Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Když nemohu v noci spát

23. 11. 2009
8
10
2141
Autor
mikik
 

Když nemohu v noci spát


Sedím v pustém pokoji. Bílý polštář, stěna, prostěradla. Bílá barva tu působí ironicky. Dívám se z okna. Vidím ho tam stát přesně tak, jako tam stál posledně. Každý večer naprosto stejně. Ve své nedbalé eleganci spolu s kyticí růží. S jasným úsměvem ve rtech. S nabídkou, která se neodmítá. Nebo přece? Stojí pod mým balkonem a vítr si pohrává s krásnými tmavými vlasy. Stačí jen říct „ano“ a bylo by vše v pořádku. Ale proč se z hrdla dere hláska opačná? Poblouznění už odešlo, láska se vytratila a nezbylo nic víc než jen vzpomínky. Tak proč to prodlužovat? Už jsem se rozhodla, řeknu ne. Ale jak to skončí? Unese to? A nemýlím se? Nelžu si sama sobě? Ne, vše je v pořádku. Stojí tam dál, nic se nezměnilo. Najednou si to uvědomuji. Pořád to cítím, tu lásku a touhu. Vyběhnu ven a křičím: „Ano!!“ Ale on je pryč, náhle zmizel, už ho nevidím.Nejsem zklamaná, vím že ho zase spatřím . Už zítra. Už příští noc.

Tak proč je za dveřmi slyšet rozhovor cizích lidí.“Ta náš ústav už neopustí, její přítel se zabil před půl rokem v autě. Těžce ji to poznamenalo. Není šance na změnu.“

Proč to říkají? Vím, že to není pravda. Já vím, že žije, vždyť ho přece vidím. Každou noc znova a znova.


10 názorů

mikik
30. 11. 2009
Dát tip
díky..:-)

Zin
30. 11. 2009
Dát tip
To je úplně můj styl, řekl bych. :-) T.

Bíša
23. 11. 2009
Dát tip
Hmm...

mikik
23. 11. 2009
Dát tip
:-)díky

jejdavilda
23. 11. 2009
Dát tip
*

mikik
23. 11. 2009
Dát tip
Jak vidíš, nejspíš ano..Lidstvo jako takové je strašně jednotvárné...-)

StvN
23. 11. 2009
Dát tip
To je furt dokola. Copak všichni, když nemohou spát, koukají do stropu?

mikik
23. 11. 2009
Dát tip
Jj díky. Vím že "ne" není hláska, šlo spíš jen o nadsázku..-) Šílenství je blízké více lidem.. Jsem ráda, že nejsem sama, kdo k němu má blízko.-)

větroplach
23. 11. 2009
Dát tip
jsou věci co mi tam nesedí ... ať už "opačná hláska" /která se mi zdá být nesmysl, protože "ne" není hláska/ ... nebo "není šance na změnu" ... asi by se dalo víc propracovat, ale já jsem ten poslední, kdo by měl kritizovat. mně se líbí, že je to prostě trochu jiné a taky tím, že je mi to... v tuhle chvíli svým šílenstvím blízké :) *

BigBivoj
23. 11. 2009
Dát tip
řadím do soutěže! *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru