Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dračí slzy

28. 02. 2010
1
4
1463
Autor
Šmodrcha

Chlapi prý nepláčou

 

Nebesa bouří. Šarlatovou nocí se míhají tyrkysové blesky. Mohutný dračí samec a s ním několik dalších velkých draků vzhlíží vzhůru k vrcholu útesu, na kterém se v lítém boji zmítají dvě jiná obrovitá dračí těla. Z obou prýští potoky krve a vzduch duní hukotem ohnivých vírů. Rudozlatí bojující do sebe zatínají drápy i tesáky. Pohyby jsou čím dál pomalejší. Když se od sebe odtrhnou, tak jen proto, aby proti sobě vychrlili další proudy ohně. Ohořelé šupinaté pláty odpadávají ze seškvařeného masa. Nyní se do sebe naposled zaklesnou ve smrtelném objetí.

Boj nemá vítěze.

Nepřežijí.

Všichni to vědí.

Největší dračí samec se rozhlédne po skupince. Čte v očích ostatních jen zoufalství a zděšení. Zvedne hlavu ozdobenou strašnými trny a vydá hluboký a táhlý řev. Řev dozní daleko v lesích, ale draci na útesu, strnulí ve smrtelném obětí, ho již neslyší. Statnému drakovi skanulo několik slz, které se vpily do bahnité země. Bouře ustává. Sluneční paprsky brzo ozáří obě mrtvá těla. Dračí obr i další samci odejdou a již se nikdy nevrátí. Další boje nebudou. Nemá kdo bojovat. Jejich druh zná jen jedno bojovné pohlaví, proto viděli poslední nelítostný souboj.

Souboj dvou zbývajících dračích samic na této planetě.


4 názory

martinez
13. 03. 2010
Dát tip
chlapi nejsou draci... ti by asi nezaplakali a eště by si na ně vsadili :o) mně se to náhodou líbilo...

Podměsíc
01. 03. 2010
Dát tip
Volovina.

Šmodrcha
01. 03. 2010
Dát tip
No právě :-))

Gerrhen
28. 02. 2010
Dát tip
Jestli jsem to správně pochopil, byla to miniatura o tom, jak draci sledují zápas, který je odsoudí k záhubě a oni to během během celého zápasu vědí. Který tvor, který má inteligenci větší než zahradní trpaslík, by se takhle zachoval?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru