Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vánoční deprese

25. 12. 2009
0
17
1703
Autor
Lightdancer

 

Pokud nenajdu smysl svýho života, tak jediným, co pro mě má smysl v životě, je nalezení toxický lásky či přitažlivosti. To je ale "pohádka", řekne si většina. Jo, souhlasim, stále tomu ale věřim. Zárověň cítim, že ji nejspíš asi nikdy nenajdu, takže jediný co pro mě zbývá v současný době je spáchat seppuku, ať moje hanba nepřeleze přes mý temeno. To je ale hřích ne? Nejsem katolík, ale mám pocit, že je to dost dobrej důvod pro toho největšího frajera tam nahoře aby mě nepustil do nebe. A já jsem ochotnej si to odpykat. Třeba 200 let v pekle, klidně, hlavně když se zbavim tý hrozný tíhy co musim nýst na ramenou. Jedna z možností je najít takovou ženu, která by byla ochotna převzít hromady tý špíny co mám v sobě a přefiltrovat ji, zatímco budeme ve spojení den a noc a den a noc a den a noc.... Neřikám, že je lehký najít takovou ženu, ne každá je ochotna obětovat svou duši - oprava - žádná taková není. Jsou jenom takový co chtěj obychom my obětovali tu svou duši a pak se taky vyskytne jedna ze 100 co je ochotna na sebe vzít alespoň trochu tý tíhy, ale zase jenom protože čeká naprostou obět z chapovy strany. No a i když ji dostane tak se na něj asi hodně brzo vysere, nebo ho začne podvádět, protože pak se pro ni stane podpantoflákem.

Takže tu mám takový dilema. Trochu. Jenže ony ženský ani netuší o co v mym případě přicházej. Víte, to je taková férová výměna, nebudeme spolu mluvit, já te nebudu bavit, ty se o mě budeš starat, když zrovna příjdu, budu se s tebou chtít jenom milovat v kuse, pořád a pořád, ale poslouchej, já ti dám to samý, TAK V ČEM JE SAKRA TEN PROBLÉM ?! Plus ono taková toxická přitažlovost se dá dost dobře navodit, a bude to ono - nekritizujte, a když už jste v tom bez ustání, prostě se najednou do toho všeho natolik ponoříte, že byste se radči stali mořskými pannami a panáky, než aby to přestalo.


No ale zatím nic takovýho není na obzoru. A tak druhou možností je tedy smrt. Uvolniv všechny svý fiziologocký přípojky, myslím že bych se ocitl ve stejně toxikomanskym deliriu jako při výše popsanym aktu s ženou. Ostatně ony se ty dva póly nakonec stejně spojí, v nějakym tom 9 dominiu 25 dominia 5 dominia... Ale já zas nejsem tak zoufalej abych si páral břicho, ani nežiju zcela podle samurajskejch zásad a hlavně nemám nikoho, kdo by byl ochotnej dělat mi kaišaku...

Takže se ocitám v naprostý nicotě. A přichází ta nejhorší část - když už se sem přes takový kvantum myšlenek dostavim, nedokážu zůstat a náhodou si ze svýho vlastního popudu vzpomenu na to, kde to celý začalo a jsem zase v kélu !!!!!

A vánoce jsou takovým činitelem, kdy se celá tahle maniakální deprese prožene jakýmsi katalyzátorem ticha a umocněna zapíchne v mym mozku, srdci a genitáliích.


No ale ono je asi stejně hlavní neztrácet naději...

(Strašný clisché mimochodem)

 

 

 


17 názorů

Milly
09. 02. 2010
Dát tip
Ať už se toho člověk zrovna bojí, nebo se tim naopak utěšuje..

Milly
09. 02. 2010
Dát tip
Všechno jednou skončí.. (čímž začne něco jinýho)

Lightdancer
30. 12. 2009
Dát tip
hey... super komentář, tím jsi mě potěšil, díky :)

pavel242
30. 12. 2009
Dát tip
jako PF 2010 docela zajímavý Doporučil bych mnohem víc brutality, trochu míň slov. Sem tam přidat nějaký klení a opakování se by tomu taky jistě prospělo. Smrt, žena, přitažlivost nebo toxiny, to máš jedno, každopádně ocitnutí se v nicotě je pro singly a mlaďochy vlastně předvánoční rituál. Q-:

Lightdancer
26. 12. 2009
Dát tip
Fakt jsem rád za tu debatu co se tu rozvinula... jinak všem díky za kritiky..

Vinarka
26. 12. 2009
Dát tip
Diana: ano, rozumím...svým způsobem mne dílo též mírně rozčarovalo - nářek věčně nespokojeného dítěte :)

Diana
26. 12. 2009
Dát tip
Vinarka - jistě, je to tak. Pokud máš zármutek, žal, prostě skutečný důvod. Ale jen tak z nespokojenosti (rozežranosti), když už nevíš, co bys ještě chtěla - " buď toxickou lásku nebo smrt"? Tohle mne vážně vytočilo. Je to urážka těžce postižených statečných lidí, kteří si váží života a dělají co mohou, aby byli užiteční. Ale ty mi přece jistě rozumíš :-)

Vinarka
26. 12. 2009
Dát tip
Diana: Jedna důležitá oprava: pláč rozhodně není ztrátou energie. Samozřejmě neplatí pro ufňukánky. Ale pokud už vážně nevím kudy kam a jsem zoufalá, pláč ze mne vždycky uvolní negativní energii. Jsem sice vyždímaná,ale zas usnu jak mimino a druhý den mi je mnohem líp. Nevím, zda-li je pro někoho účinnější něco rozflákat a zařvat si...ani to není špatné :)) zkrátka není dobrý v sobě dusit emoce, kór dlouhodobě

sveřep
25. 12. 2009
Dát tip
slyšela jsem o jednom, měl na dámy značné požadavky, načež dostal co chtěl - nabalil si licencovanou čarodějnici a ta proprala jeho nitro. Potom se potácel v růžovém pyžamu na veřejnosti - což je důvod k depce :)

Diana
25. 12. 2009
Dát tip
StvN - samozřejmě máš pravdu. Byl to ode mne velmi zjednodušený "recept". (Spíš spontánní znechucená reakce na to dílo). Já sama si desetkrát dobře rozmyslím, než uštědřím nějakou ránu. Ale to nic nemění na věci, že opravdu věřím v pozitivní účinek "facky v pravou chvíli". Hezký zbytek Vánoc a nic ve zlém, ano?

StvN
25. 12. 2009
Dát tip
Jenže jsou lidi různí. Někdo to potřebuje a dá se říct, že to na něj má pozitivní dopad, ale na někoho to může mít dopad negativní. Jedno dítě se tim něčemu naučí, z jiného můžeš udělat submisivního strašpytla a z jiného třeba pomstychtivého zákeřníka, podle mě se nedá říct, že odepnout pásek a je to v pohodě. Jak jsi psala, zaručený recept. To možná ve tvém případě. V mém případě se tím táta postavil do pozice, kdy pro mě přestal být tátou a začal být soupeřem a to byla podle mě chyba.

Diana
25. 12. 2009
Dát tip
StvN - Naše zkušenosti se liší. Já když jsem byla nerudná, ufňukaná, tak jsem dostala nářez, abych k tomu svému rozpoložení měla aspoň důvod. Tak jsem si zapamatovala, že k pláči(depresi) musí být pádný důvod a hlavně, že jde všechno řešit a pláč je zbytečná ztráta energie... :-) Zase bude líp!

StvN
25. 12. 2009
Dát tip
V něčem tě chápu, v něčem je to vtipné. Počítám, že to přejde. Já jsem se letos kupodivu také necítil zrovna nejlépe, ale to už tak chodí, že se naše očekávání nesetkávají s očekáváními druhých. Moc lidí tyhle vánoční deprese asi nenadchne, o to víc z nich bude naštvaných. beztak si každý myslí, že je v právu. Jinak jako úvaha je to slabší, myslím, že by to neobstálo ani jako slohovka ve škole, takže tohle tvé vypovídání se nebudeme hlouběji kritizovat. Diano, na mě jednou táta odepnul pásek a byla to ta největší chyba, kterou v životě udělal.

Diana
25. 12. 2009
Dát tip
Tak na tohle existuje zaručený recept: aby táta odepnul pásek....

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru