Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

koule / trojboj / I´m just the girl

22. 04. 2010
22
20
3391
Autor
aleš-novák

na just jsem dívka... čtěte též "koule / trojboj / ce sta" a "koule / trojboj / kavárna v pasáži"

Narodil jsem se jako muž a stejně tak pravděpodobně i zemřu. Celkem mi vyhovuje známá celonárodní sbírka „chlapi sobě“. Jen doufám, že po vzoru podobně vzniklé Zlaté kapličky nebudu muset vyhořet a být znovu postaven.

Stejně ale čas od času popustím uzdu své fantazii a představuji si, jak příjemná může být existence v přestrojení za dívku. Chlapci jsou v televizních reklamách zobrazováni jako roštáci, kteří jezdí na zabláceném kole po svém bílém tričku, aby dopřáli své mamince radost z používání ještě účinnějšího prášku. Na druhé straně šestileté dívky v rámci stejného bloku reklam předvádějí na mrkacích (a spoustu dalších věcí dělajících) panenkách, jak jsou už od malička připraveny na roli  maminek z předešlé věty. Řekněte sami: kdo z této soutěže vychází jako vítěz soutěže v pozitivitě?

 

Ale jdeme dál. Slogan „mít své dny“ je dostatečně všeobecně známý, abychom ho mohli podrobit genderovému testu. Kdo ve vás vzbudí více soucitu : myslíte, že muži na balkoně, kteří „mají své dny“ ? A viděli jste, jak vypadají ráno? Jasně, i v tomto věku se mi zdá lepší být dívkou. Co bych jen dal za křidélka…

 

Léta běží, vážení, přichází střední věk a další genderová zkouška reklamních spotů. Zatímco muži dlouhé hodiny vysedávají na rybářských člunech, aby ze sítě nakonec vytahli sadu lahví nejmenovaného piva, případně se prohánějí po příměstských bulvárech v novém modelu Dacia Logan, aby nalákali nějakou stopařku, jejich manželky vyrážejí ráno do kosmetických salonů vyhladit si vrásky, aby odpoledne , svěží, odpočinuté a usměvavé, přivítaly své děti (ano, ty špinavce!!!) a večer předložily rodině něco dobrého od Vitany. I tady jednozančně má mé sympatie něžnější pohlaví.

 

A je tady senior-muž, v návalu třetí mízy jezdící na kolečkových bruslích. Jasně, užene si ischias a je dlouhodobě upoután na lůžko, protože z důchodu mu nezbývají peníze na zázračné krémy proti bolesti. Naproti tomu seniorka-žena tráví večery v tanečních kursech. K dokonalému úsměvu jí chybí pouze lepidlo na dentální náhradu.

 

Shrnuto a podtrženo: podle televizní reklamy je jednoznačně výhodnější narodit se jako holčička. Snad se mi to v příštím životě podaří.


20 názorů

Vcelku povedené. Hodilo by se jako úvodník do "Slovo má". VTM

Toscana
23. 04. 2010
Dát tip
Nenech se plést - holčičky s sebou imrvére tahají (ať se vrtnou kam se vrtnou, do parku i na párty) flašky s Perwolem... jednou z toho budou mít ruce vytahaný až ke kolenům a budou vypadat jako opice a nepomůže jim ani lepidlo na třetí zuby... :o)))) *t

baaba
23. 04. 2010
Dát tip
:o)

Ferry
23. 04. 2010
Dát tip
maceško, k postsenior. - hleď na problém tak, že v dané situaci už dluhy nepřibývají !!! Keep smilling ! :)

řádek
22. 04. 2010
Dát tip
:-D

moorgaan
22. 04. 2010
Dát tip
jsou i holcicky co se narodi s pindikem.-))

macecha
22. 04. 2010
Dát tip
napsal jsi to fajn, za to dávám tip. Ale, narodit se jako holčička, to opravdu nemusí být vždy výhra. Víš, že reklama je na to, aby lidi oblbovala.

macecha
22. 04. 2010
Dát tip
Prosecký, postseniorská etapa může míti i jiný dopad: muž mrtvý a nemocná vdova splácí jeho dluhy, které nadělal, když si na jinocha hrál ...

Norsko 1
22. 04. 2010
Dát tip
MEGAHU *

křidýlka jsem záměrně moc nerozvíjel, pak by genderový souboj nevyzněl možná tak jednoznačně...:o) a děkuji.

Zuzulinka
22. 04. 2010
Dát tip
do háje to je velmi vtipné tipík, velký doufám, že to vyhraješ i když o těch křidélkách ještě hodíme řeč*

Prosecký
22. 04. 2010
Dát tip
Měl jsi uvést i poslední etapu, postseniorskou: muž dávno mrtvý a čilá vdova si konečně užívá života z dědictví po něm a z vdovského důchodu prostředkovaně zaplaceného vnoučaty. Tato kapitola zdá se nejsmutnější ze všech.

avox
22. 04. 2010
Dát tip
klenot učiněný... zeptej se své ženy, když ti pere trička, či jídlem tě hýčká, čím chce ona příště být možná řekne - protivo, raději skoč pro pivo, jestli chceš mít doma klid.. :-)) */

Diana
22. 04. 2010
Dát tip
Moc dobře napsáno! :-))))))***** (Ale vážně to nemyslíš ani náhodou, že?)

Garay
22. 04. 2010
Dát tip
To jsem zvědavá :))

vo i la !

Pardon - feuilleton! Podle vzoru bouillon.

Zdařilý feulleton.

tož avi

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru