Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

tramvajová úvaha

08. 12. 2009
15
16
3625
Autor
aleš-novák

udělat z předsedy ČSSD zanedbaného staříka s černými brýlemi a bílou holí nedalo imagemakerům velkou práci. Nejvyšší se totiž obával, že by při jízdě tramvají mohl opět některý cestující najít v nákupní tašce vajíčka...skoro nikdo ho nepoznal.

Vypadněte! Tahle linka tady končí! Neslyšíte?

Seděl překvapeně v tramvaji číslo 12, všechny dveře byly dokořán a mrmlající cestující vystupovali s kroucením hlavy směrem k Holešovické stanici metra.

Dva chlápci s hodně vyšponovanými saky naučenými pohyby zvedli ze sedadla nevidomého  staříka a opatrně ho postavili ven na nástupní ostrůvek. Ozvalo se zašumění v reproduktoru tramvaje. Příští stanice Výstaviště. Holohlavci vystoupili a k ostrůvku přijely čtyři limuzíny s černými skly.

 

Zpráva z tisku:  V Praze se koná konference Evropských socialistických stran. Předseda ČSSD Jiří Paroubek, jehož jinak zásadně vozí stranický řidič luxusní limuzínou Audi A8 s třílitrovým motorem, jel běžnou tramvajovou linkou. Platit ale nemusel, jako poslanec má hromadnou dopravu zdarma.


16 názorů

Hesiona
10. 12. 2009
Dát tip
Celé je to komedie. Něco jako když jistý "hrdina" koušel týden (nebo snad celý měsíc?!?) vyžít s minimálním platem. Kudla se mi v kapse rozvírá!

Patcheesa
08. 12. 2009
Dát tip
mi to připadá vtipné a klidně i možné :) *

Toscana
08. 12. 2009
Dát tip
Jo, tuhle atrakci jsem viděla ve zprávách - a jiní účastníci té konference přijeli limuzínama nebo aspoň taxíkem s tím, že: "jsem nevěděl" nebo "nikdo mi nedal jízdenku" - chááá, jako kdyby ji běžní cestující dostávali... Celej ten spot v TN byl fakt hodně veselej!! :o))) *t

sakra, to už do vánoc nestihnu vydat :o) dík za přízeň :o)

Ó
08. 12. 2009
Dát tip
...předplatil jsem si hned třetí knihu...variabilní symbol 5050...

Ó
08. 12. 2009
Dát tip
...Včera jsem dostal..."poklice"...co je asi pod pokličkou?...

...a nevadili mu lidi?

Paroubka nemám rád, ale toto je opravdu blbůstka... ;-)

avox
08. 12. 2009
Dát tip
no aspoň že toho nevidomého staříka "opatrně postavili"... když ještě mocnář jezdíval vlakem, měl pro sebe extrovní vagón... že by tenhle komediant vlezl do obyčejné tramvaje, mi nejde do hlavy... a ti další papaláši si to zkusili alespoň o jednu zastávku? Uf...

sakra, má investigace byla svedena na falešnou stopu...:o)

Ferry
08. 12. 2009
Dát tip
Ale Alešku, Paroubek jako nevidomý stařík je nevěrohodný už pro svou nezvednutelnost pouhými dvěma maníky !!! t*

Vaud
08. 12. 2009
Dát tip
Jen jsem nejak nepochopil ten sled udalosti - pak teprve nastoupil Jirka ze Skoly car a kouzel v Bradavicich?

aby nedošlo k omylu: Paroubek jel v té tramvaji s černými brýlemi, aby ho nikdo nepoznal...řekli mu, že má vystoupit až na Výstavišti. Z těch limuzín vylezli jiní papaláši :o)

Oldjerry
08. 12. 2009
Dát tip
Je to fikce, ale ne blbost. Vypadá to nevině, ale je to sranda.... *

Adamova Eva
08. 12. 2009
Dát tip
:O))) chudák Paroubek (ač byla první myšlenka - chudák stařík)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru