Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sluneční květ

02. 02. 2010
1
7
557

A nechť čtenářova fantazie dokončí si sama tuto miniaturu. Budiž dána volnost Vaší fantazii...

Sluneční květ, tak se jmenovala. Jméno hodné dívky jejího postavení. Jen ona mohla být obětována, aby zachránila svůj národ. Jen ji si vyvolila…
Jen jediný mezi nimi nebyl s její jistou smrtí smířen. Ten jehož znala tak dlouho a přitom tak krátce. Ten jehož jako jediného milovala, byli si zaslíbeni.
Pamatovala si den, kdy se poprvé potkali. Přišel do jejich vesnice, aby jim pomohl s lovem, a pak už tady zůstal, kvůli ní. A právě ten jediný důvod, kvůli kterému zde zůstával, byl právě připraven přijmout smrt. Byla zvolena Bohyní, jak prohlásila Velká Matka jejich kmene. Byla kompenzací za pomoc proti Temným.
Nemohl s tím nic dělat. Kdyby se ji pokusil zachránit, či snad unést, chytili by je a zabili. Kdyby odmítla, všichni by ji kladli za vinu zkázu země a smrt v neskonalých mukách. Nebylo jiné možnosti…
Každý si tak bude pamatovat její jméno. Sluneční květ, ta která se obětovala…


7 názorů

Hesiona
11. 03. 2010
Dát tip
A stejně se mi na tom něco líbí. Asi jsme my holky všecky stejný.:o)

Rajmund
04. 02. 2010
Dát tip
Nezařaditelné i tematicky, navíc prostoduché,..

Gerrhen
03. 02. 2010
Dát tip
V době, kdy jsme zvyklí z amerických filmů a seriálů, že hlavní hrdina VŽDY zachraňuje (a jakýmsi záhadným způsobem se mu to VŽDY podaří) hlavní hrdinku, je tato miniatura něčím jiným. Bohužel si autorka sama háže klacky pod nohy nenadálými změnami slovesné osoby a špatně pochopitelnou personifikací.

Petrusha1
03. 02. 2010
Dát tip
ty si to takto divne začneš a niekto iný aby to za teba dokončoval, čo?

Norsko 1
02. 02. 2010
Dát tip
když chybí voda a vzduch, je to jedno

Norsko 1
02. 02. 2010
Dát tip
Mám rád prdel, ale ne tak velkou

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru