Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nepřiměřená obrana

10. 02. 2010
9
75
4438
Autor
FAE BOMB

 

Nepřiměřená obrana

 

Přišel ňákej feťák,

chtěl mi ukrást foťák.

Tak jsem vzal ten digitál,

praštil ho přes genitál.

Skončilo to u soudu,

prý za újmu na oudu...

 

 

 


75 názorů

a2a2a
02. 03. 2010
Dát tip
ten nick byl kdysi označením oddělení, které jsem vedl A2 a protože tehdy snad bylo zapotření, aby měl alespoň 5 znaků, tak tedy a2a2a, navíc to tehdy bylo docela zřetelné, zapamatovatelné a tedy přitahující pozornost a už je to tak asi 6 let a dostal se do podvědomí.

FAE BOMB
02. 03. 2010
Dát tip
Kormidelník veslice nějak podobně udává tempo, ne? A v souvislosti se soudem mě napadla loď poháněná galejníky. Nebo proč ten nick?

a2a2a
02. 03. 2010
Dát tip
U soudu je málokdy veselo, ale zrovna dnes jsem v posledním období učinil opakovaně dobrou zkušenost s úrovní chování a jednání soudkyň - žen. Skoro podléhám pocitu, že alespoň v soudních přích málo významných lidí to nemusí být se spravedlností tak zlé, jak se jeví z médií, ale jinak je ještě hodně co napravovat. FAE BOMB, doufám, že nemyslíš jako že jsem šéf galérky, to bys sis mne musel pak předcházet.

FAE BOMB
02. 03. 2010
Dát tip
Reakce na: přímo u soudu nikoliv, ale v příslušném resortu ano. Podle nicku a2a2a bych tě tipoval na kormidelníka na galéře... :-)

a2a2a
01. 03. 2010
Dát tip
přímo u soudu nikoliv, ale v příslušném resortu ano.

a2a2a
26. 02. 2010
Dát tip
tady jsi mi připoměl citát ze soudních spisů: Praštil ji lopatou přes zadní část těla, která byla přiložena jako předmět doličný k soudnímu spisu.

FAE BOMB
26. 02. 2010
Dát tip
Tohle je jedna celosvětová pyramidová hra. Západ nabízí celkem slušný úroky, takže se vyplatí mu půjčovat. Úroky pak platí z dalších půjček. Co se asi stane, až se ty částky vyrovnaj', případně splátky budou převyšovat nové půjčky? Minimálně dojde k poklesu HDP z důvodu nejrůznějších úspornejch opatření a nový věřitele bude těžký najít. Výsledkem bude bankrot státu, protože peníze už byly dávno prožraný a dluh neni ničim krytej. Požadavky Číny a dalších na splacení dluhu státním majetkem budou nevyslyšený, nehledě na to, že USA zřejmě ani tak velkej majetek jako dluh nemaj'. Pak už je jen krok k chřestění zbraněma a preventivnímu úderu s cílem potenciálnímu nepříteli (třeba Číně) zničit zbrojní arzenál. A jak už se jednou atomovej vláček rozjede, tak už je jedno, kdo s kym. Preventivně se začnou mlátit Korejci, Pákistán s Indií, Izrael se svejma muslimskejma kámošema a to všechno v rámci preventivní války, kterou by si v dobách míru nikdo nedovolil.

FAE BOMB
26. 02. 2010
Dát tip
Čína je sice produktivní, ten svůj šmejd vyrábí prakticky zadarmo (na úkor mzdy dělníků) a na oplátku se jim tam hromadí dolary. Celkem jedno, jestli v podobě bankovek, nebo v elektronický podobě. Čína je bohatá co do vlastnictví dolarů a je tam spousta dolarovejch miliardářů. Problém je v tom, že za tak velký množství peněz už neni co koupit. Když by to hodili na mezinárodní kapitálovej trh, tak by to rozpoutalo hyperinflaci, takže se jede ve starejch kolejích a čeká se, až jak to dopadne. S pádem dolaru by totiž padnul i veškerej průmysl a stamilióny Číňanů by skončily na pracáku. Pak je extrémě snadný, aby se vlády chopil nějakej diktátor a rozpoutal válku. Je celkem jedno, jaký bude mít šance na vítězství, touha po moci je silnější.

FAE BOMB
25. 02. 2010
Dát tip
Už jsem na to téma napsal i nějakou úvahu, ale zatim nezveřejnil, protože se mi to příliš nelíbí. Budu to muset ještě vyladit. Předpokládám ale, že ta válka bude vpodstatě "bipolární". USA+NATO a někdo další vs. Čína, pár dalších asijskejch států, muslimové, atd. Teď se mi to tu nechce vypisovat. Nelze vyloučit i pár souběžnejch a vpodstatě bezvýznamnejch konfliktů třeba v Jižní Americe, Africe, atd.

FAE BOMB
25. 02. 2010
Dát tip
Chaos, kterej následně přeroste ve válku. Pokud peníze ztratěj hodnotu, zkolabuje mezinárodní obchod. Jedinej způsob, jak se dostat k surovinám pak bude válka.

FAE BOMB
25. 02. 2010
Dát tip
Naopak, to podstatný je. Zadluženost totiž nemůže růst do nekonečna. Jak to skončí? Válkou! Amerika teď dává na zbrojení podstatně víc peněz, než kdykoliv předtim, včetně studený války. Asi vědi proč.

* doufám,že je to v blbůstkách*

FAE BOMB
25. 02. 2010
Dát tip
Pravá krize nastane, až Amíkům nikdo nebude chtět půjčit prachy. Nebudou mít ani na placení úroků současnýho dluhu...

FAE BOMB
24. 02. 2010
Dát tip
Amíci hlavně žijou na dluh, jinak by tam byla podstatně nižší životní úroveň. Je jen otázkou času, kdy to tam "praskne"...

FAE BOMB
22. 02. 2010
Dát tip
Zajímavá úvaha, ale... Přesunout problém na někoho jinýho je taky řešení. Slovensko se zbavilo svejch cikánů tak, že je poslalo k nám. Proč se nezbavit cikánů jejich posláním do Ameriky? Všichni budou šťastný, snad kromě Amíků. Těm to ale přeju.

rabia
18. 02. 2010
Dát tip
jo Vaud o tom bych ti mohla neco vypravet..ziju totiz v Barcelone a nezbyva mi nez souhlasit..fotak sem taky mela pekny..

FAE BOMB
17. 02. 2010
Dát tip
Kdo má takový prachy, tak je boháč a to i na americký poměry. Většina Amíků je totiž totálně zadlužená. Pravděpodobně platí, že manžel/manželka a děti dostanou občanství automaticky. Ta částka by se velmi brzo vrátila. To už nemluvim vo uvolnění bytu, zastavení černejch vodběrů elektriky, vody (kradou teplou vodu z radiátorů), ničení všeho možnýho za účelem krádeže kovů...

FAE BOMB
16. 02. 2010
Dát tip
Taky na to nejsem expert. Každopádně by taky šlo dát každýmu cikánovi, tušim, 100.000$. Pokud někdo investuje (!) tuto částku v USA, automaticky získává občanství. Stačí třeba do bydlení. Investovaná částka zůstává ve vlastnictví investora. Tyto peníze by byly výměnou za české občanství. Další pozitivní diskriminace. Rómové only...!

FAE BOMB
15. 02. 2010
Dát tip
To vlastně ani neni můj nápad. Americká vláda uznává, že indiánům ublížila a život v rezervaci neni lehkej. Proto všem indiánům v rezervaci vyplácí jakousi rentu. Norská vláda zase kompenzuje Laponcům jejich zvýšený náklady na život na severu. Pokud se přestěhujou na jih, tak sry. Tam už takový náklady nejsou. Navrhuju dát cikánům Ostravu a okolí, nebo nějakou jinou oblast. Kdo bude bydlet tam, bude dostávat určitou kompenzaci za znevýhodnění dané odlišnou barvou pleti. Jo, a taky bych zakázal vývoz zejména kovů, ale i jinejch věcí z oplocené oblasti, jinak by to tam během pár let všechno zničili a začli by brečet, že to je rasismus a že se tam nedá žít...

FAE BOMB
15. 02. 2010
Dát tip
To město by se asi mělo voplotit vostnatym drátem proti nelegálnímu vniknutí bílých alkoholiků. Dvojitej plot s vostnatym drátem a mezi plotama samostatně útočící psi. A kdo by ve městě zlobil, byl by za trest vyhozenej. Aspoň na pár dní, nebo dýl.

FAE BOMB
15. 02. 2010
Dát tip
To samý jak s těma drogama bych udělal s alkoholem a cigaretama. V určitym městě bych dával cikánům alkohol a cigarety zadarmo, ovšem jen při konzumaci namístě. To město by pak vypadalo jak v americkym katastrofickym filmu, ale všichni by na tom vydělali. Nemovitosti bílých by bylo samozřejmě nutný vykoupit, asi jako při stavbě dálnice, nebo těžbě uhlí. Jsem rasista? Nikoliv! Toto je pozitivní diskriminace. Bílej by nedostal zadarmo nic!

FAE BOMB
15. 02. 2010
Dát tip
Dneska řikali v TV, že v Evropě jsou už čtyři země, kde budou nejtěžší závisláci dostávat heroin zadarmo. S tim plně souhlasim. Výrobní cena heroinu je srovnatelná s cenou paralenu. Za naprosto minimální náklady se předejde mnoha trestnejm činům a to včetně vražd. Hazard bych drasticky omezil. Už jsem taky viděl, jak nějakej blbec přišel do hospody, vožral se a naházel do automatu celou svojí vejplatu. Co se týče workoholismu, dokážeš si představit, že by touto závislostí trpěla předevšim rómská menšina? Někam přijdeš, že chceš práci. Voni ti narovinu řeknou, že tě nechtěj, protože jseš bílej. Práci neseženeš, protože všechnu práci zabrali cikáni. No co ti zbyde... Pobírat sociální dávky a krást.

renegátka
14. 02. 2010
Dát tip
Budou nás trestat za to,že bráníme jejich podnikání.Protože zloděj i prostitutka v potu tváře zajišťují svoji obživu.To jen my se dobrovolně nechceme vzdát svého majetku a celou věc komplikujeme.Nějaké přikázání Nepokradeš Nesesmilníš už neplatí.Nebylo to nic jiného, jen neviditelná ruka trhu, co sáhla na tvůj foťák.Tak pravil pan profesor a pak, že tu nemáme daňový ráj.

FAE BOMB
14. 02. 2010
Dát tip
Taky si myslim, že by sběračství lesních plodů měl upravovat zákon. V pravěku určitej díl automaticky dostával šaman a náčelník. Fakt nechápu, proč by se dneska neměla nějaká část z těchto produktů odevzdávat farářovi a starostovi...

renegátka
14. 02. 2010
Dát tip
Kdyby tak poslanci usedli do křesel a dali pravidla těm nejstarším z řemesel.

FAE BOMB
13. 02. 2010
Dát tip
Vlastně měl celkem štěstí. Kdyby chtěl ukrást předválečnou zrcadlovku, tak už by to asi nerozchodil. Několikaměsíční léčba, lázně, rehabilitační cvičení... Děkuji za tipy a kritiky.

jH
12. 02. 2010
Dát tip
:) *

A.H.
12. 02. 2010
Dát tip
Poměry se zkrátka měnit nebudou.

FAE BOMB
11. 02. 2010
Dát tip
Jájinko, mě přece nevadí, že narkomani berou drogy. To zde také nijak nekritizuji. Uznávám, že jsou slabí a bezmocní a zasluhují naší ohleduplnost a soucit. Pouze mi vadí, že nepracujou a na svého koníčka si opatřujou peníze přepadáváním těhotných žen, důchodců, postižených, případně prodejem drog dětem. Osoba těžce závislá na heroinu údajně utrácí za drogy řádově tisíce korun za den. (Zdroj: TV zprávy.) Protože kradený věci lze prodat pouze za zlomek jejich skutečný ceny, tak napáchaná škoda je nepochybně podstatně větší. Po všech osobách závislých na heroinu bych požadoval doložení příjmu, nebo bych je automaticky považoval za zločince a s omezením svobody pohybu donutil k léčbě. Užívání opiátů by ze svýho platu neutáh' ani prezident.

Norsko 1
11. 02. 2010
Dát tip
proč myslíš, zboro

Zbora
11. 02. 2010
Dát tip
jojo, norsko to musí vědět nejlíp!

jájinka
11. 02. 2010
Dát tip
jo, a sem jsem chtěla napsat, že mě s***e, že si děláš srandu jen z těch slabších a ubohejch . ..jednous mi opáčil, že "ze všeho"...no, zkus ze sebe samýho, nic ve zlym..)

nevím, proč se pořád novináři otírají o toho vymahače od Čezu, že nosí u sebe pistoli. Pokud jí má legálně, kde je problém? Mířil snad s ní někomu při odečítání elektřiny na kebuli?

FAE BOMB
11. 02. 2010
Dát tip
To je sice hezký, ale až budu psychicky na dně a budu si chtět koupit nějakou drogu, tak mi nikdo žádnou neprodá, pže si bude myslet, že je to nějaká policejní provokace... :-)

FAE BOMB
11. 02. 2010
Dát tip
ren: U soudu tvrdil, že si ten foťák chtěl jen prohlídnout... Já jsem dostal dvěstě hodin veřejně prospěšnejch prací. Fakt mi nevadí, že budu zametat ulice, ale jestli mě budou nutit, abych si přes maskáče natáhnul tu hnusnou svítící vestu, která mě totálně dekamufluje, tak to radši půjdu do vězení!!!

FAE BOMB
11. 02. 2010
Dát tip
TO: Nevypadám jako člověk, kterej u sebe takový věci nosí. Spíš prej vypadám jako fízl...

FAE BOMB
10. 02. 2010
Dát tip
Nor: Takový jsou tam zákony. Nesmíš mít nůž s čepelí delší, než tři palce. Pouze Sighové maj' výjimku. Kvůli náboženství "musej" nosit nůž, takže se tam volně promenádujou s kudlama velikosti římského meče. Podle svýho náboženství ale ten nůž nesměj vytahovat, protože jinak se čepel musí "napít krve". Tak mě napadá... Neměli by muslimové taky dostat výjimku, pokud jim Alláh přikazuje nosit sebevražednou vestu...?

renegátka
10. 02. 2010
Dát tip
A kdo tedy půjde za katr?

Norsko 1
10. 02. 2010
Dát tip
Co policajt, to kokot. Přitom jsou to ochránci národa

FAE BOMB
10. 02. 2010
Dát tip
Nor: Zločinci budou mít zbraně vždycky. Proto je jedině žádoucí, aby i slušnej člověk měl možnost se vozbrojit. Bráchy kámoš měl v Anglii v autě kuchyňskej nůž. Viditelně a to hned vedle bagety a salámu, prostě svačiny. Viděli to policajti a okamžitě ho sebrali. Nevim jestli v klepetech, ale vodvezli ho na fízlárnu. Tam ho několik hodin vyslýchali a furt nechtěli uvěřit tvrzení, že si s tim maže na chleba marmeládu. Pak ho začli strašit, jak ho hrozně moc potrestaj'. Potom měli nějakej dlouhej telefonát, snad s ambasádou, či co. Nakonec ho pustili s pohrůžkou, že příště už tak hodný nebudou a že je to všechno v počítači, tak ať to radši nezkouší. Pro jistotu mu ale sebrali otisky prstů a DNA. Takhle nějak to bylo a to všechno jenom kvůli malýmu blbýmu nožíku, kterej sotva dokázal ukrojit rozteklý máslo...

Norsko 1
10. 02. 2010
Dát tip
vybublává mi šampus, sory

Rajmund
10. 02. 2010
Dát tip
Já nemám rád ty kradače. Voni ukradnou sejra a myslej si, že budou za vodou jako Švýcaři.

Norsko 1
10. 02. 2010
Dát tip
Zdá se mi, jakoby lidstvu vládly zbraně. Snad se z toho zlého snu probudím. Nechcete se za mě někdo probudit ?

FAE BOMB
10. 02. 2010
Dát tip
Jinak, ve Švýcarsku se nekrade mimo jiný kvůli totální vyzbrojenosti obyvatelstva. Čim víc zbraní, tim větší riziko pro zloděje. Opačná situace je v Anglii, kde je zakázáno mít doma i plácačku na mouchy. Před možná tak deseti lety, spíš víc, došlo k totálnímu odzbrojení občanů a během krátký doby vzrostla kriminalita se zbraní asi čtyřnásobně. Krom toho, "drsní hoši" přezbrojili z vyskakovaček a "motýlků" na palný zbraně, protože je za to prakticky stejnej trest. Totální zákaz palnejch zbraní navíc způsobil nevídanej kriminální jev. Než stačil zákon vejít v platnost, tak statisíce zbraní bylo jejich majitelům "odcizeno" neznámým pachatelem. Dřív nad těma zbraněma měl stát aspoň nějakou kontrolu. Zbraně vedené jako odcizené kontrolovat nelze.

Vaud
10. 02. 2010
Dát tip
v tom případě by Tě mohl zaujmout můj příspěvek Barcelona zlodějská, který jsem doplnil i videem na youtube - How not to get robbed in Barcelona :-)

Norsko 1
10. 02. 2010
Dát tip
taky říkám

FAE BOMB
10. 02. 2010
Dát tip
Mě jeden feťák, nebo co to bylo, ukradnul peněženku a mobila. Sice jsem za nim chvíli běžel, ale stejně jsem nevěděl, co bych mu udělal, nebo taky von mě. Potom zmizel kamsi do tmy a tam se mi už nechtělo. Snad se za ty prachy aspoň předávkoval, hajzl!

Vaud
10. 02. 2010
Dát tip
až mi ho ukradnou, tak budu dlouho a usedavě brečet, ale je pravda, že se pomalu blíží čas ho vyměnit... Tady, kde bydlím ve Švajcu se nekrade, což je hodně velká změna oproti Barceloně, kde Ti ukradnou i kreditku schovanou v konečníku :-))

Norsko 1
10. 02. 2010
Dát tip
jelikož ti ho neukradli, jinak bys praštil, tím jsem si jist, vaude

Vaud
10. 02. 2010
Dát tip
já bych nikoho foťákem do genitálu nebacil, protože mám svůj foťák rád :-)

Norsko 1
10. 02. 2010
Dát tip
mýlíš se vaude. jen takovej odstín

Vaud
10. 02. 2010
Dát tip
:-)) ze života!

jájinka
10. 02. 2010
Dát tip
"skončilo to na oudu prý za újmu na soudu"...to by šlo)

Norsko 1
10. 02. 2010
Dát tip
feťák by ti ho ukrad panáčku, ani byses neohlíd. je vidět, s kým se stýkáš

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru