Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Střep

15. 12. 2009
5
10
1571
Autor
sklenář


vítr nepohne tíhou

uvězněnou v časech mezistanic

rozmáznutých do neónové šmouhy

nedělních refýží

 

už si nevzpomínám na čísla tramvají

 

možná zůstala viset v mezipatře

když cestou do zvonice bouře utichla

 

zvedla se z polí

a spolu s tažnými ptáky

rozvlnila nad hladinou obzoru

kruh mlčícího zvonu


dokonale rozbitou váhu slov

připomínajícíh cukřenku

 

 


 

 


10 názorů

Print
19. 12. 2009
Dát tip
Taky tam mám paznaky. Chce to otevřít v jiném prohlížeči, asi. Ale jinak - palec vzhůru:-)*

Bíša
18. 12. 2009
Dát tip
t.

houby_nasla
16. 12. 2009
Dát tip
:), ok.

sklenář
16. 12. 2009
Dát tip
nelekej se - ja to nesmazla kvuli tobe!!! Spis abych zjistila, jestli tou zmenou neceho dosahnu (u ctenaru obecne) - ...nedosahla :))

houby_nasla
16. 12. 2009
Dát tip
ale jo, v celku mi tvoje vysvetleni sedi, cekala bych, ze to nebude o prijemnostech .. tak tos tam tu cukrenku mela nechat, ne?,,me uz to tam prislo, asi tak trochu zcesty, navic, - ze se mi cukrenka poji s nedeli plus jak na me pusobi slovo refyz, vlastne cele ty tri radky. ,ale ty v tom prece muzes mit svoje vyznamy

sklenář
16. 12. 2009
Dát tip
houby nasla: ...premenovala - páč tusim, ze malokdo rozumnel. No co nadelam :))) Kdyz se s nekym rozejdes - pak sednes do tramvaje opres si hlavu o okynko - takova ta tupost, nic nevnimas, jen ten obracenej pohled dovnitř, proto tam byly ty posledni dva radky - dokonale rozbitá váha slov, připomínajících cukřenku - v podstatě něco jako - když ptáčka lapají, hezky mu zpívají :) (chvílemi píšu bez háčků a čárek je to pro tebe výhodnější?)

houby_nasla
16. 12. 2009
Dát tip
me se takto ´zaznakovalo´ misto uvozovek, nevim. ..tak prejmenovalas, zkratila, sice tomu ´rozumim´ o mak min, ale svuj puvab to ma pro me stale..

sklenář
15. 12. 2009
Dát tip
Rajmund: jsou to lumpiny :)) Houby nasla: cítím se hloupě, ale přiznám se, že nevím jaké znaky máš na mysli. je fakt, že poslední dva řádky jsou jen dovětek a možná by to vážně znělo líp bez nich (popřemýšlím) - díky

houby_nasla
15. 12. 2009
Dát tip
asi se ti nezobrazily nejake znaky, ze. Libi se mi tam obrazy, (ale nepobiram navazanost posledni- jazykove, .. a i tak by mi to lip vyznelo skoncene za zvonu)

Rajmund
15. 12. 2009
Dát tip
Co všechno ty čísla vyváděj

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru