Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

22. 3. 2010

22. 03. 2010
4
9
939
Autor
Sirup

Hej, tak jsem opět online. Písmák se třese strachy v nejistotě bez mých báječných, každodenních komentářů. Včera jsem neúmyslně vynechal. Omlouvám se všem, co měli abstinenční příznaky následkem nedodání mého textu k veřejnému pročítání. Doufám, že to nikomu nezpůsobilo dlouhodobější trauma a děkuji za novou dávku motivace, kterou jsem od vás obdržel. Však víte, jak rád s vámi komunikuju  tady na Písmáku a velice si vážím všech  vašich neuvěřitelně úžasných komentářů i postřehů. Právě jsem do sebe kopl litr stoprocentního pomerančového džušíku, aby mě vzpružil. Vitamín C je parádní věc. Nevíte někdo o spolehlivém způsobu, jak se naučit německý jazyk na pokročilé úrovni za jeden rok? Myslím, že to budu muset zvládnout. A zvládnu to. Jaký jste měli víkend? Šlo to?? Super?? Tak to je moc fajn. Měl bych zase začít více číst odbornou literaturu. Ne, že bych ji nečetl, ale nyní jsem si po týdnu či dvou zase dal trochu pauzu. Trochu mě to unavilo, ale rozhodně mě to baví čím dál víc. Když nemám nic jiného na práci, dokážu číst prakticky i celé dny a týdny v tahu. V průměru tak sedm až deset hodin denně. Chtělo by to nějaké rychločtení, i když nejsem už za tu dobu ani zdaleka nezkušený čtenář. Třeba takový způsob  čtení a uchopení informací co se propaguje na netu jako "PhotoReading" je naprosto nefunkční a nepoužitelný, je to jen zavádějící marketingový tah. Četl jsem kopii studie z NASA (volně dostupná na netu), která si nechala vypracovat podrobný posudek od prestižní americké psycholožky dr. Danielle S. McNamara na PhotoReading. McNamara se zapsala do kurzu "PhotoReading" a prováděla inspekci a testovala funkčnost metody "PhotoReading" jednak komparační metodou s "běžným čtením", tak také hodnotila úspěšnost dalších doplňujících testů. Srovnávala své výsledky s výsledky ostatních účastníků kurzu, tak také s tzv. experty na PhotoReading. Pomocí tabulek ilustruje průběh jednotlivých atestací, z kterých jasně vyplývá, že metoda PhotoReading je zcela neefektivní a neúčinná, což konstatuje i v závěru své inspekční zprávy, kterou vypracovala na objednávku NASA v lednu roku 2000.

Dnes ze mě vypadlo o trochu více.  Doufám, že jsem vás zcela nezničil. Výborně, takže máme dostatečné množství sirupu k povídání o popíjení.  Vzhůru do toho, na zdraví! A prožijte nespoutaně ten dnešní jarní den bez zábran!

 

Jo a taky doufám, že mě budete pravidelně číst a dáte si mě rovnou všichni do oblíbených, jasný?! Čusík.


9 názorů

Sirup
22. 03. 2010
Dát tip
jj z "0" na pokročilou úroveň za 1 rok, necháme tomu zatím volný průběh z mé strany, s němčinou začnu až za nějaký čas... a předpokládám, že ji zvládnu dovést na tu úroveň ;) pokud chceš začít s angličtinou, nemám s tím problém :) Are you ready? :D But today I am going to sleep. Good night ;)

j@newe
22. 03. 2010
Dát tip
ich weiß nicht, wie ich beginnen sollte = nevim, jak bych mela zacit :(

j@newe
22. 03. 2010
Dát tip
aha... takze "0" :-D ... prelozim: "a uz jsi se nekdy ucil nemecky?"

Sirup
22. 03. 2010
Dát tip
What? I do not understand. Sorry :-)

j@newe
22. 03. 2010
Dát tip
entschuldigung: deutsch

j@newe
22. 03. 2010
Dát tip
und hast du schon mal deustch gelernt?

Sirup
22. 03. 2010
Dát tip
výborně! myslím, že bychom mohli časem vytvořit lingvistické spojenectví: deutsch - english, mohu nabídnout anglické spojenectví maximálně do úrovně C1, čili doufám, že to bude dostačující ;) díky.

j@newe
22. 03. 2010
Dát tip
umim "německý jazyk na pokročilé úrovni" a potrebovala bych si osvojit jazyk anglicky aspon zacatecnicky... cekam na nabidku :)... komunikace se mnou je mozna pouze per internet

neroušek
22. 03. 2010
Dát tip
*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru