Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Situace je vážná

13. 03. 2010
10
21
1763
Autor
Angelcat

Sere mě tahle doba o ničem... K čemu jsou nám nejmodernější technologie... Když jsme přesto sami? Vzdali jsme se svobody a jsme obklopeni všudypřítomnou svazující technikou... Chci zase žít bez internetu a mobilu ale se skutečnema lidma! Já chci žít, do prdele!

Liším se v základních rysech

                                          je mi trapně za lidstvo

Chci dělat všechny ty klišé věci

                                          bojovat za dehet

Slyšet šeptat ráno

                                          tiše sloužit extázi

Instinktivně natáhnout ruku

                                           a umřít v souladu se zákonem...


21 názorů

Benetka
29. 09. 2019
Dát tip Gora

...a tak...

Jeden komentář skoro po dekádě.

Taky mě sere tahle doba o ničem.

A vidíš - uplynulo skoro 10 let,a svět je stejný.

Skoro.

Do prdele...


Jonash
08. 03. 2013
Dát tip

ani umírat se zákonem už asi nebude asi tak lehký... ale tip! protože jsme dva *


lastgasp
05. 03. 2012
Dát tip
Doufám, že jsi se za dobu od napsání veršů již našla. Spokojenější asi nejsi. Zkus se zadívat jinam a určitě najdeš i něco povzbudivějšího. Svět není jen internet a mobily. Otevři srdce a nech proudit svěží vzduch přátelství. Ve svém okolí jistě najdeš inspiraci. Hlavně piš!

Chigwell
18. 11. 2011
Dát tip
Já se liším jen maličkato-PC ovládám jen v práci(jinak jsem rád,že si něco namačkám na Písmáku),všechny ty fejsbůky a skajpy znám jen z doslechu,mobil mám spíš jako pevnou linku(furt doma a z 80ti procent vyplej),nevěřím mikrovlnce(připadá mi jedovatá-ten její woodoo ohřev je proti přírodě),auto nemám,protože se dopředu děsím toho,že někoho přejedu...jojo,jsem magor,ale nehodlám se měnit vlnou doby...*

konec je super :-)

konec je moc fajn...

snake_01
23. 03. 2010
Dát tip
složení lidstva se nemění, proto pocit studu za něj svědčí spíš o jeho nepochopení. Struktura byla a bude vždycky stejná - podle Braudela se vývoj myšlení odehrává na úrovni středně dlouhého času, což znamená v rozmezí staletí... Takže bych nezoufal, protože i Shakespeare žil v mentálně stejné době :o)

snake_01
23. 03. 2010
Dát tip
Ostrich: to zní jako programové prohlášení Vesmírných lidí - probouzení loutek atp :o)

jH
22. 03. 2010
Dát tip
zvláštní, já se otrokem vlastně vůbec necejtim, vlastně mi to spíš dost pomáhá, třeba o tobě bych se vůbec bez toho zpropadenýho internetu neměl šanci cokoliv dozvědět..a bez mobilu bych se neměl jak domluvit s těma reálnejma lidma...

kjkszpj2
16. 03. 2010
Dát tip
Rytmus doby se mění, ti co nejsou v kruhu nejsou vůbec. Dílko je smutná utopie. TIP

Garay
16. 03. 2010
Dát tip
Příjde ti to jako útok... Jejda. A to byl přitom můj názor. Ten nepříjemný pocit mne nepřešel. :D

Dickers
15. 03. 2010
Dát tip
To-Garay, proč ten útok na komentáře? Nevidím, že by někdo napadal její mládí. Podstata je ve vzpomínce a přání žít vlastním životem, podle svých snů a plánů. To není útok, každý vyrůstá bez vymožeností a taková byť jen maličká chvilka je vzácná.

Ostrich
15. 03. 2010
Dát tip
Loutky se probouzejí tím, že je poznáš, že o ně budeš mít zájem. Každý člověk, kterého si zamiluješ, bude najednou živě nekonečný jako moře. Kdo chce zapalovat, musí hořet:-) Nic ve zlém, opravdu.

Garay
15. 03. 2010
Dát tip
Hele kritikové... ale ono to není špatné, autorka si neklade za cíl spasit lidstvo. Čtěte malinko mezi řádky. A taky čtěte řádky. Chcete-li to vnímat jako "naivitu mládí" prosím... ale o tom to není. Ok. kdyby i Angelcat vysekala lidstvo a dosadila slovo ... "je mi trapně za Tebe...". Co pak? Vezmete ji na milost? Já mám takový nepříjemný pocit, že se tady nehodnotí díla ale VĚK. A to není dobře. T.

Dickers
15. 03. 2010
Dát tip
S nadpisem ta vážnost podání je. Určitě máš krásný vzpomínky na vyrůstání bez vymožeností. Já se jako malej vyřádil:) Jak zastavit pokrok?

Angelcat
13. 03. 2010
Dát tip
Doufám že se ty loutky probudá a stanou se z nich moji osobní Pinochia a začnou žít

Angelcat
13. 03. 2010
Dát tip
Tak příště bez pomlček

Ostrich
13. 03. 2010
Dát tip
Vidím, že už znáš celý lidstvo - to jsi to zvládla rychle:-) Ale faktem je, že naštvat se má někdy smysl. Třeba tě ta energie přenese od loutek k živějším lidem.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru