Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

**Zábavné rodinné konstelace aneb Píchá kámen ....?**

15. 03. 2010
3
34
3380

Rodinné konstelace: Metoda rozvoje osobnosti, sebepoznávání a psychoterapie. Umožňují názorně ukázat a pocítit souvislosti a vztahy mezi členy rodiny, případně členy širších systémů. Jejich tvůrcem je Bert Hellinger. Metoda je používána v terapii a poradensví. Věnováno: Vladimírovi K. ze z Plzně.

 

Dopis čtenáře externímu poradci:

 

Časopis „Mužský rozhled duchovní“  25.2.2010

 

Milý Vladimíre, doslechnuv se o Vašem věhlasu rodinně-konstelačního  specialisty, obracím se tímto na Vás s naší rodinou konstelací. Příběh tento, ach,  je pro mne  tak nepochopitelně  komplikovaný až zašmodrchaný! Soudím, že k jeho rozpletení je třeba napnout všechny síly. I ty Vaše magické. Přestože  tento příběh, zdá se, patří  do  kategorie trillerů a znít  bude  spíš jako dětská  hádanka,  věřte- nevěřte, napsal ho sám nejkreativnější z kreativních ……..totiž Mistr Život.

 

Tak to je, myslím, na úvod vše. Poslouchejte, prosím!

 

 Bylo-nebylo, ale bylo………

 

Moje máma a Jardův táta se znají z  mládí a dokonce už skoro mysleli na veselku.

Jarda a já jsme proto skoro bratři.

Jarda je můj spolužák z gymplu a před x-lety jsem mu skoro „jednu“ natáhnul, protože jsme se ve stejný moment ucházeli o stejnou dívku.

Mám také jednu sestru, Jardovu skoro sestru.

Skoro Jardův  skoro švagr se jmenuje Baumaxa. Můj skoro švagr také.

(Kdo je Věrka Baumaxová?)

Píchá kámen skutečně cihlu?

 

Ve víře ve vaše neotřesitelné schopnosti a autoritu a v očekávání vaší pomoci

 

s úctou

 

J.Š.  Pardubice – Bělečko

 

 

Reakce čtenáře:

 

Tamtéž   5.3.2010

 

 

Už vím !!!!!! Věrka Baumaxová je skoro majitelka obchodního řetězce, kde ve stavebninách prodávají kameny i cihly.

Díky výše uvedené technologii výroby mají neuvěřitelně nízké výrobní náklady a tím pádem i neuvěřitelně nízké ceny obchodovaného stavebního materiálu.
A Xavier? Ten je tak skoro skoromilionář.


To jsem zvědav, co  z toho materiálu pan Kokoška V.  postaví :-)?


Krásnou dobrou......(noc), Skorobratříčku!

J.H.  Bělečko

 

 

Odpověď externího poradce čtenáři:

 

Ještě tamtéž  15.3.2010

 

Odpověď externího poradce Vladimíra K. ze z Plzně si netroufala etická komise i redakce  našeho časopisu uveřejnit v  obavách o ztrátu seriózního renomé  listu.

 

S omlouvou  všem našim pravidelným čtenářům

 

                   redakce časopisu „Mužský rozhled duchovní“ 

 

 

THE END


34 názorů

Vlastně jen maličkost! Někde v diskusi se papouch odvolával na tvůj názor, že moje dílo nepatří do kategorie Dramata - scénáře. (Mimochodem, asi jsem tě stejně nepřesvědčil, že umístit toto moje dílko do "scénářů" není z mojí strany stavění si hlavy nebo nějaký dětský šprajc! Opravdu se mi zdá, že "toto umístění" odpovídá nejvíce mojí představě scénáře podle Lema nebo Neffa.) Vzápětí pak papouch neomaleně moje dílo a pak i druhé dílo - recenzi bez konzultace se mnou přeřadil. Hned na to jsem zjistil, že mi nejdou editovat po tomto jeho hrubém zákroku žádná z těchto děl! Nediv se, že jsem vás hodil do jednoho pytle! To je také život! Myslím, že na místě s tak rozsáhlými omezovacími pravomocemi nemá být někdo , kdo vše řeší s horkou hlavou v oblacích! A nadělá tak, víc škody než užitku! Ale hlavně sobě! Ono se totiž ukazuje, že i několik lidí v mém názoru se mnou souhlasilo a přístup papoucha k literárním dílům zde na písmákovi také vnitřně kritizují a nesouhlasí s ním! Jen neměli potřebu svůj názor uveřejnit! Ale jim děkuji, že mne takto podrželi! Asi bych to nevzdal i bez jejich ohlasu, ale vnitřně bych možná o svém názoru zapochyboval! Takže já dnes děkuji všem, co do diskuse přispěli! A tobě VT Marvine za pomoc s hledáním konstruktívního řešení! Vlastně se i omlouvám tobě, že jsem tě hodil do jednoho pytle s papouchem! Asi tam opravdu k němu nepatříš! Tak sorry! Zdar a sílu! J.Š.

Na co jsem ti neodpověděl? Je možné, že jsem že jsem v posledních chvílích dnes uplatnil metodu rychlého čtení, takže je možné, že ne vše v hlavě uvízlo! Mohl bys svůj dotaz - otázku zopakovat? Zdar a sílu! J.Š.

Hele Marvine, to co mi tady radíš, bylo možná jedno z prvních nebo druhých , co jsem žádal po papouchovi, aby mi řekl možnost, na koho se lze obrátit, aby mu (papouchovi) pomohl obnovit možnost editovat moje díla! V podstatě mne dosti neomaleně odbyl, že to nejde! Nejsem sice žádný computerový mág, ale vím, že slovo v "nejde" v oboru computerů prakticky neexistuje! Dokonce jsem se ho ptal, zda by se nemohl obráti na Romana Plojhara o "radu v nouzi". Odbyl mne stejným způsobem! Tak se nediv, že jsem nasranej! Teprve od tebe mám nějakou pozitívní zprávu o tom, na koho se v této záležitosti obrátit! Takže za to dík! Ale nevím, kdo je Dero a neznám na něj jeho e-mail. Můžeš mi to, prosím, poskytnout? K diskusi ohledně kategoríí a zařazování autorských děl do škatulek se nemíním již vracet. Zdar a sílu! J.Š. POZN: Máš pocit, že právě papouch je člověk na svém místě? Já jsem si již delší dobu nebyl jist, zda ano, ale po dnešní diskusi nabývám přesvědčení, že jeho působení zde na písmákovi není příliš konstruktívní!J.Š.

Myslím, že to funguje zde v takových vlnách! Jednou nahoře, podruhé dole! Ale abych dokázal jednoznačně říci, že směřujeme k tomu lepšímu.....? To si netroufám říct! Co si o mně myslí všichni čtenáři zde na písmákovi, je mi srdečně jedno! Není na světě člověk ten, aby se zavděčil všem! Vídíš, znovu si potvrzuji, že již všechno bylo vymyšleno a objeveno! Ani nové přísloví neobjevíš! Ani když ti o to nejde! Myslím si, že je jen mojí věcí, kam svoje dílo zařadím! To je pouze o vnitřním pocitu autora! Sere mne, a to budu pranýřovat do nekonečna, že mi někdo zde na písmáku a v nové době zcenzuruje moje dílo takovým způsobem, že si jako autor nemohu provést úpravy, které považuji ze svého pohledu za vhodné! To je to, co mne opravdu hněte! Že si někdo zde myslí, že má patent na rozum za všechny autory! Myslím, že ty Marvine, máš také poměrně blízko k písmáckým správcům a různým jiným adminům a kritikům. Pokud ano, dokaž mi, že se mýlím, když hážu všechny pomazané písmácké hlavy do jednoho hrubého pytle! Ztrať slovo, ať se vše zase vrátí k normálu a ať si mohou všichni autoři se svými díly nakládat a hlavně editovat je tak, jak jen oni uznají za vhodné! Omezování přístupu k literárnímu majetku autorů, to je jistě možné! To není nic nového pod Sluncem! Také to tu už bylo! Můžete zakazovat, omezovat přístupy k dílům ...., no vlastně k čemukoliv, ale myšlenku nemůžete nadlouho uvěznit! Nebo si myslíte zde na písmákovi, že i omezit myšlenku dokážete? Zdar a sílu! J.Š.

Já jen konstatuji, co se stalo! A co mne opravdu nasralo! A ty ses zrovna v jednom momentu postavil ke své smůle názorově na stranu papoucha! Já jsem konkrétně o váš názor k mým dílům nestál. Kdybych o něj stál, řekl bych vám to! Mám pocit, že ten vítr jste zaseli vy! "Adminové", "kritici" a jiní "odborníci" zde z písmáka, co se tváříte, že víte všechno lépe než lidé zde publikující! Sorry, ale takhle to cítím! Zdar a sílu! J.Š.

Já jsem přesvědčen, a zatím mi to nikdo nevyvrátil, že toto "moje" nijak závratně nevybočuje z kategorie Dramata- scénáře! Ale uklidním, tě! Ten styl není nějaký můj převeliký veleobjev! V mládí jsem hodně četl Stanislava Lema a Ondřeje Neffa. Říkají ti tato jména něco? Jak jsem již dříve řekl, vše již bylo vymyšleno a vyřčeno! Jen Můza a inspirace se vracíjí stále dokola! To je také život! Podle mne je to tak i dobře! Zdar a sílu! J.Š.

Víš VT Marvine, prvním předpokladem úspěšného studia, opakuji úspěšného studia, je v první řadě umět číst! Není bestseller jako bestseller.A Dana Browna ani neznám! Pokud nemáš hlavu v oblacích, dočteš se u mne, že výslovně cituji pány Dumase st. a Balzaca! O jiných, více známých autorech, se ve své recenzi snad nezmiňuji! I když netvrdím, že neexistují nebo nebudou v budoucnu existovat! Zdar a sílu! J.Š.

Názor Ti neberu! Toho jsem dalek! Ale sere mne, že mi "někdo osvícený" říká, jak mám co a jak dělat! A přeřazuje moje věci jen tak z kategorie do kategorie. Mimochodem asi tak odborně, že je mi odepřeno v tuto chvíli svoje díla upravovat a editovat! To opravdu tak trochu zavání těžkou "písmáckou totalitkou"? Nemyslíš? Myslel jsem, že poměry se od minulé vážné diskuse někdy v prosinci 2009 (Pišta) na písmákovi pohnuly směrem pozitívním! Dokonce jsem měl i takový vnitřní pocit, že písmák se s novým rokem 2010 zlidští! Teď (dnes) však musím konstatovat, že mám pocit přesně opačný! Pocit tuhého "písmáckého stalinismu"! Ale kdo seje vítr.....kdo ví, co nakonec sklidí? Zdar a sílu?! J.Š.

papouch
16. 03. 2010
Dát tip
autor má právo zařadit svoje dílo do té kategorie, o které je přesvědčen, že tam patří To se ale škaredě mýlíš... (dále to rozebírat nehodlám)

Pánové papouchu a VT Marvine! Jak se zdá, o životě a tudíž tím pádem i o literartuře, k vaší škodě zdá se, zatím nevíte vůbec nic! Bohužel ani o tom, jak vznikají trvale hodnotná díla. Říká se tomu bestseller! To je- dobře samo se prodávající dílo! Za tím si stojím, protože jsem přesvědčen, že jestliže je dílo dlouhodobě bestsellerem (třeba Dumasovi Tři mušketýři nebo Balzacova Lidská komedie), je to pro mne ta nejvyšší známka jeho zajímavosti, aktuálnosti a nadčasovosti. To znamená i oblíbenosti mezi čtenáři! A jak si myslíte, že tato díla vznikala? Myslíte si, že si osudy lidí v Lidské komedii Balzac "vycucal" z prstu někde na divanu? Na divanu snad možná, ale někde v blízkosti půvabné, vzdělané a chytré kurtizány! Anebo „příběhy“ slyšel od svých přátel tamtéž! Zatím nemohu říci o vás, že byste těmto "sprostým nevěstkám", jak je mnozí hanlivě nazývají a jímž Balzac vystavěl svým dílem pomník, sahali alespoň po kotníky! Ale je to hlavně k vaší škodě! Zatím je mi vás tak trochu líto, že ve svých letech (zvláště papouch!!!) jste z principu literatury pochytili jen velmi, velmi málo! A to VT Marvin vypadal zpočátku tak nadějně! Říkají vám také něco práva autora na svoje dílo? Myslím, že jen autor má právo zařadit svoje dílo do té kategorie, o které je přesvědčen, že tam patří! Žádám proto správce systému, aby moje dílo zařadil zpět do kategorie Dramata, scénáře, protože jsem přesvědčen, že tam opravdu podle mého pocitu patří! Nebo jsou správci a adminové zde na písmákovi nějací novodobí totalitní vševědové, že vědí vždy lépe, kam co patří? Vše už tu jednou bylo a možná, že po volbách letos na jaře 2010 zase (snad jen na chvilku) bude! To se chtějí zdejší správci opravdu postavit bok po boku k takovým "velikánům" jako byli V.I.Lenin, Adolf Hitler, J.V.Stalin nebo jako je Jiří Paroubek? Pak tedy pánbůh s námi ....a zlé pryč! Zdar a sílu! Jiří Štěpánek - Štěpa 16.5.2010 ( v den 71. výročí vyhlášení Protektorátu Čechy a Morava v roce 1939 německými okupanty!)

papouch
15. 03. 2010
Dát tip
A pokud si chcete psát nějaký soukromý deníček - na to jsou jiné weby.

papouch
15. 03. 2010
Dát tip
Marvin to řekl přesně. Odsun z kategorie.

Patřím mezi zasvěcené.Skutečné postavy znám osobně, nebo jsem s nimi již pobyl, aniž by mě více vnímaly. Myslím sestru a skoro švagra. Ten hraje dobře na kytaru a nemá rád... .Já bych dal za propletenec Tip. A kdo nepochopil, ten v podstatě neměl šanci. Tedy ať zbytečně nekafrá do toho, čemu nerozumí.

Arlea689
15. 03. 2010
Dát tip
...a moje dospělá dcera si vzala otce mé manželky, tím pádem se stala mojí tchýní a já svým vlastním dědečkem...

Ještě něco Marvine. Jediné, co v tuto chvíli zůstává utajeno, je stanovisko V.K. Vše ostatní je historie nebo realita nebo pokus o humor. Pokus o humor pro "zasvěcené"! Zdar a sílu! J.Š.

Marvine, život nepáše blbosti! Život je ..... prostě jenom život! Nic víc, ale ani nic míň! Zdar a sílu! J.Š.

Ale VT Marvine, nedurdi se! Tohle opravdu "napsal život"!Přesně tak, jak je avízováno! A přece nechceš čůrat (srozumitelnější je "chcát") proti životu (není myšleno břicho)!!! Zdar a sílu! J.Š.

Tvůj názor ti neberu! Ale mám také svůj! Zdar a sílu! J.Š.

papouch
15. 03. 2010
Dát tip
tohle není ani drama, ani scénář

A.S.Puškin
15. 03. 2010
Dát tip
Už vím !!!!!! Věrka Baumaxová je skoro majitelka obchodního řetězce, kde ve stavebninách prodávají kameny i cihly. Díky výše uvedené technologii výroby mají neuvěřitelně nízké výrobní náklady a ceny materiálu. A Xavier? Ten je tak skoro milionář. To jsem zvědav co by z toho materiálu pan Kokoška Vladimír postavil :-)? Krásnou dobrou Skoro bratříčku J.H.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru