Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jednoho dne na drátě

24. 03. 2010
8
10
1249
Autor
Barman

Svět nejsou jen dějiny lidstva

 

 

            Šest much sedělo na drátě a ani nedutalo. Bylo dusno a na stejném vodiči opodál se vyhřívala vlaštovka. Neviděla je. Zato mouchy střídavě sledovaly lejno na ulici a vlašťovku. V neuvěřitelně malých mozcích se odehrávaly roztodivné výpočty, které kombinovaly nejrůznější náročné úlohy z fyziky, matematiky a dějin mušího pokolení, to vše bez jediné třídy základní školy.

            Vlaštovka se jmenovala Hodule a křídla ji bolela náramně, neboť cesta, kterou absolvovala na lačno, byla přespříliš dlouhá. Vlaštovka regenerovala, lejno vonělo a mouchy počítaly. Zatímco se odehrával tento myšlenkový závod motivovaný bojem o život, na ulici došlo k bezvýznamné šarvátce.

Vyškubl dlažební kostku a sledoval její uhlazené tvary. Následně svému protivníku vmetl do tváře něco nadávek a vzápětí nato i kostku. Nebyla to bůhvíjak veliká kostka, ba v porovnání s jinými kostkami spíš kostička, ale i tak to ve tváři soka povážlivě zapraskalo. Ležel na zemi, na které se nyní v krvi povalovalo několik zubů hned vedle jeho tváře, ze které se ozýval nářek přecházející v těžko definovatelné skřeky. Václav se sehnul a z rukou protivníka vytrhl několik listů papíru. Najednou se ozval oběma dobře známý zvuk. Zvoní, blesklo Václavovi hlavou, strčil Mateřídoušku do batohu a upaloval na vlastivědu.

A během tohoto výjevu si Hodule ani nevšimla, jak se šest much sneslo na lejno s tak fanatickým zanícením, že si ani nevšimly nohy strážníka, která se v běhu náramně strefila na onen exkrement, to vše navíc korunováno pádem lidského těla. Šest mrtvých je dozajista veliká tragédie a dotčený strážník na to vzpomíná dodnes.

 


10 názorů

ThatGuy
28. 03. 2010
Dát tip
hrozne potrhany, nejednotny... a misty fakt slabe... jsem u tebe zvykly na lepsi pocteni...

alejo, fízl rozmazávající hovno, musky jsou fajn..

martinez
25. 03. 2010
Dát tip
trochu musím souhlasit s Víťou - ne že by mi třetí odstavec vadil jako takový, to ne, ale začíná - oproti pozvolnýmu začátku - násilně ale jako celek se mi to líbí

neroušek
25. 03. 2010
Dát tip
*

Barman
24. 03. 2010
Dát tip
Á... nová kategorie, výborně

Barman
24. 03. 2010
Dát tip
Díky, trochu jsem to napravil

Winter
24. 03. 2010
Dát tip
Čím dál tím víc bizarnější. V prvních dvou větách je dvakrát po sobě slovo drát. V konci pak lejno.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru