autor
Miroslawek




komediální rytmy
neumí skrýt mi
strach
můj vlastní strach
odtikávaný po kapkách
do srdce zvonu
tonu
v tónu
v liché tónině
v jadrném cyklotronu
v pecičkách v dužnině
v třetině svého bytí
v unisonu vytí
vyšije
tma
tonus
černou nití
do šíje   nesouzní ti
hypertenze v třetinkách
s rytmikou popela
                     bestie
jazyk jde bos
             a capella
                      ádijé





44 názorů

MAJKL65
03. 02. 2011
Dát tip
"v unisonu vytí" :-)

Miroslawek
19. 07. 2010
Dát tip
Nešlápl jsi na kuří oko ani mně, ani mému nohsledovi (nevím o takových, svým chováním je kupodivu důsledně odpuzuji). Jen tady mám takovou, řekněme agenturu Pro uvádění věcí na pravého míru, která zasahuje v případech, kdy někdo nadměrně blábolí a ještě to nevypadá na finální diagnózu. K jakému závěru jsi naši "disputaci" dovedl přičti jen sobě, s každým totiž rozprávím podle toho, jak si on sám řekne, jak se chová. Takže to není o motivaci, ale o důsledcích tvé neschopnosti vést věcnou polemiku.

Whitesnake
19. 07. 2010
Dát tip
A jsme samozřejmě u toho: házet školami jsi, pokud se nemýlím, začal ty. NICMÉNĚ, jsem opravdu rád, že to z tebe konečně vypadlo a mohli jsme si ušetřit sáhodlouhé disputace. No samozřejmě, to JÁ jsem patrně někdy šlápl na kuří oko tobě, nebo tvému alternicku, nebo tvému nohsledovi, nebo... je to samozřejmě jedno. Máš absolutní pravdu v tom, že jsem se pod tvými texty "úporně zmítal", protože mi tvé komentáře připadaly až příliš denunciační, povýšené a šmahem odsuzující (zvlášť výživné je vždy ono "dál jsem nečetl", to dokáže vytočit, upřímně přiznávám). Chtěl bych ti poděkovat, že ses konečně vyjádřil. Jelikož mě vidíš přesně tak, jak já tebe, je vše vysvětleno. Jsem s tipem.

Miroslawek
19. 07. 2010
Dát tip
Whitesnake: Být tebou bych se svou Alma mater moc nechlubil a šel se raději v tichosti přeptat na katedru bohemistiky na onu subjektivní akcentaci. Možná by však stačilo zapůjčit si nějaký studijní materiál a zjistit si, co to vlastně onen akcent je a jaká je jeho povaha v češtině. Ostatně tuším, že o přízvuku na předložce píší něco i v PČP. A pokud si se svým kvalitním vzděláním troufáš, počti si v Červenkových Kapitolách o českém verši, dozvíš se věci netušené. Jestli skutečně toužíš po klidu, není mi vůbec jasné, proč se tak úporně zmítáš pod mým textem a nevystřelíš odtud? Nebo to právě tady prožíváš svůj život? Tak si hlavně nezapomeň na všechny otázky upřímně odpovědět ;) Mne na tom baví právě to, jak se takový "arogantní šmejd" dokáže durdit, když mu někdo z kolemjdoucích zaplatí podobnou mincí, aby trochu splaskl. To pak hned zloděj křičí: chyťte zloděje ;D

Whitesnake
19. 07. 2010
Dát tip
Ty jsi neuvěřitelný klaun. Tebe patrně nikdy ani v skrytu duše nenapadlo, že "případ" můžeš být právě ty? Pokud bych již nebyl absolventem tak dlouhé roky, na oplátku bych se ti pokusil udělat jméno já na FF UP v Olomouci. No ano, i joudové mohou být vzdělaní. Pokud se bavíš tím, že druhé provokuješ, pak u mě se ti to víceméně podařilo. Napiš si bod, běž si přizvukovat s manželkou a vystřel mi z života. Potkat tak arogantního šmejda je opravdové umění.

Miroslawek
19. 07. 2010
Dát tip
ad 1 a 2) mám teď něco koncepčního rozepsáno, po publikaci textu ti s odkazy do něj vysvětlím věcí, až ti to milé nebude. Ale pod jednotlivými příspěvky fakt každému joudovi profesora Higginse dělat nebudu, to bych se upsal. Nakonec ani nejsi krásná květinářka. ad 3) technická dovednost nutně nesouvisí s tím, jestli jsem nebo nejsem dobrým básníkem. ad 4) jsi sice nepochopil, ovšem to já jsem zvyklý Neboj, nejsem egoista. Tobě podobné případy s manželkou sbíráme a ty nad jiné vynikající dáváme k lepšímu mezi (někdy i odbornou) veřejností. Třeba ti nakonec uděláme jméno i na FF UK.

Whitesnake
19. 07. 2010
Dát tip
ad 1 - tvoje věc, ale pobavila ad 2 - neodpustím si zopakovat, že to nesmysl není. Něco mi říká, že to tušíš i ty sám, ale do sebe zahledění "machři" to nijak transparentně nepraktikují ad 3 - šťastný to básník, který nepochybuje, gratuluji mistře :-) ad 4 - podepisuji, pravdu díš Tímo považuji naši zbytečnou interakci za zcela vyřízenou a přeji ti někdy vytáhnout svou hlavu ze svého egoistického zadku. Přijdeš na to, že tu se svými komentáři nejsi k smíchu je jednomu přispěvateli. jsi opravdu sympaťák.

Miroslawek
19. 07. 2010
Dát tip
Whitesnake: 1. Samozřejmě, že bych to vysvětlit mohl a uměl, otázkou zůstává, jestli se mi právě teď chce. 2. Neodpustím si zopakovat, že subjektivní akcentace, resp. to, co pod tím máš na mysli, je nesmysl. 3. Mé verše jsou od jisté doby rytmicky precizní. Že o struktuře a kvalitě toho rytmu nemáš ponětí, je věc jiná. 4. Nemusím nijak mudrovat, jen vím a říkám, jak to je ;o) Rady ovšem nikomu nenutím, na to si každý musí přijít sám... P.S. A nechci obtěžovat svou paměť, že toužíš být ignorován.

Whitesnake
15. 07. 2010
Dát tip
Mohl byste mi vysvětlit, jak bez škobrtnutí číst souverší "jazyk jde bos a capella" tak, aby koherentně souzněl s předchozím "s rytmikou popela"? To je ona subjektivní akcentace, aby jste byl rytmicky v cajku, musíte chtě nechtě číst "bosa". Narážím na fakt, že vczbuzujete dojem, jako byste měl poetickou formálnost v malíčku, volíte vázané verše, ale nejste schopen ve vázané formě vymyslet jakýkoli příběh či smysl, ale sklouzáváte pouze k asociacím a jakémusi dadaistickému vrstvení veršů. Vázaný verš je těžká a dráždivá disciplína, nikdo si nemůže nárokovat jakoukoli preciznost, která snad není ani smyslem. Mluvím tu o tom, že oba máme základní povědomí o vázanosti veršů a nesnižujeme se k zhůvěřilostem, jako třeba amatérské rýmování lichoslabičného metra veršů se sudoslabičným a podobně. Osobně mi záleží na zpěvnosti a rytmické eleganci veršů, když pro drtivou většinu čtenářů mé verše plynou v pohodě a vy se mě snažíte přesvědčit o opaku, je v tom něco jiného, ovšem nemíním pátrat po tom, co to může být. Již jste poznal jak píšu ma nebavím vás, u mě to je ve vašem případě vice versa, tak proč bychom se nemohli ignorovat, když si nemáme co říct a nemáme se čím obohatit. Jen vás prosím, přečtěte si toto své dílko a upřímně si odpovězte, jestli jste natolik dobrý autor, že můžete mudrovat o perfektním zvládnutí formy.

jejdavilda
01. 02. 2010
Dát tip
a tomu se dá i věřit, že máš strach, hlavně číst to po sobě

Poměr 7 hudebních termínů na 24 veršů mne poněkud deprimuje… Česká slovní zásoba má i jiné okruhy, aspoň myslím...

sveřep
17. 01. 2010
Dát tip
není to špatné a není to plytké...

Ó
07. 01. 2010
Dát tip
...není to špatné...

slivaka
12. 12. 2009
Dát tip
ádijé..****

Wronski
06. 12. 2009
Dát tip
moc se mi líbí rými i rytmus a taková zvláštní melodie, krom jiného. *

AZALIN
05. 12. 2009
Dát tip
...

Horác
13. 11. 2009
Dát tip
Lidi kam jste dali oči a cit, vždyť je těmi nepřehlednými metaforami nepoživatelná...a při hledání jejich smyslu se zcela ztrácím...Má taková poezie význam? Nevím, odpovídám si, snad jen jako výlevka subjektivních pocitů. Asi jsem v poezii konzervativní, ale za každou cenu konvertovat k moderně nechci...ani jako čtenář konzument.

Miroslawek
13. 11. 2009
Dát tip
Vio: do 129 let, jako otec

Vio
12. 11. 2009
Dát tip
V třetině svého bytí? Proboha jak dlouho tady chceš strašit? :-D

Claire1990
11. 11. 2009
Dát tip
nemám slov * To se zpívá samo :)

joylis
11. 11. 2009
Dát tip
tonu v tónu *

teploušek
10. 11. 2009
Dát tip
brrrr, to je jak dopis z patologie! ale dobře svázaný a je vidět praxe *

guy
10. 11. 2009
Dát tip
obdivuhodný koncentrát dokonalé poezie svého druhu přesněji řečeno - Tvého druhu

...jestli to nevadí,pokládám to za dobré *

Vojtek
10. 11. 2009
Dát tip
ach,....jadrný cyklotron :)

A.H.
10. 11. 2009
Dát tip
*

Krytyk
10. 11. 2009
Dát tip
jazyk jde boss .)))

Markel
09. 11. 2009
Dát tip
no co, tleskám :-)) - T

Bosora
09. 11. 2009
Dát tip
Jo, skvělá!Tip*

Impresse
09. 11. 2009
Dát tip
skvělá!*

Asi první při které se mi zatajil dech a radši jsem jí ani nedočetl, abych to v sobě uchoval.

Vejmel
09. 11. 2009
Dát tip
Tak tohle se mi moc líbí. Rozhodně to vyniká nad hromadu básní ve vázaném verši tady na Písmáku plnou ohraných rýmů a (post-/pre-)pubertální sladkobolnosti. *T*

Alela
09. 11. 2009
Dát tip
jj, moc pěkný :)

berg
09. 11. 2009
Dát tip
Tadleta je pro mne nejlepší od tebe v poslední době. ÷)) **

Adamova Eva
09. 11. 2009
Dát tip
zkus neskrývat, jinak verše krásné *O)

papouch
09. 11. 2009
Dát tip
mi tam va ten cyklotron

Beed
09. 11. 2009
Dát tip
Tak tohle lahodí mé fantazii. 'strach odtikávaný po kapkách do srdce zvonu' 'v unisonu vytí vyšije tma tonus černou nití' Hmmm... je lahodná, krásná, rytmicky skvělá. Originální rýmy (rytmy - skrýt mi). *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru