Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vánoce přízemně dekadentní

18. 12. 2009
8
21
2218

Nepodařilo se mi dopravit na podnikovou předvánoční besídku a tohle jsou důsledky.... Pravdivá je ovšem jen první sloka - kdyby to náhodou četl někdo , kdo mě zná :-)))

Oni  tam chlastaj.

Mně ujel vlak

a autobusu  nevznítil se motor.

 

Tak sedím doma,

dělám, že rád.

O sodovce, já beznadějný notor.

 

I Ona pije

 jen  nevím s kým.

A  rozčilením chvěje se mi chřípí.

 

Tak rád bych prožil

noc  jménem  Hřích

noc plnou vášní a bezedné pípy!

 

Přikován doma

očekávám

den zítřejší a další reje noční.

 

To je to kouzlo

to je ten čas

čas adventní a doba předvánoční….


21 názorů

Print
04. 01. 2010
Dát tip
:-))*

Toscana
22. 12. 2009
Dát tip
Tak to si ty svátky parádně užij!!! ;-)

Tak nechť začnou..! J.Š.

Přátelé děkuji. V básni zmíněné výpadky jsem statečně nahradil na dvou besídkách v sobotu, tudíž jsem na Vánoce dostatečně naimpregnován. Můžou začít třeba popozítří.....

Print
21. 12. 2009
Dát tip
:-))*

jejdavilda
20. 12. 2009
Dát tip
Nado zatapit

rupperte nepij*

Ty jsme bohužel (nebo bohudík) neměli! => barbarsky jsme pili to "šáňo" přímo z flašek! Ale hezky se na to i po těch letech vzpomíná...! J.Š.

koloušek
19. 12. 2009
Dát tip
T*

Toscana
19. 12. 2009
Dát tip
Štěpo, aby to bylo patřičně aristokratické, měli jste třískat o zem skleničkami. :o))))

Merxanta
19. 12. 2009
Dát tip
takové "neštěstí" si opravdu zaslouží básnické zpracování :o)

No, vona taky ta "Bohemka" zakvašená ve flaškách není tak úplně k zahození...! Anebo "šáňo" Znovín De Lux, demi i brut ( k dosání u paní Součkové v HK), se dá pro "relaxatívní" (to je podle toho, kdo si co vybere!) a jiné účely dost dobře využít! "Sovjetskoje Igristoje, se mi zdá, že také už dnes není co bylo (jedná se zde o čistě subjektívní pocit)! Ale punc nostalgije je i zde ještě dosti silný! A něco "šlechtického" také zajisté obsahuje i dnes! My jsme s obyčejnou českou "bohemkou" (dnes za 1OO Kč, ale tehdy asi za 30,- Kčs to byl neuvěřitelný luxus!) "slavili" asi v polovině 80-tých let (minulého století) 28-mý říjen! Ne, nebojte se, opravdu nešlo o oslavu Dne národnění! Myslím, že jsme si skutečně chtěli připomenou vznik Československa! I když možná trochu naivně a pubertálně! My jsme totiž ty vypité láhve od "šáňa", vždycky po dopití "ex" roztřískali o zem! Bylo to sice neuctivé k životnímu prostředí, ale zase takové "šlechticky-chlapácké"! Tak, abych to nakonec shrnul. Moc se mi líbí tohle: ".....Tak rád bych prožil noc jménem Hřích noc plnou vášní a bezedné pípy!....." J.Š.

Toscana
19. 12. 2009
Dát tip
Dobře jsi udělal!!! SOVJETSKOJE IGRISTOJE! SUCHOJE pít je známkou vyjímečně dobrého vkusu! Chválím. ;-)

Vinarka
18. 12. 2009
Dát tip
:D I tak se dají prožít dny předvánoční

Dneska holt celé Česko sosá... Jí jsem to taky nerozdejchal (viz odpověď Toscaně)

Toskánko, když jsem dneska cestou od toho autobusu, kerej fakt nejel, míjel místní vinothéku, zatoužil jsem po svařáčku. I vešel jsem a co nevidím! SOVJETSKOJE IGRISTOJE!SUCHOJE. I zakoupil jsem láhev a otevřev ji a zamáčknuv nostalgickou slzu v oku, popíjím a (pi)tvořím... Takže jsem tě poslechl již předem.

Norsko
18. 12. 2009
Dát tip
Na jednoho takovýho právě čekám. Až dorazí z firemní akce, měl by tu být co nevidět. Ten zas bude vypadat !

Kuš, Skandinávče! Za prvé: v Hajanech je nebezpečno, tuhle se tam střílelo. Navíc, kdybych teď vyrazil, tak tam kolem druhý ráno budu a eště se tam prospím. Za druhé: Ozdoby na stromeček u nás věší děti. Máme jich eště furt dost. (Dětí i ozdob) Za třetí: Taky jsi mi moh dát tipa, když už dělám, tuhlenctu diverzní romantickou práci... Za čtvrtý: Fakt mě to mrzí, že si játra nezhuntuju za firemní peníze.Budu to muset zejtra dohnat za svý.

Toscana
18. 12. 2009
Dát tip
Tak tomu říkám fakt povedená oslava Vánoc... :o)))) Hele, hoď si nohy na trnož, popíjej doma uvařený punč a relaxuj s vědomím, že možná tebe jako jediného nebude ráno trápit kocovina (ani ta duševní)... :o)) -*t

Norsko
18. 12. 2009
Dát tip
Ještě pověsit ozdoby na stromeček a hurá do hajan :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru