Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ceruzka na Písmáku: jakou snímáte zkušenost?

12. 04. 2010
7
103
7179
Autor
aleš-novák

ale ne...

píšete si před vložením do Písmáka své opusy na papír?

A používáte propisku, pero, tužku, nebo dokonce ceruzku? :o)

 

(to jen abychom se vrátili od imaginárních  problémů zpět k běžným starostem lidové tvořivosti...)

 

btw: jestli už papouch není admin, kdo bude přidělovat čísla diskusím?


103 názorů

a přitom vypadal jako ind...Harm ásán...

Šmarjá!!! - Tipoval, pochopitelně! Japonec se tipuje vždycky s kratkim měkkim!!!

Tam jsem to zkoušel. Brunátný řezník mi chtěl udělat "harmasáž" obličeje nevykostěnou krkovičkou. Podle názvu Harma-san bych to typoval spíš na Japonce.

pro značkový Harmasan musíš do HarMASNY

Značkový Harmasan jsem v domácích zásobách toaletních potřeb nenalezl. Tato skutečnost ovšem vypovídá o faktu, že mi o domácnost pečuje příkladný exemplář obzvláště ledabylé manželky. Pokusím se sjednat nápravu. Nevíte kde se vyučuje sportu zvanému rohování?

Ne že bych měl k vašemu sdělení nedůvěru, pane kolego, ale udělal jsem si dnes ráno takový malý test, načež jsem ke svému úžasu shledal, že ani řečeným fixem nelze. Tedy, možné to je, ale číst se to nedá. A to jsem z vědeckých důvodů (a k nelibosti své drahé manželky) užil Soft Easy dvouvrstvý, následně pak Zewa Deluxe třívrstvý. Originál i kopie (na těch vrstvách) byly natolik rozpité, až jsem zalitoval, že já ještě rozpitý nejsem a šel jsem si tajně líznout Becherovky. Kde se stala chyba? Že by vadná edice toaletního hajzlpapíru? Nebo jste snad ráčil učinit překlep a napsal jste Harmasan namísto správného Parmasan?

Já své opusy píšu přímo do opuky, a to za pomoci majzlíku a kladívka. Pouze verše píšu na papír. K tomu používám mechanickou tužku s výměnnou tuhou, zvanou příznačně - Veršatilka.

Podměsíc
15. 04. 2010
Dát tip
Jo, a pak to datluju přímo na fórum vezdejší.

Podměsíc
15. 04. 2010
Dát tip
Většinou mám tvorbu už v hlavě. Háček je v tom, že někdy musím mít i "v hlavě" buď binec nebo něco alkoholického..To je pak jazyk dobře rozmotanej a jde to na papír no - jedna báseň.

BG: Jestli Vy se s tím moc neserete, pane kolego...

Petrusha
14. 04. 2010
Dát tip
pridávam sa k tvrdeniu o vývoji posledných dní - nedobrá cesta!!! moc! ale niekedy je únava z boja s veternými mlynmi pochopiteľná, obzvlášť ak sú veterné mlyny neuchopiteľné (klzkoslizké) a nepochopiteľné (jak utrhnutá korouhev)

Interpunkce je pekelně složitá, viď, Norsko...

Norsko 1
14. 04. 2010
Dát tip
Být znechucen adminem, také zrovna není to pravé ořechové, viď, Hufnágle

Papouch není admin, Rabb již není admin... Jinými slovy - ústupky magorům typu Narvaha vedou pouze k tomu, že soudní lidé vybavení mozkem (a schopností jej používat) znechuceni přestávají mít energii věnovat svůj čas Písmáku. Nedobrá cesta.

papouch
14. 04. 2010
Dát tip
...kuju :-) ..a jdu se stydět někam do kouta

A to je pravda, s tím děkováním. Taky děkuju!

Glomma
14. 04. 2010
Dát tip
jj také se přidávám k té hromadné děkovačce

Norsko 1
14. 04. 2010
Dát tip
Děkujeme papouchovi za práci, kterou zde odvedl

Zbora
14. 04. 2010
Dát tip
Papouch už není admin? Další krok pro Písmák špatným směrem. Papouchu, podle mého názoru jsi byl člověk na svém místě a myslím, že se sluší Ti za Tvou práci, kterou jsi tady odvedl poděkovat.

Lakrov
13. 04. 2010
Dát tip
Pro LadyLoba: Ano, voda :-) To je ta lepší varianta. Kéž by se tohle dalo říci o většině zdejších přispěvovatelů, především o těch 'hyperaktivních' v oblasti virtuální komunkace.

LadyLoba
13. 04. 2010
Dát tip
vodu mám u postele taky ... ale pokud si měl na mysli jiné pití, alkohol pro mne není inspirací

Lakrov
13. 04. 2010
Dát tip
Pro LadyLoba: > ... taky u postele mám ve zvyku mít něco na psaní... Ano, to je užitečné. A když náhodou múza dlouho netáhne, není na škodu mít u postele taky něco k pití, jako zásobu inspirace... :-)

LadyLoba
13. 04. 2010
Dát tip
v posledním čase nejčastěji píši rovnou do počítače - word nebo open-office s kontrolou češtiny ale pořád nosím seopu nějaké pero nebo tak a zápisník - když mě kopne múza(k) a taky u postele mám ve zvyku mít něco na psaní protože zkušenost říká, že když přijde veršík, inspirace - je potřeba to hned zaptat jinak se to ztratí ...

Petrusha
13. 04. 2010
Dát tip
najlepšie to je čiernou kriedou do komína ... inak väčšinou to, čo ma napadne, veselo zabúdam, leob si to nezapíšem, nemajúc po ruke žiadne písacie nástroje ... v podstate je mi ale proti skleróze dobrá často i sotva ohlodaná ceeee zuzka :))) eee ceeruzka :)

Lakrov
13. 04. 2010
Dát tip
Pro Norsko 1: Páté je přece v kufru :-) (volant nepočítám)

to není problém. tři bicykly dám na střechu a další dva ještě na nosič, co mám na závěsném zařízení...

Norsko 1
13. 04. 2010
Dát tip
Na jednom autě ? Zvláštní

Lakrov
13. 04. 2010
Dát tip
Pro Norsko 1: To je toho, já jich mám pět (kol) :-) Ale za jízdy se blbě píše; tužkou, propiskou i ceruzkou. Za jízdy je nejlepší diktafon...

Na papír? Víš, kolik stojí jeden papír?!? A jak je malinkej? A navíc, kdo by pak cucal ten inkoust, žejo. To jsou mi nápady...

Toscana
13. 04. 2010
Dát tip
zřídka na papír - a pak mi je fuk, čím píšu, nicméně většinou když už, tak to datluju rovnou do sčotu... :o)) Diana - taky jsem psala v první třídě perem na násadce a do kalamářů nám učitelka dolejvala inkoust z velké flašky.

papouch
12. 04. 2010
Dát tip
.. jo.. no prostě - vocamcáť

Norsko 1
12. 04. 2010
Dát tip
ne odtud. odtud

papouch
12. 04. 2010
Dát tip
Norskooooo nechoď odsud, prosíím

Glomma
12. 04. 2010
Dát tip
Márve to potřebuješ a pořádnou, jde to s tebou čím dál tím víc z kopce :P

moorgaan
12. 04. 2010
Dát tip
na Literu je mariasovy turnaj?

Norsko 1
12. 04. 2010
Dát tip
papouch má kola čtyři. stačí mu říct a zastavit se u mě. než odtud odejdu

Norsko 1
12. 04. 2010
Dát tip
Jistě, budu vám soudcovat

papouch
12. 04. 2010
Dát tip
Ano norsko. Jsme. A ty jsi ten třetí.. .-)) (dáme mariáš? .-)

Norsko 1
12. 04. 2010
Dát tip
Milý márve, oba jste šaškové, viď, papouchu

moorgaan
12. 04. 2010
Dát tip
Cé z Ruska se na Písmáku moc nesnímá ...takze zadna zkusenost..kdysi se snímalo CCCP ale cetlo se to ésese ser... ...to ze papouch uz neni admin me vadi a ta cisla k diskusim budou chybet! - je umeni vest presnou evidenci a hlidat archiv!... ...apropos Marvine! - on ten papouch má někdy fakt recht!

papouch
12. 04. 2010
Dát tip
Marvine, neřekl ti už někdy někdo, že jsou situace, kdy bys měl raději mlčet? Šašek jsi ty.

Garay
12. 04. 2010
Dát tip
Jojo :D

Ferry
12. 04. 2010
Dát tip
S dceruzkou svou? s ní mám zkušenost bez vady obě hýříme nápady snímám jí otisky z prstíků miluje plněnou papriku papriku plněnou lyrikou papá ji lžičkou i motykou zbytky vždy otírá do trávy nejsi ty, hochu, moc zvědavý?

Glomma
12. 04. 2010
Dát tip
Nejdřív udělám kostru do speciálního sešitu nejradši tužkou nebo teď nově rolerem - perem. Občas něco vznikne i na pc. Ale raději předem hezky na papír :)

tak jo.

tak jo.

Marvine, jestli chceš diskutovat o cenzuře, tak tady není to pravé místo...

Edvin1
12. 04. 2010
Dát tip
Jinak: Zkušenosti nesnímám, nýbrž dělám. (A občas si při tom natluču hubu. :-)

avox
12. 04. 2010
Dát tip
Diana - jááááá, tuším až v páté třídě jsem dostala k narozeninám plnící pero, šroubovací, heč! Ale propisky, pod jménem "kuličková tužka" byly už dřív, jen byly ve škole zakázané :-))

Edvin1
12. 04. 2010
Dát tip
V roce 2005 jsem začal psát. Protože u nás v podniku konečně zavedli kompy. Bez nich bych byl příliš lenivý psát svým stylem - donekonečna totiž opravuju.

no, moc mě to telegrafické vyjadřování nebaví, trochu se ztrácí smysl sdělení. O cenzuru v téhle diskusi vůbec nejde, přeci :o)

ty máš pocit, že se mýlím :o)

lépe se svobodně mýlit než pod nátlakem mít pravdu...

o zlehčování nejde. Není co zlehčovat :o)

o tom to, Marvine, je :o)

Marie, natož Terezie se už nevrátí. KAšle na naše všeobecné volební právo. Ona byla k panování předurčena, nikoli zvolena :o)

Diana
12. 04. 2010
Dát tip
Já chci rydélko, tabulku a roztírátko!!!! Ať žije Marie Terezie! Tu jedinou bych teď šla volit..

Garth
12. 04. 2010
Dát tip
většinou jsem to pral přímo do písmáka:D

vida, co jsou ženy ochotny na sebe prozradit...:o)

Garay
12. 04. 2010
Dát tip
Jistěže nejdřív vznikla báseň a pak Písmák. V mém případě :). Ovšem v poslední době jsem začala psát "naostro". Nevím jestli je to dobře. Prostě je to tak.

Prosecký
12. 04. 2010
Dát tip
Myslel jsem, když slavíš svátek na Mikuláše, že máš nějaký vztah k Ruské říši.

papouch
12. 04. 2010
Dát tip
anebo olůvko a nebo taky tabulka s vrstvou měkkého vosku a rydélko s roztírátkem .. já si to jednou vyrobil, bo jsem to viděl v památníku písemnictví, že se na to učily psát děti za Marie Terezie .. je s tím docela prča .-)

to spíš blajštift :o)

Prosecký
12. 04. 2010
Dát tip
A co takhle karandaš? Aleši?

jmeniny slavím na Mikuláše :o)

Diana
12. 04. 2010
Dát tip
Papouch - kdybych náhodou někdy ještě psala rukou, Tome, tak nic jiného, než naše staré pero s okousanou násadkou nechci! Já milovala inkoust azurový - ale ten zelený byl taky hustý! :-) aleši husí brku, ty už, myslím, paříš, že??? Všechno nejlepší k tvým zítřejším jmeninám! Hlavně kontinuální příliv srandiček, ať je furt veselo! :-))) Prosecký - po takovém dni bych asi taky skončila u Svaté Anny. ;-)

Prosecký
12. 04. 2010
Dát tip
Aleši, my u nás v jižní Africe jsme zvyklí, že soused musí být tak daleko, abych nikdy neviděl kouř z jeho komína. Teprve tehdy máme dostatek soukromí. Čechy to je pro mě projeté za jeden den. Kolikrát něco vyřídím v Praze, v poledne mám případ v Kamenickém Šenově, kolem poledne míjím Písek a k večeru už přednáším v Horní Plané, abych ještě před půlnocí uléhal u Svaté Anny v Brně. Ani k nám v době mého dětství ještě nedorazilo plnící pero. Tabulkami s klínovým písmem se mlátí děvčátka po hlavě mnohem lépe než nějakou propisovačkou. Když dnes něco napíšu rukou, pochybují čtenáři o mé gramotnosti.

aha, takže husí brk...:o)

papouch
12. 04. 2010
Dát tip
Diana: jááá! .. a mám ho dodnes a občas s ním píšu zeleným inkoustem.. píše totiž nádherně tence, jak žádná plnička neumí :)

Diana
12. 04. 2010
Dát tip
Neplnicí, namáčecí. Do inkoustu. Víš, co to je? ;-)

Diana: neplnicí pero...tedy zřejmě rydlo ? :o) a hliněná destička?

Lakrov
12. 04. 2010
Dát tip
Připomnělo mi to jednu (mnou založenou) starší diskusi ( www.pismak.cz/index.php?data=read&id=288574 ) Ta dnešní by ale mohla bÝt (vzhledem k tomu, kdo je autorem) větší sranda.

Diana
12. 04. 2010
Dát tip
Já už rukou psát neumím. Tak je mi ceruzka i pero na ty dvě věci...;-) Ale, v první třídě jsem se učila psát perem na násadce, bylo vyměňovací (z plechu), neplnicí, heč! Kdo se může pochlubit tímtéž?

my se někdy s (d)ceruškou perem o propisku... pokud nápady přicházejí před spaním, tak si je nacvakám do mobilu. Jinak mám stále otevřený "list" ve wordu, kde je spousta nedokončených úryvků...

Lakrov
12. 04. 2010
Dát tip
Většina toho, co napíšu, je v počátcích zapsána obyčejnou tužkou na papír, a teprve když začne text vypadat, že by mohl dávat smysl, převedu jej do elektronické podoby. Pak trocha hraní v editoru (jen o málo mladším, než propiska :-) ) a zpátky na papír; a znova škrtance a vpisování obyčejnou tužkou (taky gumování). Takže se bez ní (ceruzky) vlastně neobejdu. A jakou snímám zkušenost? To záleží na tom, jak jdou karty po sobě :-))

Někdy se mi zdá, že většina zdejších autorů píše své opusy před zveřejněním zadní částí na toaletní papír...

baaba
12. 04. 2010
Dát tip
Papír, cokoliv co píše (nemyšleno alkohol s přizviskem "tvrdý") a žádnej kravál. Pokud mě něco Geni(t)álního napadne v autě (živím se jako řidič) tak dlouho si to zpívám, až paměť pochopí, že už nezapomenu... :o)

avox
12. 04. 2010
Dát tip
opravíš název, nebo předem ze sebe snímáš odpovědnost? než jsem začala psát tužkou, psávala jsem ceruzkou, ale to ještě dávno před narozením písmáka :-))

Norsko 1
12. 04. 2010
Dát tip
ouplně jak armin

některé diskuse jsou mají zásadovost, některé zas kyselost. A o tom to je :o) Trnová je od nás cca 50 km, jsem dojat tvou velkorysostí , s kterou pojímáš slovo "nedaleko" :o)

Beed
12. 04. 2010
Dát tip
Pentilka a lepící papírky :)

Prosecký
12. 04. 2010
Dát tip
Jsem zvědav, Aleši, jestli ti tuto diskusi pro nízkou zásadovost vyřadí. Psával jsem jednu chvíli své opusy ve wordu a pak je kopíroval. Dnes je píšu přímo. V občanském životě používám pero. Abych vzal tou otázku doslova: žádnou zkušenost s ceruzkou na Písmáku nesnímám. Jednou jsem snímal Krista s kříže, ale evangelisti se o mě nezmínili, tak jsem se na to podruhé vykašlal. Onehdy jsem byl v Trnové u Jíloviště a čekav, až se rodinka vyřádí na koních, myslel jsem několik vteřin na to, že nedaleko žiješ ty, Písmák s velkým P.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru