Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

kriminalistická úvaha

06. 01. 2010
5
17
1625
Autor
aleš-novák

vznikla včera v pozdních večerních hodinách při sledování nejmenované kriminálky Miami... první sloka je doslovný citát jednoho z hrdinů

když někdo zemře

během trestného činu

je to vražda

  

  

když zemře

samotný pachatel

je to

tedy

sebevražda...


17 názorů

moc se díváš na televizi(


Toscana
06. 01. 2010
Dát tip
To máš z toho, že čučíš na takové kraviny! :o))) *t

Edvin1
06. 01. 2010
Dát tip
Tak se odhlašuju. Přece si nenechám nadávat do vrahounů na plnej úvazek! :-O :-P Bis Morgen!

ty ses hlásil :o)

Edvin1
06. 01. 2010
Dát tip
No no, znáš ňákýho?

to zvládne jen vrah na plný úvazek...:o)

Edvin1
06. 01. 2010
Dát tip
Vaud: mnevražda tebevražda jejvražda, jivražda, jevražda násvražda vásvražda jevražda pak ještě: televražda (na dálku), verbální vražda, rádobyvražda, takyvražda, jakovražda, pomstyvražda, tetovražda, strýcovražda, multivražda, minivražda, cobyvražda?, pocemvražda, financvražda.... Ta čeština je zapeklitá, ale lidem skýtá nebývalé možnosti. :-)

Vaud
06. 01. 2010
Dát tip
pokud mame sebevrazdu, tak by pak mela existovat i tebevrazda (ale neber si to osobne) :-))

aha, tak jsem tu jemnost filmového zdroje pochopil špatně asi já. "když někdo zemře během trestného činu"...vzhledem k tomu, že na světě v každé minutě někde někdo umírá, není vyloučeno, že při jakémkoli trestném činu někdo (někde) zemře... Druhá sloka by pak mohla popisovat třeba to, že kasař použije pro otevření trezoru větší než malé množství trhaviny a po výbuchu podlehne zraněním. Tedy spáchá neúmyslnou sebevraždu. Nemusí jít pokaždé hned o joke, prostě jen taková češtinská úvaha, no...:o)

Edvin1
06. 01. 2010
Dát tip
Budeš-li takhle pokračovat, nebude z Tebe kriminalista, ale ze mne kriminálník: Uškrtím Tě.

Edvin1
06. 01. 2010
Dát tip
No dobře, ale : where is the joke? Je to snad rovina pro mne nedosažitelná? Snažil jsem se Ti říct, že Ti houby rozumím a že na vině nemusí být nezbytně můj slabý intelekt, že jo. dědEd :-)

nehledal jsem vhodná slova, jen jsem definici uvedenou v první sloce posunul do jiné roviny...ani kriminalista tedy ze mě asi nebude :o)

Edvin1
06. 01. 2010
Dát tip
Vaud: Mám silné podezření, že to Aleš nějak nenašel pro svou geniální myšlenku vhodná slova. Aleš: Kdepak, pak je to PAvražda.

moorgaan
06. 01. 2010
Dát tip
jde o to jak zemre..jestli ho rani šlak a nebo jestli ho utlucou v cele!

Prosecký
06. 01. 2010
Dát tip
Sebevražda ovšem není trestným činem nebo trestní stíhání bude alespoň zastaveno. Podle mě je to ovšem chyba. Záleží na sociálním postavení sebevraha. Pokud je výdělečně činný, okradl stát na daních a sociálním pojištění, které ještě mohl zaplatit. Pozůstalí by měli být uhradit tento dluh v rámci dědického řízení. Pokud sebevrah byl spíše přítěží (bezdomovec, nezaměstnaný, starobní důchodce), nebylo by asi vhodné, aby stát vyplácel někomu prémie za ušetřené sociální výdaje.

dobře, střelím ještě jednou :o)

Vaud
06. 01. 2010
Dát tip
nejak me to minulo :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru