Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

1. SUPERKOULE - HLASOVÁNÁ KONČÍ DNES VE 20:00 !!!

15. 12. 2009
1
67
2295

Dámy a pánové, 1. SUPERKOULE se vykulila! A začneme zlehka, abyste se mohli vyřádit.

 

Téma:     „můj“ písmácký autor

Forma:   akrostich

Čas:         24 hodin (zasílání do soutěže bude ukončeno zítra, tj. ve středu 16.12. ve 20:00)

 

Pozor!!! Texty nezveřejňujte pod svým nickem, ale zašlete je zprávou na nick soutěž KOULE, který je zveřejní za vás (hned jak si všimne došlé zprávy, takže ve 2:00 asi ne). SUPERKOULE je totiž „anonymní KOULE“, více ZDE.

 

Soutěžní díla naleznete přehledně pod nickem soutěž KOULE. Pokud ho máte v oblíbených, budou vám na všechna soutěžní díla chodit avíza. Paráda, ne? :)


Hlasovat můžete do čtvrtka 17.12. do 20:00.


67 názorů

nachytals mě, potvoro!!! :o)

dybys m neposlal avízko, už by to bylo :o)

takže - děl se nám sešlo celkem 18 - ale mrzí mě, že nečtete zadání - je sice fajn že někdo umí sepsat víc než prostý akrostich, ale na druhou stranu by bylo fajn, kdyby jednou všichni pochopili, přijali a naplnili zadání tak, jak je dáno - snad se jednou dočkám :o) pro začátek to mělo být lehčí téma aby nalákalo víc autorů - složitější varianty (mezostich, telestich, případně akroteleuton mohl být jindy) - pokud někomu není téma jasné, má dvě možnosti - zeptat se nás a nebo si to vyhledat dnes vlastně bylo zadání dodrženo a překročeno, takže v soutěži zůstávají všechny příspěvky - ale příště už ne - kdo nedodrží zadání, bude mít smůlu (a nebo my, třeba :o) děkuju a včil klidně čtěte a tipujte - a klidně komentujte - ale autoři, nezapomínejte u svých děl případně na to, že pořád ještě je všechno anonymní - netipují se autoři, jen díla! díky

Někdo tvé přání naplnil, Néreo.

Nérea
16. 12. 2009
Dát tip
Četla jsem zatím všechny akrostichy, které jsou v soutěži, jsou dobré, ale není to žádná výzva... Troufne si někdo zakrostichovat uživatele 57188418432178751875???

Petrusha1
16. 12. 2009
Dát tip
hele fúro(aix) či jak sa to vyslovuješ, stále lepší humor z vyhriatej kanncelárie, než dostať zmrznutou lopatou cez hubénku ... a nič sa potierať nebude, marmeládu nemusím Pišto, dávno nie ... maďarská? pche ... práve mierime v ústrety rovníkovej afrike ... (len to teplo by to ešte chcelo dopilovať)

Z toho si nic nedělej, Márv je suchar, ten nepochopí žádnej vtip. - PO

A má to, babizna! :)

Fouraix
15. 12. 2009
Dát tip
VTM: to byl pokus o ftib kterej nebyl pochopen, takže byl asi špatnej.) pišta: petrushin čobolotobolo kancelářský humor se musí potírat hned v zárodku, páč to je strašlivá kombinace!!! --- ty si též optimista ... za 30 rokov budeme ešte veselo budovať svetlejšie včerajšky až sa z nás budú gerontologovia radovať --- - tak takový mrkve už bych pod svými hovězinami vídat nechtěl. grr:)

Fou, neroumím - zatím dorazily pouze dva texty. V čem je problém? - VTM

Fou: Nechtěl jsem být zbytečně konfrontační.

Fouraix
15. 12. 2009
Dát tip
pišta: jaký slovensko? snad felvidék jo 2 díla jste dali akorát. 10 by vypadalo moc konkurenčně a 0 zase nezajímacně

máš tentokrát pravdu, mlátili mě, tak jsem musel ustoupit... :) VTM

Slovensko není maďarská kolonie?

Petrusha1
15. 12. 2009
Dát tip
gde zas vidíš maďara? nebašti teho gulášu tolko!!!

Pche. Mně nebude kdovíjakej maďar říkat, co mám dělat.

Petrusha1
15. 12. 2009
Dát tip
hovorím snáď niečo iné? tak šup to sem, kde sa flákaš? :)))

Petrusho, na to bude pochopitelně třeba sepsat oslavnou ÚDU.

Petrusha1
15. 12. 2009
Dát tip
a ako pišta na to napíšeš oslavnú ódu? :)) je to síce krátky nick, ale tak ... nemuselo by to byť bez zaujímavosti :)

Na to nemáš koule, Pišto!

Asi založím soutěž V.A.R.L.E. :)

Petrusha1
15. 12. 2009
Dát tip
koule to nerob, dneska sú zdravotnícke služby drahé, a v cvokhauze to nebude výnimka ...

zblázním se z vás 8-P

Petrusha1
15. 12. 2009
Dát tip
netýka, nedotýkam

Petrusha1
15. 12. 2009
Dát tip
milá koule, nemáš sa strkať medzi tázajúceho a otáznik :) slušnosť hovorí že miešať sa ľuďom do rozhovoru je netaktné (skákanie do reči a tak no ... ) a jo, ľadový, to tiež zahreje :)

Petrusho, aha, a já ti to nevysvětlil? Pak tu začneš házet dva nicky do jednoho pytle. Jestli spíš nemáš ten den ty. Já ho měl do teď skvělý. VTM

Petrusha1
15. 12. 2009
Dát tip
úplne normálne sa ro číta - ŕŕŕŕ ... ale z toho sa dá ľahko vybŕdnuť :)

Petrusha1
15. 12. 2009
Dát tip
milej souteži som venovala prvú vetu, dúfam odpustí prosím nezamieňať si ju s rýpaním, chcela som leno dpoveď, vyslúžila som si ješitný výbuch, tak mi treba nech, mala by som už vedieť, že pokračovať v komunikácii s chlapmi, čo nemajú svoj deň je blbé ...

Petrusho, přečti si to ještě jednou, prosím a nezaměňuj mě s Otazníkem. Díky. VTM

Petrusha1
15. 12. 2009
Dát tip
soutež, jaja, normálne, ale trochu mimo témy otazníku - áno, máme

Petrusha1
15. 12. 2009
Dát tip
a čo tým chceš povedať? to, že sa mi model superstár zdal ohrkaný, neoriginál a čo ja vie ešte čo a nemienila som sa toho blázinca účastniť, tj. nepáčila sa mi jedna súťaž, zrazu je všetko zle? a to si kde zase vyčítal? vidím, že máš vážne trochu problémy s orientáciou a chápaním ... a máš predvianočný stres a zlú náladu ... hmhmhm

Petrusho, já na tebe reaguju normálně, tak nebuď podrážděná. - VTM

Petrusha1
15. 12. 2009
Dát tip
milý otáznik, vidím, že aj koniec vety je u teba nejasná vec, podstata žiaľ uniká že? Čítala som na nete článok. Moc týmto článkom v masovom médiu neverím, ale tak zabŕdneš, namočíš sa ... ttssssssss auuu ... a tam písali, že nám klesá gramotnosť v rámci pochopenia čítaného textu. Neverila som, ale teraz to vidím i v praxi :)

Petrusha1
15. 12. 2009
Dát tip
miláčkou okoulovaný, pôvodná otázka znela tázajúc sa na tému, ktorú som nechápala čo sa týka znásilnenej tvorby, ešte raz opakujem - nemienim ju akurát tvoriť - napísať si napr, Pišta Hufnágl a búchať do toho báseň je besné (jako štvorčlenné nicky, to neni ani sranda), ale asi nepotrebuje vlastne v kouli nikoho, kto by čítal, ako tak pozerám vaše (pozor teraz použijem úvodzovky) "milé" reakcie ...

Otazníku, kroť hormon, až to uvidí šéfová, tak tě zabije! :P - VTM

ok, akorát nechápu, že chceš číst znásilněnou poezii, forma byla jasná ne? :) - VTM

Když už u toho budeme, zrušil bych rýmy - mně stejně nejdou! :)

Petrusha1
15. 12. 2009
Dát tip
Otazník - a to zas prečo takáto urazenecká póza? na nič také som nenarážala ... ale tak budiž, rob si čo chceš milá koule, chela som si možno ujasniť, o čom budem čítať, ale asi je to zbytočné vedieť, čo?

tak co tu děláš, Petrusho??? - VTM

Petrusha1
15. 12. 2009
Dát tip
já si to poňuňávať nebudem, nemám rada znásilňovanú poéziu ... vmestnávanie do akrostichu je docela šrúbovité ... a to já nechcem ...

Petrusha1
15. 12. 2009
Dát tip
Akrostich [čítaj akrostych] alebo akrostichon [akrostychon] (z gréčtiny akros - krajný a stichos - verš) je báseň v ktorej je väčšinou v začiatočných písmenách, slabikách alebo slovách jednotlivých veršov ukryté nejaké slovo alebo celá veta. V milostných básňach to zvykne byť meno milovanej osoby. V hebrejskej poézii sa často vyskytovali akrostichy, ktoré nevytvárali vetu, ale iba sledovali hebrejskú abecedu: každý verš začína postupným písmenom hebrejskej abecedy (napríklad Kniha nárekov).

martinez
15. 12. 2009
Dát tip
akrostich sou začáteční písmena... koncový ne

martinez
15. 12. 2009
Dát tip
Týno, google ví... hledej :o)

Petrusha1
15. 12. 2009
Dát tip
nojo, tie ma fakt mätú, teda miatli, pretože v tom som práve hľadala ten háčik dotazujúci na to, čo sa pod tým skrýva, ako to celé poňať .. ale vidím, že nič zvláštne :)

Petrusha1
15. 12. 2009
Dát tip
ale ja žiadneho autora nevlastním :))))

máš napsat akrostich o písmáckém autorovi, klidně i o sobě - VTM

Petrusha1
15. 12. 2009
Dát tip
„můj“ písmácký autor?? pravdupovediac, nerozumiem o akú tému ide ...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru