Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Technický rozvoj klubů

18. 10. 2001
0
0
5290
Autor
clovrdik

Čau lidi,

     tohle auditorium píši jako vedoucí jednoho z klubů, které na Písmáku existují. Než začnu cokoliv psát, chci, aby bylo jasné, že není míněno jako zarputilá kritika čehokoliv a už vůbec není míněno jako kolbiště pro přemoudřelé tlachání vedoucí jenom k hádkám a k neřešení ničeho. Rovněž jsem si vědom, že navrhované věci bude možná těžké realizovat a dále toho, že Olda má s Písmákem i tak dost práce, proto se navrhované věci zřejmě nebudou realizovat hned. Ale zase na druhou stranu, až na to příjde, je dobré mít sepsané , co si lidi v klubech přejí, že by měly technicky umožňovat.

     Hlavní věc, která vadí, je řazení děl do klubu. Díla bohužel nejsou řazena dle datumu jejich vložení do klubu, ale podle abecedy jejich názvů. Pro občasného návštěvníka klubu se tak z výčtu děl stává nepřehledná halda odkazů bez ladu a skladu. Jediná možnost je, že ten, kdo zařadí dílo do klubu, musí o tom napsat do diskuse pod ním. Opět, při dlouhé diskusi, než se to náhodnému návštěvníkovi načte, přestane ho to bavit. Výsledek ? Zřejmě malá návštěvnost klubů. Návrh je tedy jasný – řadit díla dle jejich zařazení do klubu.

     Další věc – jelikož je funkční možnost, aby díla vkládali i jiní členové klubu, ne jenom klubový administrátor ( a díky za tuhle možnost ), bylo by dobré, aby se u zařazeného díla ukázalo, kdo ho zařadil.

     Další – naprosto chybí informace o návštěvnosti klubu. Možná nejenom mě by zajímalo, kolik přístupů mají jednotlivé kluby. Informace velmi užitečná, fakt nemám nejmenší tušení, pro kolik písmáků se snažím vést svůj klub.

     Další věc – je skvělá možnost poslat zprávu členům klubu najednou. Lepší by to ale bylo, kdyby šla zpráva poslat jenom určitým členům klubu, podobně, jako avíza se posílají jenom někomu.

     Obecně by bylo dobré, kdyby se v zobrazení děl ukazovalo, že jsou zařazena v nějakém klubu ( nejlépe konkrétně v jakém ). Stejně, jako se ukazuje, že jsou ve výběru a od koho.

     V tuhle chvíli mě nic dalšího nenapadá, ale je pravděpodobné, že seznam návrhů budu rozšiřovat. Dávám to sem jako auditko, aby se vyjádřili a svými návrhy přispěli všichni, které problematika klubů zajímá, kteří od nich něco očekávají a třeba to, jaké by musely kluby být, aby jste do nich vstupovali, a to buď jako členové a nebo jako občasní návštěvníci.

     Předem děkuji za kulturní a věcnou debatu.


Čolito
29. 04. 2002
Dát tip
.

Robynson
26. 12. 2001
Dát tip
Zajímavé. Přiznám se že závidím. Často a silně závidím.Všem a většinou vše. Nejsem si jist, není - li to nějaká úchylka. Kdysi mi to bylo velice nepříjemné, ale pak jsem si řekl: "Ale co je to vlastně závist. To přeci není žádná špatná vlastnost. Závist je přeci tužba po něčem co nemám. Po moudrosti, laskavosti, toleranci, rozvážnosti. Je tedy evidentní, že moje závist je veskrze kladná vlastnost a je třeba jí neustále rozvíjet. To samé radím Vám ostatním. Rozvíjejte své vlastnosti, dokud můžete, byť by vás od toho vaše okolí zrazovalo. Já je znám, nevědí o čem mluví :-)))))))

Mýreček
24. 11. 2001
Dát tip
"...dle datumu..." je blbost "...dle data..." Ach.....ten češtin..... :-( Ale jinak souhlas

Samohyb
19. 11. 2001
Dát tip
já bych ji taky chtěl÷)

Jochanien
19. 11. 2001
Dát tip
no možná by ta virtuální byla dostačující.....nebo že by spíše rituální socha?:-))))

Dalmatika
12. 11. 2001
Dát tip
Zda se, že mohu přispět pouze radou, ale nic kloudného mne zatím nenapadlo, takže............ Vážení, co takhle vyrtuální socha? Oldy by byl první kdo by ji měl. Alespoň o nikom dalším nevím.

myrinda
09. 11. 2001
Dát tip
stavis me pred nelehky ukol, mahoney.....najit lehky a pevny a dustojny material....obavam se, ze tady mi nauka o materialech ze strojni fakulty nebude nic platna ;-))))))

Vole
08. 11. 2001
Dát tip
tak co ta socha, uz ste zacali? :-))) kde ju chcete potom vystavit, lebo ja by som chcel 1 kopiu aj u nas na slovensku napr v blave, to ich budeme musiet spravit viac!!

Vole
08. 11. 2001
Dát tip
*** Olda si to predsa zasluzi!!!

Krel
08. 11. 2001
Dát tip
**! OLDA !**

Semipalakva
08. 11. 2001
Dát tip
**! KREL !** chi

Mahoney
08. 11. 2001
Dát tip
myri, z čeho že ta socha bude? jak tak na to koukam, na mě už zbyla akorát funkce podstavce pod sochu... tak doufám, že nebude moc těžká :))

femine
08. 11. 2001
Dát tip
dodám šampańský,ať máte rozesmáté pusénečky:o)

Olda
07. 11. 2001
Dát tip
Tak postupně. Clovrda: - díla jde vy výpisu řadit podle názvu, data vložení (které se teď nově eviduje a zobrazuje se stejně jako kdo jej vložil v Administraci odkazů (zatím?), data publikace na P. - kdo jej zařadil se zatím zobrazuje v adm. nevím zda-li by to mělo být i v norm. seznamu - nevím, jak si přestavuješ návštěvnost klubu .. každý autor jednou, nebo každý "pohled" autora? Obé mně přijde zavádějící .. ? - u každého díla se zobrazuje v jakém klubu je uvedeno Cava: - tak až na automatickou zprávu autorovi o novém odkazu (to plánuju formou "novinek" viz třebas zítra, stejnětak polsedních dvacet nově zařazených) by to mělo být :) Mahoney: - klubový pokec je na zvláštní stránce, ale zbylé ne. Ten hlavní pokec by měl ustoupit do ústraní. Nově je tu možnost přidat do klubu "auditorium" (tedy to tu už bylo :), ale při vkládání zašrtnout, že má být "jen v klubu". To v praxi znamená, že dílko nebude figurovat v žádném dalším seznamu děl a bude tak jen "klubové", resp. debata bude jen klubová. Tam budou samozřejmě fungovat Avíza, atd. A ještě pozn. tohle zaškrtnutí funguje jen u děl u kterých je vkládající autor. Nu a naposledy, hned za úvodem ke klubu je právě seznam auditorií ke klubu náležejících ... + zprávy selektivně jen některým "klubákům" později + úprava textu, názvu, mazání klubu + seznam autorů jenž mohou adm. odkazy

Cavalera
07. 11. 2001
Dát tip
Nechám Ti vytesat sochu:-)))

clovrdik
07. 11. 2001
Dát tip
Oldo, seš zlatej :-)))) A až bude Cava tesat sochu, taky se přidám se svým kladívkem :-))) Díík :-)

Ribi
07. 11. 2001
Dát tip
Je výborné, že toto audítko...pomohlo vyriešiť ... chod klubov ... Oldovi ako aj všetkým, ktorý prispeli za nový stav veci ... patrí úprimná vďaka

Wopi
07. 11. 2001
Dát tip
Cava, clovrdik - kladívko už je, tak přidám kovadlinku... ééé... majzlík vlastně :)))

myrinda
07. 11. 2001
Dát tip
aha ..a na me asi uz zbyva jen dodat material na sochu, ze? .-))) ale vazne - oldo , velky dik!!!

dablik008
07. 11. 2001
Dát tip
no a ja uz muzu tak leda dodat platno na prikryti pred slavnostnim odkrytim :o))) Olda udelal kus dobry prace!!

Olda
23. 10. 2001
Dát tip
Ciao chlapi, tak ja to beru vsechno na vedomi, hlavne tady to dilko nechte a dumejte dal, ja se k tomu pokusim co nejdrive dostat. Jinak jde-li ciste o technicky veci (mimo kluby), ci kiksy, piste mi to a ne abych se k tomu pak dostaval pres tenhle audit. Dik. O.

dablik008
23. 10. 2001
Dát tip
Cava, ja uz ho taky davno volil, ted je rada na zbytku pismaka...na tech 2...3 procentech :o)))))))

Cavalera
22. 10. 2001
Dát tip
u klubů je toho tolik, že by se iklo to řešit buď přes layers, nebo nějqkej ten javáckej scriptík:-))) chi chi .... se mi to kecá, když to nemusím dělat:-)))))

dablik008
21. 10. 2001
Dát tip
ja myslim ze Cava s clovrdikem to vymysleli moc pekne :o)) jen tak dal! a souhlasim s Printem, clovrda mel byt v redakci davno!

Cavalera
21. 10. 2001
Dát tip
já človrdíka volil už dávno:-)) .. teď Vy chlapci:-))

Mahoney
20. 10. 2001
Dát tip
cava, clovr ***! a přidám: + posílání avízek u debaty v klubu + možnost zakladatele klubu libovolně promazávat pokec pod klubem + klubový pokec taky na zvláštní stránce

clovrdik
20. 10. 2001
Dát tip
Mahoney, dobrý nápady :-)

Cavalera
20. 10. 2001
Dát tip
Ještě jsem si vzupoměl, že by tam moíhl být pod odkazem výpis lidí, kteří mohou do klubu vkládat dílka a z toho vyplývající, že "autor" klubu má právo kohokoli pověřit výběrem (což je teď sice teoreticky možné, ale v praxi, jak jsme se přesvědčili to moc nefunguje, čili spíš jen připomínám, aby sme na to nezapoměli ..._)

Cavalera
20. 10. 2001
Dát tip
.. co se týká aktuálnosti .. asi by to prospělo i u ionoho "potlachu" pod klubem, kdyby bylo zobrazeno jen posl. (např) 20 příspěvků a zbytek pod odkazem ... jako je to dneska pod auditorii, ale tam jejich snad jen 10 a to je málo ....

Cavalera
19. 10. 2001
Dát tip
Kluby: 1. Jako nešťastnou považuji již strukturu stránky, kdy velkou část obrazovky zabere výpis členů klubu, což je zbytečné. Aby klub mohl řádně a přehledně fungovat, musí být nejlépe viděno to o co v klubu jde, tedy dílka, resp. nabídky a možnosti jak se k daným dílkům dostat anikoli, že nějaký Cavalera byl x-tý, kdo se do klubu zapsal ... 2. strukturu si představuji následovně: a) název (+ odkaz na podrobný popis klubu a jeho záměr) + autor klubu + odkaz na výpis členů klubů (dohromady jeden řádek) b) řádek odkazů na - seznam autorů zařazených do klubu, seznam dílek s možností uspořádat si řazení dle data, jména popř. kategorie c) aktuální nabídka nejniověji zařazených dílek (např. 20 posledních zařazených (teno by možná předcházel výše ubedenému řádku odkazů, resp. měl by svůj samostatný a další řádek s podobnými odkazy, hlavně co se týká způsobu výpisu dílek by měl kompletní seznam dílek v klubu, viz. bod d níže d) kompletní výpis dílek zařazených (pravděpodobně napřed jen odkaz na komplet výpis z důvodu rychlejšího nabíghání stránky a zpříjemnění tak čtenosti první základní stránky pro její pravidelné návštěvníky 3. automatická oznámení pro členy klubu formou avíz o nově zařazených dílkách do klubu, či jiných změnách v klubu (nejlépe způsobem jakým je nyní řešeno upozorňování na nové kritiky, zprávy a avíza, přibyla by tedy např. "Avízo klubu" 4. viz člobrdík:-)) A už mě nic teď nenapadá:-)) Cava:-)

Print
19. 10. 2001
Dát tip
Cava: moc se mi to líbí!

clovrdik
19. 10. 2001
Dát tip
Cava, skvělé, díky :-)

Ribi
19. 10. 2001
Dát tip
nedá mi než súhlasiť...skutočne je problémom vedieť...čo je nóvum...medzi všetkým...čize nejaké to radenie...podľa dátumu...áno...áno samostatný bod: ak sa jedná o klub...tak mám pocit...že klub tvoria...ľudia...ktorý chcú klub tvoriť...či už na báze...poetiky...estetiky...alebo podobne...čo je však...zaujímavé...málokedy sa niekto vyjadrí...k básniam...ktoré sú v danom klube...čiže...hovorím tu o vzájomnej komunikácii klubu...ako takého...samozrejme...mohlo by sa aj jednať o určité...obmedzenie...ale všetko je vecou...debaty

clovrdik
19. 10. 2001
Dát tip
Ribi, máš pravdu, klub tvoří lidé, kteří chtějí klub tvořit; To je aleč pak na lidech v tom kterým klubu, co chtějí a nebo nechtějí dělat; Tohle auditko má být zaměřeno na technický chod klubů, nikoliv na jejich, řekněme ideovou náplň a činnost :-)). Ale díky za příspěvek :-).

Print
19. 10. 2001
Dát tip
Clovrdika do redakce!!!!

Wopi
19. 10. 2001
Dát tip
Clovrda: výborně! A Cava taky.

Ribi
19. 10. 2001
Dát tip
samozrejme...ospravedlňujem sa... myslel som to ako samostatný bod...ale nechce sa mi k tomu otvárať audítko... inak to poviem...je nutné...spriehladniť...osnovu...ale kedže tu zazneli poznámky (Cavalera)...ku ktorým nemám...čo dodať...tak som zvedavý...ako to dopadne...z realizáciou...

clovrdik
19. 10. 2001
Dát tip
Ribi, neomlouvej se :-) To je v pohodě; ale myslím si, že vlastní náplň si musej udělat klubníci, tak na co zvláštní auditko ? Víš, co by z toho bylo za nadávání a tunu zbytečnejch řečí, jako v jinejch auditkách ? :-)))

Ribi
19. 10. 2001
Dát tip
to si viem predstavit :-)

myrinda
19. 10. 2001
Dát tip
ano, tak jak to vymyslel a napsal cava by to bylo moc fajn :-))

Semipalakva
18. 10. 2001
Dát tip
:-cxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

dablik008
18. 10. 2001
Dát tip
v klidu prectu a zkusim se vykonstruovat :o))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru